Het wordt weer zomer en dat betekent open schoenen! Uit onderzoek1 van Panelwizard in opdracht van voetverzorgingsexpert Hansaplast blijkt dat negen op de tien vrouwen deze wel eens draagt.

02:16 - 01:21
luistertijd 02:16 - leestijd 01:21

Het wordt weer zomer en dat betekent open schoenen! Uit onderzoek1 van Panelwizard in opdracht van voetverzorgingsexpert Hansaplast blijkt dat negen op de tien vrouwen deze wel eens draagt. Verder laat het onderzoek zien dat hoewel de helft van de vrouwen blij wordt om op die eerste mooie dag open schoenen aan te trekken, er ook een groep is die minder blij is als de voeten weer open en bloot zichtbaar zijn. Dit leidt bij sommige vrouwen zelfs tot gevoelens van onzekerheid en soms zelfs tot frustratie, schaamte, paniek en afkeer. Mooie voeten geven vrouwen namelijk een verzorgd (38%) en vrouwelijk (23%) gevoel.

Hielkloven belangrijk kritiekpunt

Uit het onderzoek blijkt dat voeten zonder hielkloven één van de belangrijkste kenmerken van mooie voeten zijn. Iets wat in de praktijk voor de meeste vrouwen helaas niet is weggelegd. Hielkloven ontstaan door het dragen van open schoenen of door veel te staan waardoor de huid van de voeten kan uitdrogen. Hierdoor verliest de huid haar elasticiteit en barst als er teveel druk op komt te staan. De hielkloof die zo ontstaat, voelt ruw en pijnlijk aan. Tijd dus voor actie! Om van die hielkloven af te komen is er Hansaplast Repair & Care Anti-hielkloven crème zodat iedereen met mooie voeten de zomer in kan.

Pijnvrij behandelen
Hansaplast Repair & Care Anti-hielkloven crème herstelt de droge huid en de hielkloven. Het creëert een beschermende laag waardoor de huid het vocht beter kan vasthouden en activeert het natuurlijke genezingsproces. De Panthenol en Bisabolol in deze crème bevorderen de celvernieuwing en zijn klinisch bewezen effectief voor een zachte en gezonde huid. De crème bevat geen Ureum waardoor de pijnlijke gebarsten huid pijnvrij wordt behandeld. Breng de crème ‘s ochtends en ’s avonds aan voor het slapengaan. Al na vier dagen is het resultaat zichtbaar én voelbaar.

Hansaplast Repair & Care Anti-hielkloven crème, tube (40 ml) is verkrijgbaar voor € 6,49. Ga naar de website van Hansaplast voor meer informatie.

[1] Het onderzoek is uitgevoerd door Panel Wizard onder Nederlandse vrouwen van 25 tot en met 49 jaar.

Lees ook