Beste Mardge De laatste paar maanden heb ik het gevoel dan mijn huid in een zeer slechte conditie is. Ik ben het afgelopen jaar heel depressief geweest, ik weet niet of dit de oorzaak van mijn gevoel is. Ik ben begin 20, maar als ik ´s ochtends op sta heb ik het gevoel dat mijn […]

04:58 - 02:59
luistertijd 04:58 - leestijd 02:59

Beste Mardge

De laatste paar maanden heb ik het gevoel dan mijn huid in een zeer slechte conditie is. Ik ben het afgelopen jaar heel depressief geweest, ik weet niet of dit de oorzaak van mijn gevoel is. Ik ben begin 20, maar als ik ´s ochtends op sta heb ik het gevoel dat mijn hangt al hangt. Ik zie schilferigheid en droogte en ik vind de teint niet egaal. Dit gevoel over mijn huid maakt me nog onzekerder dan ik al ben. Ik heb ook het gevoel dat ik al rimpels heb, lachrimpels. Ik verzorg mijn huid, maar ik heb totaal niet het idee dat het beter wordt. Ik vind dat ik er gestressed en vermoeid uitzie.

Ik heb het al aangekaart bij de dokter, ook bij een dermatoloog en zelfs bij de schoonheidsspecialiste, maar niemand snapt wat ik bedoel. Ik probeer niet teveel te piekeren en ook niet teveel voor de spiegel te staan, omdat dat juist mijn onzekere gevoel versterkt. Gesprekken bij de psycholoog heb ik al gehad, maar ook dat lijkt niet echt te helpen.

Ik geloof dat ik een vochtarme huid heb. Ik rook niet, ik slaap heel goed, gebruik een goede dag- en nachtcrème, eet gezond, drink veel water, slik vitamines en nu is mijn volgende stap om weer te beginnen met sporten.

(naam bij de redactie bekend)

Huidexpert Mardge Pascaud antwoordt:

Je bent je duidelijk bewust van de conditie van je huid en niet tevreden hoe deze er nu uitziet. Wat de psychologische kant van je probleem betreft, kan ik je helaas niet helpen, maar als huidexpert kan ik je wel goed advies geven over de juiste verzorgingsmogelijkheden.

De beschrijvingen in je brief gaan waarschijnlijk over een vocht- en/of vetarme huid. Een schoonheidsspecialist kan met huidanalyseapparatuur bepalen waar je huid een tekort aan heeft, zonder je huid te hebben gezien is dit moeilijk vast te stellen.

Je bent nog jong en je bent er vroeg genoeg bij om je probleem aan te pakken. Gemiddeld begint de huid te verouderen vanaf een leeftijd van 25 jaar. Hoe vroeger we alert zijn op de conditie van onze huid en deze goed gaan verzorgen, des te minder hoeven we op latere leeftijd in te halen.

Een tekort aan vocht en vet komt veel voor. Sta maar eens stil bij de dingen waar we onze huid aan bloot stellen; make-up, fietsen in weer en wind, roken, verwarming, uitlaatgassen in de stad, voeding, alcohol. Dit zijn allemaal dingen die invloed hebben op onze huid. Als we er niets tegen doen, krijg je op latere leeftijd het prijskaartje gepresenteerd.

Ook is het belangrijk te kijken naar andere oorzaken. Je zegt zelf al dat je het laatste jaar depressief bent. Dit heeft zeker een invloed op de huid waardoor deze er vermoeid en grauw gaat uitzien.

Om je probleem direct aan te pakken is het belangrijk om de beauty triangle te gebruiken. Wat houdt dit in? Bij de beauty triangle maken we gebruik van 3 aspecten:

Outside in Beauty

Schoonheid van buiten naar binnen: een stralend uiterlijk begint met een goede verzorging van de huid. Start met een goed hydraterende crème, die het vocht en vet tekort herstelt en de eerste tekenen van huidveroudering bestrijdt. Daarnaast zijn er nog enkele producten belangrijk:

Een serum, ampullenkuur en/of een masker om je huid een snelle boost te geven. Een product dat zorgt voor verwijdering van alle dode huidcellen (minder schilfers) en een betere teint (egale kleur)

 Inside out Beauty

Schoonheid van binnen naar buiten: een natuurlijke aanpak van binnenuit vertraagt het verouderingsproces. Producten die deze eigenschappen bezitten zijn zogenaamde nutriceuticals. Dit zijn natuurzuivere voedingssupplementen. Van binnenuit helpen ze de huid en het lichaam om weer beter in balans te komen.  Zorg verder dat je voldoende water per dag drinkt..

Zen Beauty

Schoonheid van inzicht: het is vaak de uitstraling die het verschil maakt. Je goed voelen, vormt een belangrijke schakel in de Beauty Triangle. Zen staat voor wellbeing, en daar schort het ook wel een beetje aan bij jou op dit moment.

Een schoonheidsspecialist kan je zeker helpen om het resultaat te verbeteren en te versnellen door het geven van professionele gezichtsbehandelingen zoals bijvoorbeeld mesotherapie als je huid echt een tekort aan vocht heeft. 

Hou er rekening mee dat je huid de tijd nodig heeft om de opgelopen tekorten weer aan te vullen en te herstellen.

 Hartelijke groeten,
Mardge Pascaud

Lees hieronder meer Q & A’s met Mardge Pascaud.

Heb jij een vraag aan Mardge? Stel hem via het contactformulier ovv Mardge.

 

 

Lees ook