Gerti is aangenaam verrast, lees maar snel door..

03:56 - 02:22
luistertijd 03:56 - leestijd 02:22

john frieda illuminating shampooJohn Frieda Brilliant Brunette Liquid Shine Illuminating

Al jaren verf ik mijn haren in een warmbruine kleur. Ik begon ermee om mijn eigen haarkleur iets meer pit te geven, inmiddels is het noodzakelijk om mijn grijze haren te bedekken. Vaak merk ik dat na een week of vier de kleurintensiteit afneemt en doffer wordt. Gelukkig zijn er allerlei glansproducten op de markt, maar liever zou ik willen dat de kleur behouden bleef. Ik hoop dat John  Frieda brilliant brunette dit biedt: behoud van kleur en glans.

De shampoo en conditioner zitten in een tube van 250 ml. De shampoo is een doorzichtige vrij stevige gel. Hij schuimt voldoende om goed over het haar te kunnen verdelen. Bovendien reinigt hij ook goed. Ik hoef mijn haar maar één keer te wassen. De conditioner is vrij dun en bevat oplichtende glansdeeltjes. Omdat de conditioner zo dun is gebruik je vrij veel – meer dan misschien nodig is.

Gerti concludeert:

Mijn haren voelen na gebruik van deze shampoo en conditioner iets stugger aan, maar niet droog. Ik vind dat stugge en stevige eigenlijk wel prettig omdat de krul er beter in blijft zitten. De shampoo droogt mijn haren niet uit, ook worden mijn haren niet sneller vet. De conditioner geeft geen zwaar gevoel. Helaas blijkt de tube-verpakking niet zo reis-proof, wat voor mij wel handig zou zijn geweest. Er lekte shampoo in mijn toilettas, ik kwam erachter dat de dop niet goed sloot.

Ik gebruik de shampoo en conditioner nu ruim 8 weken. Tot mijn grote verrassing blijft de kleur beter behouden. Het viel zelfs mijn kapper op. Bij de uitgroeibehandeling masseert hij meestal de haarverf de laatste minuten door mijn hele haar om de kleur wat op te frissen. Dat was de laatste keer niet nodig. De kleur was nog mooi en intens.

Sinds een paar weken zwem ik ook weer. Chloor is bijzonder slecht voor je (gekleurde) haar en ik was benieuwd of deze shampoo en conditioner mijn haar tegen verbleken en uitdrogen van zwemwater zou beschermen. Ook nu was ik weer aangenaam verrast. Na drie weken twee keer per week zwemmen is de kleur nog steeds intens. Mijn haren glanzen en zijn niet veranderd in een bos stro.

Nu vraag je je natuurlijk af welke wonderingrediënten de kleur dan zo mooi houden? Daar ben ik niet uit. In de shampoo zitten verschillende reinigers zoals sodium laureth sulfate en sodium lauryl sulfate waarvan de laatste als vrij agressief wordt beschouwd. Daarnaast zijde, diverse siliconen, olijfolie en andere verzorgende ingrediënten. De conditioner bestaat vooral uit glycerine en siliconen. Ook hier weer zijde en olijfolie, en mica voor de sparkle. In beide producten zit daarnaast malic acid, een AHA. Ik kom op de ingrediëntenlijst geen kleurstoffen tegen – dus die kunnen het ook niet zijn.

De shampoo en conditioner maken hun belofte waar zonder toevoeging van kleurstoffen. Ik ben aangenaam verrast!

John Frieda heeft het zelf over het Crystalline Complex,”dat het reflecterend vermogen van je haar verstrekt, dof haar hydrateert en voor een schitterende glans en soepele textuur zorgt”.

Verder belooft Brilliant Brunette:

Je haar is doordrongen met een kristalheldere brunetteglans, iedere dag weer. Voor een onovertroffen glansresultaat. Optimaliseert het effect van licht voor feilloos schitterend brunette haar, zonder de kleur aan te tasten.”

Uit de ingrediëntenlijst kan ik niet halen wat het Crystalline Complex is. Wellicht de combinatie van zijde, siliconen en olijfolie? Eerlijk gezegd interesseert het me ook niet zo. De shampoo en conditioner maken hun belofte waar zonder toevoeging van kleurstoffen. Ik ben aangenaam verrast door deze shampoo en conditioner!

Lees ook