Het overtreft haar verwachtingen!

05:00 - 03:00
luistertijd 05:00 - leestijd 03:00

Collistar Perfecta  Perfection SerumCollistar Perfecta Perfection Serum

Collistar presenteert de Perfecta lijn als de allesomvattende anti-age behandeling.  Ik mag de nieuwste loot aan deze tak uitproberen, het Perfection Serum. Dol op serums als ik ben en met het zwak dat ik bij mezelf waarneem voor het merk Collistar (waarschijnlijk o.a. door  het ‘dolce vita’-gevoel’) vind ik het een leuk product om te testen.

De verpakking is blauw met goud en de tekst zowel Engels als Italiaans. ‘Siero Perfezione’, prachtig toch! Het serum zit in een fraaie en royale 50 ml dispenser met pompje en doseert heel makkelijk.

Collistar zegt hierover: Een actieve formule die de huidnatuurlijke processen van zelfregeneratie bevordert en versnelt doormiddel van vier synergetische werkingen;

En verder lees: dit alles wordt bewerkstelligd door het revolutionaire GeneComplex dat de activiteit van de fibroblast genen stimuleert. Deze genen zijn verantwoordelijk voor de productie van specifieke huidproteïnen die de jeugdigheid van de huid bepalen. GeneComplex  beschermt de basisprincipes waardoor de huidcellen zich sneller vermenigvuldigen en de productie van jong collageen gestimuleerd wordt.

Een mix van nieuwe generatie eiwitten versterkt de synthese tussen de huidcellen, zowel in de hoornlaag als in het dermo-epidermaal grensvlak om de epidermis elastisch en veerkrachtig te houden. In de dermis is daardoor een concentraat van collageen, elastine, fibronectine en hyaluronzuur actief.  (Peptide Fibronectine is een structureel glycoproteïne aanwezig in het bloed en in de weefselvloeistoffen en kan zich hechten aan celmembramen zoals van fibroblasten en collagene vezels)

Over Perfecta Serum schreef Beautyjournaal al eerder. Dat artikel lees je hier. Het serum is op zichzelf te gebruiken onder de gebruikelijke dag-en nachtcrème maar in dezelfde lijn is er ook de Perfecta – Active Face Cream, zowel dag en nacht te gebruiken. Verder bestaat de lijn uit Active Eye Contour cream, Active Neck and Decolleté cream en een Anti Wrinkle Filler.

Het gebruik

Het serum is parelmoerkleurig en twee keer licht pompen is voldoende voor mijn hele gezicht. De geur is heel subtiel, net voldoende geparfumeerd. De structuur is fluweelachtig zacht en brengt makkelijk aan, het versmelt als het ware met de huid. Voorzichtig masseer ik het in, ook rond mijn ogen, en het eerste wat opvalt, is het buitengewoon aangename huidgevoel. Het tweede is bijna nog prettiger, mijn huid ziet er onmiddellijk beter uit. Of er siliconen inzitten, kan ik niet achterhalen, maar het voelt heel smooth aan en zo ziet het er ook uit. Lijnen zijn minder duidelijk zichtbaar en ik zie een mooie zijdeglans. Als ik daarna mijn gewone dagcrème aanbreng en me vervolgens opmaak blijkt het effect zelfs nog beter te zijn. Make-up hecht nu eenmaal egaler op een gladde ondergrond. Gedurende de dag blijft mijn huid mat en vooral ook ontspannen, geen droogtelijntjes te bekennen. Ik kan me voorstellen dat het zomers op zichzelf gebruikt zou kunnen worden, alleen zit er geen SPF in.

‘Ik merk dat ik een beetje verliefd ben op dit product, want ook al zou ik volgens mijn ‘huidige schoonheidsplan’ ’s nachts iets anders moeten gebruiken, ik laat me steeds vaker verleiden om Perfection Serum twee maal daags in te zetten.’

Rona concludeert:

Na een gebruik van dik vijf weken kan ik zeggen dat het mijn verwachtingen heeft overtroffen. Want, en dat is de claim van Collistar ook, behalve dat mijn huid er onmiddellijk beter uitziet, merk ik nu dat mijn huid voller en steviger is. In plaats van mijn bijna neurotische gesmeer met oogcrème in een poging om die eeuwig vermoeide blik te ondervangen laat ik dat met succes aan het serum over. Ik merk dat ik een beetje verliefd ben op dit product want ook al zou ik volgens mijn ‘huidige schoonheidsplan’ ’s nachts iets anders moeten gebruiken, ik laat me steeds vaker verleiden om Perfection Serum twee maal daags in te zetten. Ik vind het gewoon zo prettig en aangenaam en dat – zoals Beautyjournaal vaak stelt-  is uiteindelijk waar het om gaat. Als het dan ook nog effectief is moet je verder maar niet moeilijk doen. Het mag duidelijk zijn dat ik dit serum blijf gebruiken en ik ga de Active Face Cream ook maar eens proberen.

Als je meer wilt lezen over zg. genactiverende cosmetica – lees dan ook dit artikel.

 

Lees ook