shop Africa Organics Baobab shampoo en conditioner Onze tester en schoonheidsspecialiste Karmelita gaf dit setje maar liefst een 10! En dat is echt een unicum als je weet dat zij heel fijn krullend maar ook veel haar heeft dat snel pluizig wordt. Bekijken Wie deze zomer een stralend gezond en gebronsd huidje wil, opgelet! Hier […]

05:46 - 03:27
luistertijd 05:46 - leestijd 03:27

Wie deze zomer een stralend gezond en gebronsd huidje wil, opgelet! Hier is een selectie van nieuwe bronzingpowders, liquids en selftanners. Zon of niet, jouw teint zal zongekust zijn!

L’Oréal Glam Bronze

Wie liefhebber is van een mooie glanzende glow op de wangen moet de Glam Bronze van L’Oréal Paris (€ 12,49)proberen. Hij komt in twee varianten: een voor echt lichte huid tot een meer gebruinde, blanke huid. De Glam bronze bestaat uit drie kleuren die ervoor zorgen dat de zongebruinde huid nog meer straalt op een natuurlijke manier.

De meest donkere tint wordt gebruikt om te ‘shapen’ en brengt hierdoor mooie accenten naar voren. De beige poeder breng je aan op het gedeelte van de wang net onder je ogen zodat het zonlicht hierop valt. De roze kleur (voor blondines) of de koraal poeder (voor brunettes) zorgt voor een fris effect.

MAC Wonder Woman

MAC Wonder Woman breidt haar collectie uit met twee nieuwe bronzers:  Pink Power en Golden Lariat. Beide bronzers zijn samengesteld uit drie verschillende kleuren: 2 glanzende en een matte brons tint. De lichtste van de twee is de Pink Power. Hij is geschikt voor elk huidtype maar vooral op de lichte huid geeft het een mooi effect. Golden Lariat is daarentegen meer geschikt voor de gebruinde huid. Het oogt wat oranje maar de combinatie tussen deze kleuren geeft een zeer glanzend effect.

Het fijne van deze nieuwe Mineralize Skinfinish producten is dat ze van een enorm formaat zijn in vergelijking met eerdere bronzers van MAC. Beide kleuren zijn verkrijgbaar bij de MAC Counters voor de prijs van €34,00. Let wel: het is een limited collection, dus op=op.

Guerlain

Guerlain komt met een uitbreiding in het Terracotta assortiment, namelijk de Terracotta Jambes de Gazelle (€ 50,52). De derde uitbreiding. Al eerder zagen we Eau Sous le Vent en de Huile du Voyageur voorbijkomen. Jambes de Gazelle is een nevel voor de al wat gebruinde huid. De nevel droogt onmiddellijk en zorgt voor een natuurlijke, directe bruining. Het is verrijkt met een Tan Booster dat de natuurlijke bruining voorbereidt en versnelt en bovendien is het een verzorgend product. Het is geen zelfbruiner, meer een foundation voor je benen dus. Guerlain maakt prachtige zonmake-up, ook deze moet je echt eens uitproberen in de winkel. Ook leuk: Terracotta Serum (50,52)! De concentratie Tan Booster in dit vloeibare product is 30x zo hoog als in andere producten uit de lijn, aldus Guerlain. En let nu op, want de toepassing is bijzonder: je kunt het serum afzonderlijk aanbrengen maar ook onder een zonnecreme of mengen met cremes uit je eigen collectie. Een dagcreme is dan niet meer een gewone dagcreme maar tevens verlengt en optimaliseert het de bruining van de huid. Wil je het serum gebruiken voor gezichtsverzorging dan is het voldoende om twee druppels toe te voegen bij je dagelijkse creme. Bij lichaamsverzorging heb je vier druppels nodig voor een goed effect. Guerlain belooft dat je een  prachtige honingkleurige tint krijgt zonder zelf-bruineffect, zonder parfum en het vlekt niet. Het resultaat moet zijn: een schitterende huid en een prachtige bruine tint.

Iedereen heeft wel eens problemen met het aanbrengen van zelfbruiners. Voor je het weet zit je onder de vlekken en heb je een heel andere teint te pakken dan de bedoeling was. De mooie luxe merken Sisley en Estée Lauder proberen je vertrouwen te winnen met hun zachte en zachtkleurende zelfbruinproducten.

Sisley

Voor diegenen die het hele jaar een gezond uitziende teint willen, komt Sisley met drie nieuwe, verzorgende zelfbruiningscrèmes voor gezicht en lichaam. Deze producten zijn vanwege hun textuur makkelijk aan te brengen en vlekken niet. Daartoe bevatten de producten ook verzorgende ingrediënten als maïs, sesam en etherische oliën.

Voor het gezicht is er de Soleil Sans Soleil (€86,00 tube 75ml). Deze vloeibare gel-emulsie bestaat uit twee zogenoemde ‘forces’. Force 1 is voor een lichte bruining en force 2 heeft een dieper bruiningseffect. Voor het lichaam is er de Soleil Sans Soleil Corps (€72,00 spray 150 ml); een spray voor een gemiddeld bruin effect. Naast de verzorgende bestandsdelen bestaat deze spray uit etherische olie van marjolein, salie, lavendel en geranium, die je huid fris, glad en soepel beloven te houden.

Tip van Sisley: verdeel het product met een pantykousje over de huid en masseer het in. Zo krijg je een egale kleur op de gehele huid.

Estée Lauder

Estée Lauder komt ook deze zomer weer met de Bronze Goddess collectie. Hij verschijnt in drie verschillende texturen, geparfumeerd met de inmiddels beroemde tropische Bronze Goddess geur.

Voor het gezicht is er de Bronze Goddess Tinted Self-Tanning Lotion (€26,00). Deze lotion bevat een zachte, voedende formule met een goudkleurige, lichte glans die binnen een uur verschijnt na gebruik.

Voor het lichaam zijn er de Bronze Goddess Tinted Self-Tanning Gelée (€29,00) waarvan Lauder belooft dat hij perfect houdt op de huid en een prachtige, glanzende bronzen tint geeft. Binnen een uur zichtbaar! De Bronze Goddess Tinted Self-Tanning Spray (€29,00) is een sneldrogende spray, die zorgt voor een perfecte gouden strandtint – wederom binnen dat beloofde uurtje!

Lees ook