Goed smeren met een beschermende zonnecrème is voor iedereen belangrijk.

02:15 - 01:21
luistertijd 02:15 - leestijd 01:21

Goed smeren met een beschermende zonnecrème is voor iedereen belangrijk. Voor kinderen helemaal. Waarom? Kinderen zitten nog volop in de groei. Ook hun huid is nog niet volgroeid. Loopt een kinderhuid beschadiging op door UV-straling, dan kan die tere huid zich, juist door de groei, minder goed herstellen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat zonnebrand bij kinderen later tot een verhoogd risico op huidkanker leidt. Reden genoeg om te voorkomen dat de tere huid van je kind schade oploopt.

Welke factor?

Je ziet soms kinderen op het strand spelen in een t-shirt en met een petje op. Ouders denken dat ze goed bezig zijn, maar niets is minder waar. Uit recentelijk onderzoek is gebleken dat kleding niet alle UV-straling tegenhoudt. Een goede zonnecrème doet dat wel. Maar welke factor kies je voor je kind? Voor alle kinderen tot 16 jaar geldt dat ze huidtype 1 hebben. Denk bij het kiezen voor de juiste factor aan het volgende: hoe lager het huidtype, hoe hoger de factor moet zijn.

Goed bijhouden

Dan het volgende vraagstuk: hoe vaak moet je je kind insmeren? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Op het strand bijvoorbeeld moet je door al het water en zand vaker bijsmeren dan wanneer je rustig met je kids door de stad wandelt.

Lief voor tere kinderhuid

De kinderhuid is niet alleen teer maar ook nog gevoelig. Kies daarom voor een mild zonproduct, liefst pH-neutraal en zonder alcohol, parabenen of parfum. De zonproducten van het Franse merk Eau Thermale Avène voldoen aan al die eisen. Speciaal voor de kinderhuid heeft Avène een spray in het assortiment, die elk plekje huid moeiteloos bereikt. De spray trekt snel in en is waterproof: handig voor op het strand of bij het water! Maar het allerbeste is dat de spray de kinderhuid optimale bescherming biedt: hij bevat factor 50+. Eenzelfde hoge beschermingsfactor heeft de parfumvrije lotion Sun Protection 50+ Lotion Child.

Wil je meer weten over de huidverzorging van Eau Thermale Avène? Kijk dan eens op de website van Avène, bij de zonneproducten.

Lees ook