Het houdt haar droge, krullerige haar zacht en soepel, zonder sulfaten.

04:26 - 02:39
luistertijd 04:26 - leestijd 02:39

Alterna Bamboo

Alterna, het chique haarverzorgingsmerk uit Los Angeles, heeft een nieuwe haarverzorgingslijn geïntroduceerd met de natuurlijke ingrediënten Bamboe en Kendi olie. Deze lijn bestaat uit een Bamboo smooth anti-Frizz shampoo, Bamboo smooth anti-frizz conditioner, Kendi oil dry oil mist en de Kendi pure treatment oil. Kendi olie is een plantaardige olie en afkomstig uit Indonesië. Het wordt onttrokken uit de vrucht van de Kaarsboom. Kendi olie is rijk aan omega 3 vetzuren, bevat veel antioxidanten en vitamines.

Wat belooft Alterna met deze lijn? De sulfaatvrije shampoo moet het haar er gladder en gezonder uit laten zien en ultrazacht maken. De bijpassende parabeenvrije conditioner voedt het haar, zorgt voor optimaal herstel van de vochtbalans, voorkomt pluisvorming en helpt gespleten haarpunten te verminderen. Kendi olie wordt direct in het haar opgenomen, geeft intense glans, beschermt de kleur en gaat pluisvorming tegen terwijl het een uiterst verzorgende werking heeft. Organic bamboe helpt het haar te versterken en legt de basis voor gezonder haar. Tocopherol ofwel vitamine E is een sterk antioxidant dat helpt tegen vrije radicalen.

Debbie concludeert:

Al na het eerste gebruik zie en ervaar ik een wezenlijk verschil: mijn haar voelt zachter aan en is gladder van structuur. Het haar valt luchtiger in laagjes en glanst ook mooi. De gespleten haarpunten worden niet minder maar ik geloof ook niet dat dit door het gebruik van een shampoo verholpen kan worden. Dat mijn haar minder pluist, vind ik al heel erg prettig. Ik heb dik en veel haar en door een aantal kleuringen is mijn haar toch ook wel beschadigd.

‘Ik ben erg enthousiast over de Kendi-oil dry-oil mist. Ik vind dit een must-have bij te droog, (krullend) haar! Wanneer ik het op droog haar gebruik, krijgt het een prachtige glans en het wordt beslist niet vet. Het ruikt zalig, en dit versterkt het luxe gevoel.’

De shampoo en de conditioner ruiken lekker fris. Ondanks de traditionele schuimmiddelen er niet in zitten, schuimt de shampoo schuimt goed. Er zal een vervangende schuimer gebruikt zijn? Ik weet alleen niet welke. Je kunt het product lekker in je haar masseren. De conditioner die ik erna gebruik is lekker dik en crèmig.

Ik ben erg enthousiast over de Kendi-oil dry-oil mist. Ik vind dit een must-have bij te droog, (krullend) haar! Wanneer ik het op droog haar gebruik, krijgt het een prachtige glans en het wordt beslist niet vet. Het ruikt zalig, en dit versterkt het luxe gevoel. Je kunt het overigens ook op handdoekdroog haar gebruiken als extra beschermer tegen warme stylingapparaten. Ik heb dat niet geprobeerd.

De claims “Fairtrade, Eco en Organic gecertificeerd” zijn nergens naar terug te herleiden. Op de verpakking van Alterna is geen enkel keurmerk te vinden. De certificering heeft Alterna gekregen door organic bamboe en organic Kendi olie te gebruiken. Maar hoe kun je dat als consument controleren als er wel genoemd wordt maar er geen keurmerkje van te vinden is? We hebben navraag gedaan bij de importeur van het merk in Nederland maar nimmer antwoord gekregen.

Wil je meer lezen over cosmetica certificaten en keurmerken?

Het is sowieso lastig in natuur-cosmeticaland een onderscheid te maken in de wirwar van marketingkreten die gebruikt worden om het natuurlijke aspect te benadrukken. Eén natuurlijk ingrediënt is vaak al genoeg om de claim “natuurlijk” erop te plakken. Niemand die controleert hoe natuurlijk de producten uiteindelijk zijn. Daarom kunnen keurmerken een uitkomst bieden – als houvast voor de consument.

Ook interessant om te lezen:

Deze lijn van Alterna is overigens niet geheel natuurlijk, er zitten ook synthetische stoffen in. Als je dat goed wilt uitzoeken, wordt het je niet makkelijk gemaakt. Je hebt een sterk vergrootglas nodig om de inci-lijst op de verpakking te kunnen ontcijferen. Maar een ding weet ik zeker: van de Kendi olie, als natuurlijk verzorgend ingrediënt, gaan we meer horen!

Lees ook