Cosmeticaclaims Droge huid Gezicht

FEIT: in minerale olie zitten geen mineralen…..

Vroeger maakte men slechts onderscheid tussen dierlijke en plantaardige olie. Toen wist men nog niet dat aardgas een plantaardige oorsprong had en aardolie een dierlijke oorsprong. Dus wat was minerale olie? Dat heeft men toen maar ‘minerale’ olie genoemd omdat het – net als alle mineralen – uit de aarde kwam. Deze foutieve naam komt dus vanwege een gemeende herkomst. Nu weten we dat het “dierlijke olie” had moeten heten en dat er absoluut geen mineralen in minerale olie zitten.

En het woord mineraal komt dus uit het planten benoemningssysteem dat de Zweed Linneas had bedacht om alle planten te benoemen. Zat men er alweer naast, want het was niet mineraal EN niet plantaardig.

Eén ding is duidelijk, er zijn genoeg misverstanden omtrent minerale olie….

Als je wilt weten hoe het leven van een druppel minerale olie eruit ziet, lees dan dit moderne sprookje dat cosmetisch wetenschapper Johann Wiechers voor ons schreef.

 Met dank aan chemicus Perry Romanovski en cosmetisch wetenschapper Johann Wiechers.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

1 reactie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.