shop Dermalogica Rapid Reveal Peel professionele thuispeeling Dermalogica Rapid Reveal Peel verwijdert snel en zacht dode huidcellen. Glow komt terug! Bekijken Yoga is voor iedereen, kopte de Amsterdamse krant Het Parool onlangs. De strekking van het verhaal was dat yoga niet meer alleen voor een selectief groepje fanatici is die er een hele lifestyle omheen […]

03:10 - 01:54
luistertijd 03:10 - leestijd 01:54

Yoga is voor iedereen, kopte de Amsterdamse krant Het Parool onlangs. De strekking van het verhaal was dat yoga niet meer alleen voor een selectief groepje fanatici is die er een hele lifestyle omheen gebouwd hebben, hun leraar adoreren alsof het een substituut voor God is en vrijwel alleen nog Yoga-taal kunnen spreken. De journaliste meldde dat je dit soort scenes in New York nog wel veel tegenkomt, maar dat ook in de stad die nooit slaapt het yoga-fenomeen al aan het democratiseren is. Hurray!

Bere-gezond

Bij ons in Nederland zijn dit soort sektarische groepjes ook wel te vinden, maar nog meer vind je heerlijke clubs waar je gewoon kunt binnen stappen, een praatje maakt over het weer en je werk en de kinderen, je matje neerlegt en je onderdompelt in zalige inspannende ontspanning. Yoga is gezond voor je, oergezond zelfs.

Yoga haalt de stress uit je lichaam, maakt je hoofd leeg en je spieren en gewrichten weer soepel, laat je lekker slapen, geeft je een betere lichaamshouding en maakt je geestelijk stabieler. Wat wil je nog meer?

Een van de pareltjes waar je aan fijne vormen van yoga kan doen is de White Cloud studio in Amsterdam. In hartje Jordaan leidt ex-balletdanser Andreas Jüstrich al meer dan 14 jaar een studio voor yoga, massage, pilates en de heel bijzondere beweegvorm Gyrotonic Expansion System, wat dankzij Madonna (ook weer) in New York zo hip werd.

Soepeler, lichter, fitter

Jüstrich is een heel goede trainer die kijkt naar de bewegingsmogelijkheden van jouw lichaam – waar kun je meer uit halen, waar liggen de grenzen. Altijd op een intelligente, rustige manier, nooit met overdrijving. Bewegen moet lekker aanvoelen en leuk zijn – het is niet de bedoeling om je af te matten. Waarom zou je aan zelfkastijding doen als het ook op een zachtere manier lukt om je lichaam soepeler, lichter en gezonder te maken?

Nu is Amsterdam natuurlijk niet voor iedereen naast de deur. Daar heeft Andreas Jüstrich wat op gevonden! Hij organiseert van 2 tot en met 9 juli aanstaande een heerlijke yogaweek in Toscane, in een fijn landhuis met ruime tuin en veel mooi groen (+ zwembad…natuurlijk). Daar kun je kennis maken en genieten van zijn yogavormen zoals Body Dynamic Yoga en Body Art Flow.

Yoga, massage, zon & lekker eten

Schudt de stress en vermoeidheid van je af. Gedurende een week kun je tweemaal daags genieten van dynamische yoga-lessen die plaatsvinden rond het zwembad in de tuin van het landhuis. Je krijgt ondersteunende massages, goed en lekker eten, en er is voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Niets moet, alles mag. In een ontspannen sfeer. Een beetje yoga-ervaring is een pre – maar je hoeft geen fanaticus te zijn. Vooral niet – want dat is passé.

We kunnen je alvast een geheimpje verklappen…..BeautyJournaal’s Monique gaat ook mee!

Lees hier alles over deze yogareis!

(adv=advertorial)

Lees ook