Een goede, generieke oogcreme

04:00 - 02:24
luistertijd 04:00 - leestijd 02:24

Matis Soin Défatigant Reviving Cream oogcremeMatis Soin Défatigant Reviving Cream oogcreme

Met het ouder worden zie ik ook de kringen onder mijn ogen steeds zichtbaarder worden. De huid wordt dunner waardoor de onderliggende bloedvaatjes donkere kringen onder de ogen geven. Daarnaast begint de huid van mijn wangen  wat te zakken en wordt de oogkas dieper. Ook dit geeft een schaduw onder de ogen. Vooral als ik moe ben, zijn de kringen goed zichtbaar. Daarom was ik erg benieuwd naar de oogcrème van Matis: Soin Défatigant – Reviving Cream.

Ik ben voorzichtig met mijn verwachtingen want ik weet dat het bijzonder moeilijk is om iets tegen donkere kringen te doen. Een crème met vitamine K kan de haarvaatjes wat samentrekken, maar zo’n crème schijnt de huid weer uit te drogen. Ik heb vooral hoop dat het vermoeide gevoel wat weggenomen wordt waardoor je vanzelf een wat frissere blik krijgt. De naam Soin Défatigant spreekt me daarom aan.

Volgens de site van Matis bestrijdt de crème tekenen van vermoeidheid en herstelt het de uistraling, geeft de crème glans aan de oogcontour. Vermoeide ogen herleven. Naast allerlei vochtverzorgende bestanddelen bevat de crème paardenkastanje dat de bloedsomloop zou stimuleren en een vochtafdrijvende werking heeft. Daarnaast bevat de crème cafeïne dat eveneens een vochtafdrijvende werking heeft. Behalve als dagelijkse verzorging kun je de crème ook als masker gebruiken.

Gerti concludeert:

‘Ik had een frisse, verkoelende crème of gel verwacht, maar de fijne lijntjes rond mijn ogen lijken iets meer opgevuld.’

De oogcrème is een vrij luchtige substantie, voelt niet vet aan en trekt snel in. Er zitten glansdeeltjes (mica) in om de oogcontour op te lichten. Ik heb de crème een week of acht gebruikt. Voelt mijn oogcontour nu minder vermoeid en ziet ze er stralender uit? Helaas, ik heb niet het gevoel dat de crème deze belofte waarmaakt. Ik had een frisse, verkoelende crème of gel verwacht. Verkoeling helpt meestal tegen vermoeidheid, zelfs al is het maar de suggestie dat je minder moe voelt. De oplichtende deeltjes zijn niet echt zichtbaar als je de crème aangebracht hebt.

Is het daarmee een slechte crème? Nee, zeker niet. De crème is prettig in gebruik. Het is geen vette crème, wel een vochthoudende crème. De fijne lijntjes rond mijn ogen lijken iets meer opgevuld. Het effect is weliswaar tijdelijk, maar meer verwacht ik niet. Ik heb niet echt vochtophopingen onder mijn ogen, dus het vochtafdrijvende kan ik niet goed testen. Tegen kringen helpt niet veel, behalve een mooie concealer. Gelukkig blijft mijn concealer goed zitten als ik hem over de oogcrème aanbreng.

Kortom, een goede oogcrème maar niet per se tegen vermoeidheid.

In de verpakking die ik kreeg, zat ook een proefflesje Eye Cleansing Gel. Hier ben ik minder over te spreken. Je brengt de gel aan op een wattenschijfje en wrijft daarmee zachtjes over je oog. Ik moest best stevig wrijven om mijn make up te verwijderen. Ook trekt de gel in het watje wat ik zonde vind.

Ik gebruik liever een olie of een crème waarmee ik zachtjes met mijn vingertoppen de make- up los masseer. Met een vochtig watje neem ik vervolgens de make-up af. Dat ik deze gel minder prettig vind, heeft dus meer met mijn persoonlijke voorkeuren te maken, dan met de kwaliteit van de reinigingsgel. De reinigingsgel bevat o.a. korenbloemwater voor een kalmerende en adstringerende werking, polysaccharide voor hydratatie en allantoïne dat eveneens de huid kalmeert. Korenbloem wordt vaker in oogreinigers gebruikt. Wie kent er niet Klorane, bekend vanwege het korenbloemextract.

Lees ook