Een luxe huidbeleving…..

05:49 - 03:29
luistertijd 05:49 - leestijd 03:29

chanel ultra correctionChanel Ultra Correction Line Repair Anti-Wrinkle Comfort Day Cream

Omdat ik nog altijd zoekende ben naar hét product dat mijn rimpels intensief zal aanpakken, maak ik kennis met Chanel Ultra Correction Line Repair. De werking van deze anti-ageing gezichtsverzorgingslijn is gebaseerd op het activeren van het natuurlijke ‘deglycatie’-proces van collageenvezels waardoor de elastische vervormbaarheid van de huid wordt hersteld en de huid haar oorspronkelijke veerkracht terugkrijgt1.

Achtergrond/ claims:

Een van de oorzaken die ertoe bijdraagt dat de huid verrimpelt en verslapt is ‘glycatie’, een biologisch proces dat met de leeftijd toeneemt en waarbij suikermoleculen zich hechten aan elastische weefsels zoals collageen. Hierdoor worden elastische vezels hard en stug en ‘breekt’ uiteindelijk het weefsel. Gevolg: rimpels verschijnen. De huid heeft het vermogen om de door suikers veroorzaakte schade die leidt tot rimpelvorming te herstellen. Het lichaam maakt daartoe (onder andere) het enzym ‘fructosamine-3-kinase’ (FN3K) aan dat de suikers van de collageenvezels los kan maken (‘deglycatie’). Met het verstrijken van de jaren neemt de aanmaak en werking van dit FN3K-enzym echter af. Dankzij een gepatenteerd, biotechnologisch procedé heeft Chanel een ingrediënt weten te ontwikkelen dat de aanmaak van het huideigen FN3K-enzym zou stimuleren: Bay Ceder PFA, afkomstig van de Indonesische cederboom. Dankzij Bay Ceder PFA zouden de glycatieprocessen in de opper- en lederhuid afgeremd en zelfs gekeerd worden. Gevolg is, volgens Chanel, dat de collageenvezels tot diep in de huid versoepelen en de leder- en opperhuid opnieuw een uiterst soepel collageen produceren. Klinische tests lijken de antirimpelclaim (licht) te ondersteunen.

Naast het beloofde lange termijn resultaat (minder rimpels, herstelde veerkracht en volume), zou de cosmeticalijn dankzij een combinatie van onmiddellijk werkende (niet nader genoemde) gladstrijkende, verzachtende en hydraterende bestanddelen, ook vanaf dag één resulteren in een zichtbaar mooiere huid.

Dorine concludeert:

De presentatie van de dagcrème is uiterst chique, de pot is werkelijk een beauty. Dankzij het bijgeleverde spateltje en het extra, dieper afsluitende plastic dekseltje is de crème hygiënisch in gebruik (voor zover mogelijk bij een pot). Het product (50 ml) gaat ongeveer 2-3 maanden mee en kost €95,-. Niet goedkoop … maar dat is vast geen verrassing, Chanel is nu eenmaal een prijzig merk.

De lijn is in 2009 uitgebracht, de Comfort Cream is dus de nieuwste loot aan de stam. Deze crème is glanzend wit van kleur (met lichtroze zweem) en bevat een zonbeschermingsfactor 15. De textuur is glad en heeft een stevige, rijke consistentie (‘dikte’). De pick-up is prettig: Als ik de crème uit de pot haal, blijft het als een ‘torentje’ op het spateltje liggen. Op de huid voelt de crème heel zacht en romig aan. Het product smeert zeer gemakkelijk uit, trekt goed en snel in, plakt niet, en laat geen voel- of zichtbaar vetfilmpje of witte zweem achter. De crème heeft eerder een licht matterend effect. Direct na applicatie make-up aanbrengen is geen probleem.

De crème ruikt licht naar rozen, jasmijn en hyacint (zowel direct uit de pot, als kort op de huid). Omdat ik het karakter en de (relatief sterke) intensiteit van de geur in eerste instantie niet associeer met die van een ‘state-of-the-art’ gezichtsverzorgingsproduct, moet ik even aan de (overigens aangename) geur wennen. Het verbaast me hoeveel hoger ik de werkzaamheid van een crème beleef als hij ongeparfumeerd is.

‘Ik zie na anderhalve maand consequent ‘meerdere laagjes’ gebruik duidelijk een verschil: Mijn huid voelt elastischer, voller aan en fijne lijntjes en rimpels lijken minder in het oog te springen dan enkele weken terug (al zie je ze heus nog wel).’

Vanaf de eerste toepassing voelt mijn huid onmiddellijk zeer prettig aan: ze is uiterst zacht en soepel. Ik merk dat ik in de loop van de dag een extra laagje crème nodig heb voor een blijvend comfortabel huidgevoel. Als ik de dag begin met het opsmeren van niet één maar drie dunne laagjes crème, heb ik de gehele dag een fijn aanvoelende huid. Ze ziet er mooi en gehydrateerd uit met een zachte, natuurlijke glans.

‘Als je verlangt naar luxe (huid)beleving, verbeterde huidelasticiteit en verzachting van je fijne lijntjes en rimpels, dan kan ik je deze dagcrème van harte aanbevelen.’

Het blijft, vind ik, altijd lastig om te precies te beschrijven wat een huidverzorgingsproduct nu echt voor me doet. Maar als ik zie hoe mijn huid er momenteel uitziet, dan ben ik gewoon heel tevreden. Ik zie na anderhalve maand consequent ‘meerdere laagjes’ gebruik duidelijk een verschil: Mijn huid voelt elastischer, voller aan en fijne lijntjes en rimpels lijken minder in het oog te springen dan enkele weken terug (al zie je ze heus nog wel). Kortom, ik vind dit een heel aangename en effectieve anti-ageing dagcrème, die én een heel fijn huidgevoel geeft, én mijn rimpels enigszins lijkt te kunnen ‘corrigeren’. Daarnaast bevat de crème ook nog eens een goede zonnefilter. Als je verlangt naar luxe (huid)beleving, verbeterde huidelasticiteit en verzachting van je fijne lijntjes en rimpels, dan kan ik je deze dagcrème van harte aanbevelen.

1 Zie ook eerdere BeautyJournaal artikelen over glycatie :“Hoe suiker rimpels vormt. Het heet glycatie.” en “Hoe suikers de huid verouderen.”

Bekijk hieronder ook nog de BeautyJournaal film die in 2009 over glycatie werd gemaakt:

[media id=18 width=290 height=190]

 

 

 

Lees ook