shop Dermalogica Rapid Reveal Peel professionele thuispeeling Dermalogica Rapid Reveal Peel verwijdert snel en zacht dode huidcellen. Glow komt terug! Bekijken Mijn vriendinnen lachen vaak om de hoeveelheid beautyproducten die ik in huis heb. In de kast staan producten op voorraad en in de badkamer staat een heel scala aan lotions en crèmes, voor hydratatie […]

06:44 - 04:02
luistertijd 06:44 - leestijd 04:02

Mijn vriendinnen lachen vaak om de hoeveelheid beautyproducten die ik in huis heb. In de kast staan producten op voorraad en in de badkamer staat een heel scala aan lotions en crèmes, voor hydratatie en reiniging maar ook om slankere contouren te krijgen. In de laatste categorie zijn het vooral producten van budgetmerken als Hema, Garnier en Diadermine. Betaalbaar voor een student als ik.

De vraag is natuurlijk, werken deze afslankende/anticellulitis producten nu echt? Er wordt vaak sceptisch over gedaan, omdat het er duimdik bovenop ligt dat de merken onzekere vrouwen willen aanspreken op hun gemoedstoestand en hun wellicht niet perfecte modellenfiguur. Nu geloof ik niet zo heel erg in de beloftes die de merken op hun verpakkingen schrijven (bijv. -2cm omvang of het verdwijnen van een sinaasappelhuid), maar ik ben er wel van overtuigd dat de producten voor een deel het probleemgebied aanpakken.

In eerste instantie zal het smeren van een crème helpen voor een verbetering van de huidconditie , puur doordat je een crème smeert en daarmee de huid masseert. Wanneer je een crème masserend op de huid opbrengt, verbeter je de doorbloeding in het bindweefsel. Hierdoor zullen afvalstoffen beter afgevoerd worden en door de massage zal bindweefsel steviger worden. Dit is bekend over het verbeteren van de huid van het gezicht, maar dit geldt natuurlijk ook voor de rest van je lichaam. Na een dag in een Spa te hebben genoten van sauna, massage, ontspanning en andere soort verzorging, ziet de huid er aanzienlijk beter uit. Daarom denk ik dat alleen al door de aandacht die je geeft aan je huid, er verbetering zal optreden, of de crème nu goede werkzame stoffen heeft of niet.

Ik ben erg nieuwsgierig naar wat Dior Svelte Reversal zal doen voor mijn huid. Dat ik dit chique merk mag testen voor BeautyJournaal ervaar ik echt als een luxe! BeautyJournaals Monique Lindeboom heeft als eens een nieuwsartikel over Dior Svelte Reversal geschreven. Dit product kwam uit in 2010.

Wat belooft Dior?
Doir zegt in zijn persbericht over Dior Svelte Reversal, dat het de volume van de cellen zal veranderen in stevigheid. Tot op heden beperkten afslankproducten zich tot het aanpakken van de lipogenese en het voorkomen van het rijpen van de pre-adipocyten. Dior ontwikkelde het unieke Reversal-complex dat volume omzet in stevigheid. Er wordt gesproken over een dubbelafslankend effect. Daarmee doelen zij op de meerdere werkzame stoffen die het product bevat. Dit zijn oa. Viniferine, een extract van de wingerd (een nieuw gepatenteerd ingrediënt van Dior), dat volgens hen honderd keer efficiënter is dan cafeïne.
Het activeert de verbranding van de vetten in de rijpe adipocyten en ontdoet de cellen van opgeslagen overtollig vet. Tegelijkertijd beperkt een trio plantaardige elementen de opslag van nieuwe vetten in de jonge adipocyten. De vetvellen zijn niet langer opslagplaatsen voor vet maar krijgen verstevigende eigenschappen. Een biotechnologische peptiode Peptamide 6 “deprogrammeert” de pre-cursorcellen van het vetweefsel en verandert ze in verstevigende cellen. Het lichaam wordt opnieuw gemodelleerd en is slanker en steviger.’

Al die beloftes en mooie technische informatie is leuk, maar wat zie je hiervan dan daadwerkelijk terug wanneer je het opsmeert?

Dior Svelte Reversal zit in een mooie donkerrode fles met een zilveren dop. De fles heeft een pompsysteem wat prettig is voor de hygiëne. De crème is een beetje doorzichtig-geel/bruin van kleur en geeft een sterke geur (een beetje kruidig) af bij het uitsmeren. De crème plakt niet en trekt heel snel in. Na 1 minuut kan ik al mijn kleren aantrekken. Ik heb ervoor gekozen om de crème eenmaal daags op te smeren op mijn buik en mijn triceps (de kipfiletjes). Dit heb ik gedurende een periode van 8 weken gedaan.

Het resultaat en oordeel van Fleur:
Ik koos ervoor om alleen mijn buik en mijn triceps in te smeren, omdat ik deze plekken goed kan zien in de spiegel, waardoor ik beter kan beoordelen of er zichtbaar resultaat is. Ik heb deze te behandelen gebieden zowel vooraf als na 8 weken opgemeten.

‘Wat ik wel zeker weet, is dat na de 8 weken de plek op mijn buik echt strakker geworden was en de lichte cellulitis zo goed als verdwenen. Op mijn linkerarm is er 0,5cm af gegaan en mijn buik heeft 0,5cm omvangverlies.’

Het eerste dat ik opmerkte, was dat mijn huid onmiddellijk gladder was . Na een paar dagen voelde mijn huid iets steviger aan. Maar of dit kwam door de crème of doordat ik elke dag mijn huid kort masseerde, kan ik niet zeggen. Wat ik wel zeker weet, is dat na de 8 weken de plek op mijn buik echt strakker geworden was en de lichte cellulitis zo goed als verdwenen. Helaas is de licht zichtbare cellulitis weer teruggekeerd na ongeveer 3 weken toen de fles op was. Maar op mijn linkerarm is er 0,5cm af gegaan en mijn buik heeft 0,5cm omvangverlies. Ik heb niet minder of meer bewogen/gegeten.

Ik kan wel concluderen dat de Dior Svelte Reversal heeft geholpen om mijn huid te verstevigen en ook cellulitisvorming te verminderen. Of ik het product zal kopen nu heb gemerkt dat het heeft gewerkt om mijn huid te verstevigen? Nee, het product heeft dan wel voor mij voldoende gewerkt, maar ik denk toch dat andere, iets goedkopere producten ook heel goed kunnen werken (niet dat ik daar bewijs voor heb, het is een gevoelsmatige overtuiging). In mijn voorraadkast liggen nog 2 tubes op me te wachten (wat geen kwaad kan voor mijn bilpartij) dus voorlopig zal ik nog steeds budgetproducten gebruiken. Maar mocht mijn bankrekening in de toekomst aanzienlijk gaan groeien, dan zal ik zeker een keer terug denken aan dit product en een mooie Dior fles aanschaffen. De ervaring met dit product is namelijk absoluut lekkerder dan wanneer ik bijvoorbeeld smeer met een product van Garnier. De luxe die de fles uitstraalt is ook echt in gebruik terug te voelen, dus in de textuur van de formule zelf.

Dior Svelte Reversal kost ca € 60,- (200ml) en is te koop bij parfumerie en de betere drogisterijen.

Lees hieronder meer reviews van Fleur.

Lees ook