Ik zal het nooit meer vergeten: die uitspraak van een visagist dat als je een compliment krijgt over je mooie foundation je toch echt een groot probleem hebt! Een foundation hoor je niet te zien zitten namelijk.

03:02 - 01:49
luistertijd 03:02 - leestijd 01:49

Ik zal het nooit meer vergeten: die uitspraak van een visagist dat als je een compliment krijgt over je mooie foundation je toch echt een groot probleem hebt! Een foundation hoor je niet te zien zitten namelijk. Zoveel weet ik nu, sinds een paar jaar. Maar die transparante waas had altijd al mijn voorkeur, voor een natuurlijke dewy look. Afgelopen maanden zijn er weer een paar voltreffers bij gekomen:

Chanel Vita Lumiere Aqua

Vita Lumiere bestond al maar werd eind vorig jaar weer groots onder de aandacht gebracht met een enorme samplingactie via de tijdschriften. Deze foundation is lichtgewicht en geeft onmiddelijke glans aan de huid, zonder in te boeten aan dekkingskracht. De structuur is heel vloeibaar, je kunt het dus ook perfect aanbrengen met een kwast. De foundation laat een licht poederige waas achter zonder dofheid. Er zitten HD-lichtpigmenten in voor perfecte weerkaatsing van licht en extra verzorgende, verfrissende stoffen – voor dat lichte, frisse huidgevoel. Handig is ook de kleine verpakking, een tube/flesje van kunststof van 30 ml. Het uv-filter is een spf 15. € 39,50.

Color Clone Hydra -24 van Helena Rubinstein

Dit merk presenteerde in 2004 al de Color Clone foundation als antwoord op de wens van vrouwen om een frisse foundation te willen hebben met het effect van een tweede huidje. Deze nieuwe variant, de 24-H, biedt extra hydratie – tot wel 24 uur lang claimt Rubinstein om optimaal te genieten van je ‘nude’ foundation. Ook hier gaan de kernbegrippen voile en comfortabel huidgevoel hand in hand. Ook de Color Clone-24 h komt in een handzame tube met spf 15, van 30 ml. € 38, 36

Christian Dior Diorskin Nude Compact Gelee


Dior was de eerste die een foundationlijn ook echt de naam ‘nude’ meegaf (2009). Heel goed, duidelijker kun je het niet communiceren, vinden wij. Er zijn vloeibare foundations in deze lijn van een licht blozend tintje tot een echt kleurtje, en nu is daar daar de gel make-up bij gekomen. Een creme steentje met sponsje. De creme is dermate licht van structuur dat het bijna gelachtig over je huid uitsmeert en een mooie transparante waas achterlaat, kortom een creme die transformeert tot een gel en dan tot een poeder. Een ideale combi voor vrouwen die en van een poederdoos houden om te deppen en van een zachte transparantere finish houden. In dit product zit een spf 20. € 50,70.

Over stapeling van uv-filters

Hou er met foundations waarin een spf zit rekening dat je de dekking van de spf pas bereikt als je dik smeert en dat gebeurt niet met een foundation. Daarom kan stapeling van filters een goed idee zijn: dus ookeen dagcreme te gebruiken met een uv-filter. Lees dit artikel er nog maar eens op na.

Bekijk hier ook nog eens onze film met de Master of the Flawless Skin: Laura Mercier!

 [media id=36 width=290 height=190]

 

Lees ook