Droge huid Expertadvies Gezicht Vette huid

Na de zwangerschap is acne verergerd

Dag Mardge,

Ik ben 28 jaar en stoor mij enorm aan mijn huid.  Drie jaar geleden heb ik een pracht van een zoontje gekregen en in de periode dat ik zwanger was, had ik de beste huid ooit.

Dus vol goede moed dacht ik dat ik eindelijk van die vreselijke acné af was, maar helaas. Mijn huid ziet er slechter uit dan ooit. Het enige verschil is dat ik nu vooral acné heb rond de mond & wangen.  De acné is ook veranderd: het lijken nu wel cystes, harde bolletjes…

Momenteel reinig ik mijn huid ’s morgens & ’s avonds met de cleanser van Pascaud en als dag-& nachtcreme gebruik ik momenteel een vitaminecreme van Environ. Hiernaast doe ik zo’n 3 à 4 keer per week een peeling. Het enige nadeel is dat mijn huid eigenlijk niet vet is, maar echt wel droog & trekkerig aanvoelt wanneer ik geen crème aanbreng.

Wat is voor mij de beste oplossing? Ik overweeg zelfs om naar de dermatoloog te gaan, hoewel het gebruiken van medicatie mij weer tegenstaat. Ik wil graag snel resultaat, want zo slecht is mijn huid er nog nooit aan toe geweest. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Vroeger kon ik weleens zonder make-up de deur uit, maar zelfs thuis zie je me niet meer zonder make-up lopen.

Hartelijke groet, (naam bij redactie bekend)

Huidexpert Mardge Pascaud antwoordt:

De acné waarmee je te maken hebt, komt  waarschijnlijk door een hormonale disbalans. Tijdens je zwangerschap had je dus minder tot geen last van de acné. Helaas is het nu weer terug gekomen en zoals je aangeeft in een ergere vorm en zich concentreert rond mond en wang gebied.

Let altijd op bij het gebruik van een peeling bij een onzuivere/acné huid dat deze geen ‘grove’ korrel heeft waardoor de huid op een verkeerde manier gestimuleerd wordt en meer talg gaat aanmaken. Je schrijft dat je huid ook droog is en trekkerig aanvoelt, dit duidt op een vocht tekort. De huid is te veel uitgedroogd.

De volgende producten en behandelingen adviseer ik je te gaan gebruiken om je huidbalans te verbeteren:

– Cleanser: 2x daags, ’s morgens en ’s avonds

Eliminate: ’s morgens na de reiniging

24-ampullenkuur: elke avond na de reiniging inmasseren, daarna hoeft geen creme gebruikt te worden

– Salicylic exfoliator: enkele malen per week te gebruiken als intensieve reiniging, deze peeling is zacht voor de huid

– Hydrating masker: te gebruiken na de salicylic exfoliator, zorgt voor een direct comfort bij een vochtarme huid

Om een acné huid aan te pakken moeten we ook van binnenuit werken d.m.v voedings supplementen

Deto-x: zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en reinigt het hele lichaam waardoor dit zijn uitwerking heeft op de huid.

– Skin-X: bevat o.a goede vetzuren en kruiden die zuiveren.

– Ultravital  : bevat o.a het hele B-complex.

In het instituut kunnen de volgende behandelingen uitgevoerd worden:

– Pascaud treatment : De huid krijgt een goede dieptereiniging en er wordt gewerkt aan het vochtgehalte

– Pascaud Lite: laser / led behandeling.Deze zal gericht worden op de acné om de ontstekingen te verminderen. 

Thuis kun je nog letten op de volgende dingen:

– drink voldoende water, min 2 liter per dag

– gebruik elke morgen en avond na het reinigen een schone handdoek

– verschoon de kussensloop vaker

De dermatoloog zal waarschijnlijk als oplossing medicatie voorschrijven. Hiermee zal je probleem qua acné aangepakt worden, het trekkerige gevoel zal blijven en moet er wel nog aan je conditie van de huid gewerkt worden. Je lichaam heeft even tijd nodig om de balans terug te vinden en je zult dit zien aan je huid. Binnenkort kun je met een gerust hart de deur uit zonder make-up!

Hartelijke groeten, Mardge

(note van de redactie: de producten van Pascaud kunnen via de professionele salon en via de Pascaud webshop besteld worden.)

  • Lees ook meer over vitaminen en suppletie in het algemene Lexicon van BeautyJournaal.

Lees hieronder meer vragen en antwoorden met Mardge Pascaud over huidverzorging.

 

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

2 reacties

  • hallo, ik heb eigenlijk hetzelfde probleem. ik ben ook voor mn zwangerschap al meerdere keren bij een dermatoloog geweest. het enige wat ik vlg hem kan proberen is Roccutane. deze wil ik liever niet slikken vanwege de bijwerkingen…ik wil nog meer kinderen! ik ben van plan om weer tijdelijk aan de pil te gaan. Toen had ik een mooie huid met af en toe een pukkeltje!! nu is het echt verschrikkelijk. mn schouders en borst zijn het ergste. met de zomer in aantocht kan ik soms wel janken…
    heb je al wat dingen geprobeerd die helpen? ik hoop het voor je, want het is echt niet leuk!
    groetjes

  • Is 4 keer per week peelen ook niet een beetje te veel? Ik kan me voorstellen dat je huid daardoor geïrriteerd raakt en daarop reageert met meer pukkeltjes. Ik heb zelf ook last van kleine bultjes, vooral op mijn kaken, maar ik merk dat ik het beste zo min/simpel mogelijk kan gebruiken qua cosmetica.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen