Maak ons gek, maak ons blij! Met getinte dagcreme, perfecte huidverzorging met een kleurtje erin en een filtertje erop.

03:10 - 01:53
luistertijd 03:10 - leestijd 01:53

Maak ons gek, maak ons blij! Met getinte dagcreme, perfecte huidverzorging met een kleurtje erin en een filtertje erop. Het is iets geks met die gekleurde dagcremes. Als je al zeventien jaar in het vak meedraait, zoals ik, zie je deze producten komen en gaan. Zo zijn ze hot en zo zijn ze not. En waarom? Geen idee, al hoewel, het zal wellicht samenhangen met de hang naar naturel. Getinte dagcremes hebben van alles een beetje en van alles ook niets. Maar dat maakt ze ook zo fijn als je zelf ook in zo’n bui bent. Je wilt wel wat verzorging en een beetje kleur maar je hebt geen zin in een full make-up. Voila…tintje dagcreme dus. We kregen er onlangs weer een paar binnen die niet te versmaden zijn. Waarom niet? Omdat ze zulke mooie kleuren hebben. Ze geven je huid een glow alsof je net van het strand komt!

Clinique introduceert vanaf april 2011 de Moisture Surge Tinted Moisturizer spf 15. Een bakkie met vochtverzorging, een just from the beach teint en een zonnefiltertje spf 15 en dat alles in een handige knijpflacon van 30 ml voor € 27,50. Lekker uitsmeren met je vingers of met een kwast na de 3 stappen huidverzorging (vergeet daarbij ook de gele beroemde moisturizer niet die erbij hoort! – zie onze film hiervoor) en als je huid droog is kun je ook eerst nog een dagverzorging aanbrengen en dan pas deze getinte vriendin.

Clarins heeft vanaf deze maand de Creme de Soins Teintee in een tube voor € 33,-. Deze hydraterende dagverzorging bevat naast een fijn tintje ook een zonnefilter spf 6. Er zitten naast hydraterende stoffen ook mineralen in, die een dubbele werking hebben: ze verstrooien het licht waardoor de teint er gelijkmatiger uitziet en ze hebben een uv-werende functie. Het vochtbindende element wordt verkregen uit de schors Katafrayboom die op Madagaskar groeit. Voor Clarins wordt deze grondstof via FairTrade ingekocht.

Estee Lauder introducteert in de populaire serie DayWear ook een getinte dagcreme met een spf 15. Bieden Clarins en Clinique nog kleurnuances aan, bij Estee is het een kleur. De creme uit de tube smeer je aanvankelijk wit op, maar je voelt al snel een korreligheid. Dit zijn kleine bolletjes die bij druk op de huid opknappen en een kleurstof vrijlaten. Je teint is geboren! Je brent hem ‘sochtends aan na je serum. Ook in dit product zit de beroemde anti-oxidanten cocktail met oa. vitamine C en E en Eukarion, plus gistcellen. Lauder belooft met de producten uit de DayWear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Moisturizing serie een acht uur lange bescherming tegen vrije radicalen. Volgens Lauder is het beroemde aroma van frisse komkommer en een snuifje jasmijn en muskus ook in de getinte creme verwerkt. Inderdaad, het ruikt herkenbaar naar Lauders producten. Net goed geparfumeerd. € 54,-.

TIP! Donkere huid? Dan vind je hier jouw perfecte getinte dagcreme!

Lees ook