Er komen steeds meer applicaties beschikbaar waarmee je ook beautyproducten kunt bekijken, testen en kopen.

07:48 - 04:40
luistertijd 07:48 - leestijd 04:40

Er komen steeds meer applicaties beschikbaar waarmee je ook beautyproducten kunt bekijken, testen en kopen. Ons testpanellid Jolanda, een verwoed app-gebruikster dook in de wereld van beauty-apps en maakte dit overzicht.

OPI

Als eerste had ik de app van OPI en dat is leuk speelgoed. Lekker zoeken naar mooie kleurtjes. De namen die OPI aan zijn lakjes geeft is al grappig. Deze app start wat langzaam op omdat het eerst naar een update zoekt. Onder in het scherm kan je al vegend de kleuren van OPI zien. Met het geluid aan maakt het een grappig ratelend geluid. De kleuren vind ik niet altijd kloppen. Zoals Princesses Rule! Het is een transparant lichtroze met een shimmer en op de iPhone lijkt het een pastel roze. Toch is het een geweldige app waar ik graag naar kijk. De kleurtjes die ik zelf heb, staan natuurlijk in de favorieten.

Lancôme

Mijn tweede app was die van Lancôme. Je krijgt updates over de nieuwe make-up collecties en je kunt zelf met oogschaduw, eyeliner, lipstick en nagellak een look maken. Al vegend en tappend kun je de kleuren intenser maken. Ik ben er weg van!

Yves Saint Laurent en Chanel

Ik heb de app van YSL weleens bekeken, vooral de Touche Eclat staat centraal. Chanel’s app is heel erg op mode gericht, maar dat is geen straf om naar te kijken hoor. De app geeft vaak updates en dat betekent een nieuwe collectie of een ander nieuwtje. Wat ik bijzonder vindt, is dat de app van Chanel ook echt 100% Chanel ‘ademt’. In zwart met wit en vele schakeringen daartussen in. Deze app geeft me onmiddellijk het mondaine Parijs-gevoel en ik ruik meteen de geur van metro’s en croissants. De filmpjes van de shows zijn zo helder en ruimtelijk opgenomen dat ik vergeet dat ik vanaf een klein schermpje kijk.

Dermalogica en dr. Brandt

Deze apps  zijn gericht op de Amerikaanse consument. De Amerikaanse vrouw kan met deze apps een afspraak maken en producten kopen. Op je huidtype zoeken levert een lijst van producten op waar bij de werking wordt uitgelegd en hoe je het moet gebruiken.

Dr. Brandt’s app heeft ook een UV index, maar die doet het niet in Nederland. Jammer dan weten we niet wanneer we zijn UV SPF 30 moeten smeren. Dr. Brandt zou zich toch moeten realiseren dat mensen wereldwijd zijn producten gebruiken en zijn nieuws volgen? De apps  van Dermalogica en dr. Brandt werken overigens niet echt lekker. Ze lopen vast en zijn heel traag. Ik heb nog even gekeken bij iTunes of dr.Murad ook al een app heeft, maar nog niet dus.

Douglas

De app van Douglas houdt me op de hoogte van de aanbiedingen en promoties. Doordat de iPhone je locatie vraagt kun je overal in Nederland een filiaal zoeken. Kan handig zijn!

Dior en Estée Lauder

Dior’s app is prachtig. Naast haute couture kun je ook de parfums bekijken. Het opvallende is dat Dior nog kleine apps heeft in de app waar je make-up en skincare vindt. Met foto’s van Sharon Stone en Natalie Portman. Je bent wel even bezig met deze app van Dior. Estée Lauder heeft een app over ANR, ja onze geliefde Advanced Night Repair. Je zou denken, die kennen we nu wel. Maar ik zag een tip om de eye ANR te combineren met concealer, dat ga ik eens proberen!

Beauty-aanbieding app

Met de redelijk nieuwe beauty-aanbieding app bespaar je geld. In een paar veegjes en tapjes zie je wat er bij de Etos, de Bijenkorf, Kruidvat, Douglas, DIO drogist-parfumerie, de Tuinen, Ici Paris, See Buy Fly en DA in de aanbieding is. Best een leuke app want ook nieuwe producten kun je hier vinden zoals van MAC en OPI.

Je kunt je zoektocht alleen nog niet personaliseren. Een merk of product intypen en dan wachten tot het beste bod eruit komt – bestaat (nog) niet bij deze app. Er worden opvallend veel producten in het lagere segment aangeboden. Aanbiedingen van luxere merken zijn er nog nauwelijks.

Glamzy, die kennen we niet? Maar onder de naam van een app-ontwikkelaar ontdekte ik een leuke app waar je met make-up van MAC zo’n facechart kan inkleuren. Niet makkelijk overigens. Er is mogelijkheid om de kwast (je vinger) dikker en dunner te maken, jammer genoeg maak ik daar een zooitje van.

Nog meer make-up

Op Stila’s app kun je passend bij je eigen haar- en huidkleur make-up kleuren kiezen. Met foto’s van bijvoorbeeld een oog waarin met getalletjes de gebruikte Stila producten worden aangegeven. Ik ken Stila niet, ik lees dat het bij Sephora wordt verkocht, maar ik vermoed niet in Nederland.

Make-Up Forever doet ook mee in de app- hype net zoals NARS. Bij Make-Up Forever kan ik tappen tot ik een ons weeg maar hij loopt vast of reageert super traag. Ik ben ermee gestopt, die gaat er bij mij dus af.

De app van NARS is gemaakt toen ze 15 jaar bestonden, als een soort project met 15 looks en 15 foto’s. De link op de app naar de website doet het niet.

Er staat wat make-up op de app maar dat is niet veel. Je wordt door gestuurd naar de website. Je kunt een foto van je zelf gebruiken of maken om met make-up van NARS te spelen. Jammer, ik ben er niet weg van.

Going organic….

Voor de groene make-up aanhangers is er de app Organic waar je met mosterd, citroen, eieren en kelp jezelf mooier kan maken.

Bruikbaar of niet?

Ze zijn voor mij vooral een grappig tijdverdrijf. Zo wordt mijn iPhone een speeltje annex telefoontoestel. Mijn favoriete top 5 is:

1.  OPI: al die kleuren…

2.  Lancôme: om te spelen met make-up

3.  Douglas, wat waren die aanbiedingen en wat is het cadeautasje?

4.  Glamzy, want ik moet en zal zo’n facechart ooit kunnen inkleuren!

5.  Chanel, omdat het zo mooi is en omdat ik ‘der Karl’ even kan zien.

Deze apps zijn gratis en in de iTunes store kun je er duizenden vinden over beauty. De meesten zijn erg meisjesachtig. Er zijn weinig apps voor volwassen vrouwen. Ik heb geen apps waarvoor je moet betalen. Wat mij betreft moet het leuk blijven, ik heb er geen geld voor over. 

Wat moet je doen om die apps op je iPhone te krijgen? In ieder geval iTunes installeren, een apple ID aanmaken en een beetje de tijd nemen om te zoeken in de iTunes store. Ik heb geen idee of de apps ook toepasbaar zijn op andere smartphones, ik ben eerlijk gezegd al blij dat ik de iPhone begrijp.

De meeste apps geven spontaan aan dat er een update is. Ik zag toevallig dat er wordt aangeven waarom er een update nodig is. Zoals een verbeterde versie of gewoon nieuws of dat er een ‘bug’ is uitgehaald. Oh ja, tot slot…..Paula Begoun heeft geen app maar je kunt je abonneren op haar podcast uitzendingen via de iTunes store.

Yep…het is allemaal Apple. Dat wel….natuurlijk…..

Lees ook:

Lees ook