shop BAP Medical SkinRecovery huidsupplement SkinRecovery bevat een uitgebalanceerde dosis vitaminen, mineralen, kruiden, enzymen en probiotica om je huid mooi en snel te laten herstellen na een operatie en in stressvolle tijden. Geliefd bij huidtherapeuten en artsen. Van zuivere farmaceutische kwaliteit. Bekijken Gebruik het echte vitamine A-zuur Internationaal zijn cremes met vitamine a-zuur makkelijk verkrijgbaar, […]

02:42 - 01:37
luistertijd 02:42 - leestijd 01:37

Gebruik het echte vitamine A-zuur

Internationaal zijn cremes met vitamine a-zuur makkelijk verkrijgbaar, omdat (zeker in de US) elke huidarts het kan voorschrijven en ook gemakkelijk doet. In ons land moet je er echt om vragen, wellicht zelfs smeken, tenzij je naar de huidtherapie van de Velthuis Klinieken gaat. Ook daar krijg je het onder begeleiding vanzelfsprekend voorgeschreven. Deze stof is klinisch bewezen werkzaam, maar moet vanwege bijwerkingen als licht- en uv-gevoeligheid onder begeleiding gebruikt worden.

Bedek elk plekje met een uv-filter

Je hele gezicht, je hals, je handen, decollete, oorranden. Als het aan de huidarts ligt moet overal minstens een spf 30 opgedaan worden. De Amerikaanse dermatoloog dr Dennis Gross ziet een epidemische toename in huidkankers langs de haargrens, de kaaklijn en op de oren. Het merk La Roche-Posay maakte onlangs bekend dat ook in ons land inmiddels 1 op 6 mensen huidkanker krijgt.

Gebruik producten afgestemd op je huidtype

Naarmate je ouder wordt, gaat de huid droger aanvoelen, wordt hij dunner en ook gevoeliger. Een regime afgestemd op droog, vet of gevoelig is niet meer voldoende. Een goede huidexpert focust op problemen als pigmentvlekken, roodheid, rimpelvorming.

Behandel je volwassen acne niet als die van een tiener

Geen puist is hetzelfde. Puberteitsacne is een hormoonkwestie en teveel talg. Volwassenen acne komt voort uit stress, hormoonveranderingen en een toenemend gevoelige huid.  Experts bevelen aan om een cleanser te gebruiken met hydraterende eigenschappen, soja extract en salicylzuur. Mocht je benzoyl peroxide gebruiken, neem dan een oplossing die niet hoger is dan 2,5 procent. De stof kan anders te uitdrogend werken en het opnemen van eventuele medicijnen die je opsmeert tegen werken.

Volg het juiste ritme

Zo wordt nu gezegd dat je antioxidanten beter in de ochtend kan opdoen om de huid te beschermen overdag en exfolianten en collageen boosters in de nacht om celvernieuwing te stimuleren.

Begin op tijd met anti-aging treatments

Zodra je kleine veranderingen ziet op de huid, handel ernaar. Een plooitje, een pigmentvlek – en kies voor serums en lotions met een flinke dosis peptiden erin. Peptiden zijn in staat om collageen vorming te stimuleren.

Volg niet blindelings de trends

Glanzende potten en verleidelijke claims zijn interessant, maar niet altijd hetbeste voor je huid. Hou je vast aan producten met bewezen claims en stoffen die een klinische toets met serieus bewijs hebben doorstaan. Zoals ondermeer de alfahydroxyzuren, de retinioden, niacinamide, omegavetzuren, peptiden, groene thee (of nog liever witte thee), zoethout extract.

Lees ook:

Lees ook