“I knew I was going to marry my husband the minute I first smelled him.

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

“I knew I was going to marry my husband the minute I first smelled him.”

Soms kan geur razend belangrijk zijn en een beslissende rol spelen op een cruciaal moment in je leven: zoals het verliefd worden op juist die ene. Hoe rook hij? Hoe rook zij?

Onze parfumexpert Tanja Deurloo vertelt.

Maandag 14 februari wordt Valentijnsdag gevierd. Het is de dag van de romantische liefde. Lange tijd werd deze dag in Nederland in het geheel niet gevierd maar sinds het midden van de jaren ’90 wordt deze dag uitbundig gevierd en is het een groot commercieel succes. Het is nu de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeaus: rozen, chocola, brieven. En wat is er niet mooier om speciaal op deze dag je geliefde te verrassen met een parfum.
 
Hoe rook je geliefde toen je elkaar leerde kennen? Speelde de geur een rol? Was je je dat bewust of gebeurde het misschien onbewust? Speelt geur niet een belangrijke rol in die soms duistere magie van de aantrekkingskracht? Hoort parfum niet bij het spel van de verleiding?
Maar welke ingrediënten en welke parfums verleiden? En wat vindt jij een verleidelijke geur? 
Het is heerlijk om het spel te spelen met de afrodisiaca van alle tijden. Was het een vleugje tuberose, een flard van musk, de verleiding van amber of juist die schone “na-de-douche” zweem?

Er bestaan natuurlijk parfums die perfect bij Valentijnsdag passen. Neem bij voorbeeld Kiss me Tender, het nieuwste parfum van de Franse parfumeur Patricia Nicolai.
De romantische naam van dit parfum is ook een knipoog naar het gekoesterde parfum ‘Kiss me Quick’ van Wright uit 1880.
Kiss me Tender is ondermeer opgebouwd uit een warme combinatie van jasmijn, sinaasappelbloesem, amandelen, heliotrope, steranijs, musk en vanille. Echt een geur om je in te hullen tijdens deze wintermaanden. Of om je geliefde met een geurende groet te verwennen.

Een van de parfumeurs die ons heeft geïnspireerd in ons werk was Pierre Bourdon (nu helaas met pensioen, de maker van o.a. Feminite du Bois, Cool Water en French Lover van Frederic Malle.) Hij wist altijd zo beeldend te vertellen hoe gek het was dat een stel bij een feest of met uitgaan wel goed nadenkt welke kleding ze dragen (zij in galajurk, hij in smoking), maar niet nadenken of hun geuren wel matchen. Dan zitten ze samen in de taxi en ruikt het als een kakefonie, of overstemt de een de ander 🙂

Bij Annindriya Perfume Lounge kun je in de maand februari (2011) ook een speciale Valentine Perfume Profiling volgen, waarbij je met zijn tweetjes als het ware een geurreis maakt langs welke geuren jij verleidelijk vindt. De geurreis resulteert in een advies in die parfums die het beste bij je past, met extra aandacht hoe jullie beider parfums samenhangen.  

Lees ook