Maxim is verbaasd over de mooie sering in dit parfum

04:57 - 02:58
luistertijd 04:57 - leestijd 02:58

Gucci Guilty parfum

Waar liggen jouw grenzen? Die vraag kwam bij me op toen ik de laatste nieuwe geur van Gucci bestudeerde. Laat je jezelf begrenzen door de normen en waarden van de maatschappij of sta je de kleine zondes in je leven toe? En hoe voelt het? Het beleven van verboden plezier en de adrenalinestoot die dan naar je hoofd stijgt? En nog interessanter: wat je daarna voelt… De schuld?

De geur is bedoeld voor de heldin van deze tijd: ze is jong, brutaal en kritisch.

Gucci Guilty verscheen in het najaar van 2010, vergezeld van een enorme mediacampagne. Rond de feestdagen is het een van de meest verkochte geuren geweest – wereldwijd. De geur is bedoeld voor de heldin van deze tijd: ze is jong, brutaal en kritisch. Ze weet wat ze wil en wat ze moet doen om haar verlangens te bevredigen. En dat doet ze ook – zelfbewust, bevlogen en zonder omkijken.

In de Gucci campagne film zien we ook een stoere jongen met mooie lange wimpers. Het is Chris Evans en ze bedrijft de liefde met hem. He is hot!

Voor de reclamecampagne van deze geur heeft regisseur Frank Miller zich door de film noir laten inspireren in een aparte stripachtige setting. Een sexy blondegucci guilty meid racet door de donkere stad totdat de wielen van haar Jaguar vlam vatten. Ze stopt, stapt uit en herinnert zich een gepassioneerde nacht vol (wellicht verboden) liefde. Actrice Evan Rachel Wood werd het gezicht voor deze campagne. Ooit was ze te zien in de serie  “American Gothic” en later kreeg ze rollen in films als “Little Secrets”, ”Thirteen” en “Pretty Persuasion”.  In de Gucci campagne film zien we ook een stoere jongen met mooie lange wimpers. Het is Chris Evans en ze bedrijft de liefde met hem. He is hot!  Heb je hem ooit gezien in de Fantastic Four? Een paar vriendinnen verklapten mij onlangs dat ze alleen al aan de gedachte dat hij naast hen zou staan een schuldgevoel zouden kunnen overhouden. Guilty…..it is, all the way….Onvermijdelijk blijkbaar.

De parfumfles is verpakt in een zwarte doos. Spannend. Ik voel me net een detective die een reeks gebeurtenissen moet reconstrueren en dat kan alleen als ik de inhoud van de doos analyseer. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld. Het is Gucci en het bekende logo van de twee met elkaar verstrengelde G’s in goud tegen de zwarte achtergrond geven een vertrouwd gevoel. Het is de bekende minimale elegantie van Gucci. Open de doos en de zware fles van glas onthult zich….

Sering kom je niet vaak tegen in de moderne parfumerie, hoewel het een heerlijke bloemige voorjaarsgeur is: lichtfris en teder.

Toen ik aan de dop van het flesje rook, was ik meteen geraakt door de mooie geur van verse seringbloemen. Bijzonder, want sering kom je niet vaak tegen in de moderne parfumerie, hoewel het een heerlijke bloemige voorjaarsgeur is: lichtfris en teder. Het is zo kenmerkend voor de maanden april en mei, wanneer de seringstruiken beginnen te bloeien. De geur bedekt mijn huid met een zoet laagje fruitige jam. Frisse zoete mandarijn gemengd met een portie tropisch fruit en een frisse sappige noot van nog net niet rijpe perzik. Het sluit meteen aan bij de zwoele basis van donkere patchoeli en zoete amber.

Zo aan de fles ruikt het prachtig, maar op mijn huid komt dit zinnelijke verhaal niet tot uiting. Als ik het over mijn kleding vernevel, ruik ik wel weer die prachtige sering, zelfs iets zoeter en fruitiger dan ik mij kan herinneren. Ik kan niet anders zeggen dan dat Gucci Guilty een volle, ronde geur is, zowel aantrekkelijk als aanlokkelijk. Een perfecte vertaling van de het bloemig-fris-orientaalse thema dat nu zo in is, in de parfumwereld.

Maxim concludeert:

Gucci heeft een moderne interpretatie van de klassieke sering gemaakt.

De keuze voor sering vind ik verrassend. Ik associeer het niet meteen met een stoere vamp, wel met een lieflijk romantisch meisje die haar eerste grote liefde tegenkomt. Vroeger stond de sering symbool voor de lente-liefde, en zelfs voor de eerste liefde in iemands leven. Witte sering was het teken van onschuld. Gucci heeft een moderne interpretatie van de klassieke sering gemaakt. Dit is een interessant gegeven voor liefhebbers van mooie, mondiale geuren. Ik ken ook een jongen die Guilty draagt en complimenten van vrouwen krijgt. Gucci liefhebbers zullen blij zijn met dit parfum. De vormgeving en het trendy geurconcept maken het een leuk cadeau om te geven.

 

 

Lees ook