Een stevige, vette creme!

04:00 - 02:24
luistertijd 04:00 - leestijd 02:24

Decubal handcreme

Handcrème is voor mij zo belangrijk dat mijn zoektocht inmiddels een soort kruistocht is geworden. Waar is die handcrème die mijn handen herstelt na een dag werken, voedt tijdens de slaap en beschermt wanneer ik werk?

Mijn eisenpakket is hoog en keihard; milde geur, snel intrekken, goed smeerbaar, tegen pigmentvlekjes, geen witte resten achterlaten op mijn nagelriemen, niet kleddervet, SPF, smakelijk en mijn handen moeten niet spekglad worden als ze nat worden. Werkelijk, ik kan een Derde Wereldland voeden met het geld wat ik de laatste tien jaar heb besteed aan handcrèmes!

Perfecte handcrème waar ben je?

‘We moesten zeker tien minuten goed masseren eer de vettigheid verdween’

De handcrème van het Deense merk Decubal heb ik een paar keer gebruikt samen met mijn collega-verpleegkundigen tijdens het werk gebruikt. Verpleegkundigen hebben droge handen en dat komt door de alcohol waarmee we onze handen ontsmetten. Aangezien verpleegkundigen altijd kiezen voor het welzijn van onze patiënten, verzieken we onze handen om overdracht van bacteriën te voorkomen. We doen dat graag!

De eerste indruk van ons groeps-smeren was dat de crème niet snel introk, we moesten zeker tien minuten goed masseren eer de vettigheid verdween. Een klein minpuntje als je even snel goed de handen wilt insmeren. Positief aspect daarvan is dat je de tijd neemt om de crème goed in te masseren. Door het grondig opbrengen wordt de hele hand goed van product voorzien. Zo’n kleine micropauze moeten we ons gunnen, vind je niet?

En wat vonden we er nog meer van?

‘Typisch tas-gruis verzamelt zich niet rond de dop en de opening’

De huid voelt direct ontspannen aan. Het alom bekende nare trekkerig gevoel verdween. De geur vond iedereen positief, een lichte zoethout geur die meer naar salie neigt. De witte crème blijft ook niet op de nagelriemen achter, terwijl de crème ze wel  onmiddellijk verzacht en door het langdurig inmasseren blijven ze ook soepel.

Nog een pluspunt is de tube. Ondanks mijn voorkeur voor schroefdoppen is deze klap-dop betrouwbaar. Tot nu toe is deze niet opgeklapt in mijn tas en sluit hij perfect. Typisch tas-gruis verzamelt zich niet rond de dop en de opening. Leuk woord trouwens hè….ik heb ooit een artikel gelezen over een vrouw die aan het tas-gruis kan aflezen wat voor persoonlijkheid je bent. Je bent gewaarschuwd!

Kan ik mijn kruistocht afsluiten? Ja, en een kleine nee!

Decubal handcrème heeft een beschermingsfactor maar een duidelijke SPF wordt niet aangegeven. De crème zou snel intrekken maar je moet er echt minimaal tien minuten voor nemen. De geur is echt perfect, zo nihil dat het bijna onwerkelijk is. Waar ik helemaal blij van werd is dat mijn handen na tijdens en na het wassen niet glibberig of plakkerig waren, maar ook niet stroef.

‘De huid voelt direct ontspannen aan. Het alom bekende nare trekkerig gevoel verdween’

Op de website van Decubal wordt de inci-lijst duidelijk weergegeven, maar ook op de omdoos en zelfs op de tube (en dat is geweldig, alle merken zouden dat moeten doen! – niet alleen op een verpakking die je toch weggooit en daarna is het gissen wat er eigenlijk in je product zit – . Mijn inci-kunde is niet super maar deze crème is volgens mij volledig zonder irriterende stofjes, zoals parfum en parabenen.

Het enige nadeel is dat deze crème niet de bestaande pigmentvlekjes wegwerkt. Toch kan ik de gedachte niet onderdrukken dat als ik deze crème twintig jaar geleden al was gaan smeren, nu veel mooiere handen zou hebben gehouden. De prijs is een kadootje.

 

Lees ook