Babs heeft hoge verwachtingen, komen ze uit?

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

filorga iso structureFilorga Iso-Structure dagcrème

Ik had mijn oog laten vallen op de producten van Filorga, mede door een artikel over het  Meso+ absolute anti-aging serum  van Filorga op Beautyjournaal. Ook het gegeven dat Filorga Laboratoires wereldwijd de grootste producent is van injecteerbare anti-verouderingsproducten (o.a  mesotherapie-injecties) wekte mijn nieuwsgierigheid. Zeker nu ik de vijftig gepasseerd ben voel ik me aangesproken door claims als: versterkende crème, tegen verslapping, rimpels opvullend en hermodellerend…..

Laboratoires Filorga ontwikkelt sinds 1978 injecteerbare medische anti-verouderingsproducten, en in het verlengde daarvan produceren ze sinds een aantal jaren ook cosmetica. In Frankrijk al heel bekend, in Nederland sinds 2008 verkrijgbaar. BeautyJournaal’s Monique vertelde me dat het eerst door een apothekersorganisatie in de markt was gezet en dat de apothekers niet echt wilden toehappen. Nu wordt het verkocht via Ici Paris. De claims die Filorga aan de cosmetica hangt, liegen er niet om. Neem deze dagcrème. In de bijsluiter lees ik: “ Een onmiddellijk gevoel van ondersteuning, de huidlaag wordt geconsolideerd (moest ik even opzoeken= verstevigen) en de gelaatstrekken lijken opnieuw gelift.”  Het woordje ‘lijken’ trekt mijn aandacht, want dat betekent meestal dat er sprake is van een optisch resultaat. De bijsluiter vermeld verder:  “Deze versterkende crème met krachtige huidversterkende bestanddelen gaat verslapping van de huid tegen, vult de rimpels en vormt de structuur van de huid opnieuw. De eerste cosmetica die rechtstreeks afkomstig is  uit de esthetische geneeskunde”.

Ik ben benieuwd…..

De formule is huge, want er zouden maar liefst 98 ingrediënten in zitten waarvan ook 66% serieus actief is. Filorga maakt gebruik van wat zij haar beroemde cocktail NCTF noemt. Hierin zitten (hou je vast…): 14 vitaminen: om de vitale functies van de cellen te stimuleren, 24 aminozuren:  bevorderen de vorming van eiwitten ( elastine, collageen, enz.),  6 co-enzymen: om de stofwisseling  van de huid optimaal te doen verlopen, 5 nucleÏnebases: activeren  de communicatie tussen de cellen, 4 mineralen: verzachten de effecten van de tekortkomingen van de huid en 2 antioxidanten: verminderen de synthese van vrije radicalen. Ze worden verwerkt in een transportbolletje en gecombineerd met hyaluronzuur. Zo komen de stoffen iets dieper in de bovenste huidlaag terecht en helpt het hyaluronzuur als extra vochtbinder, de hydraterende factor in dit product.

De verpakking is al net indrukwekkend: groot, chique zwart-wit. Eenmaal open blijkt de werkelijke inhoud (hoewel toch 50 ml) een stuk kleiner dan het glas erom heen. Maar ach, het oog wil ook wat.  “Size doesn’t matter” …. het gaat om de inhoud, wat mij betreft:-)

Je brengt de crème iedere ochtend aan op gezicht, hals en decolleté, na de huid eerst gereinigd te hebben.  Laten intrekken door zachtjes met de vingers in te kloppen  om de microcirculatie te bevorderen.

‘De claims over huidversterking, en opnieuw gelifte gelaatstrekken ervaar ik niet. Omdat de crème ietwat stug is, voelt mijn huid wel steviger aan.’

Babs concludeert:

De dagcrème ruikt heerlijk, ook na het aanbrengen: een beetje circusachtig. De substantie is romig en toch stevig. Hij smeert heerlijk uit, trekt bij mij niet direct in, maar laat een filmpje op mijn huid achter. Make-up opbrengen gaat ook prima, alleen niet te hard poetsen, want dan gaat de crème bij mij ‘rullen’. Waarom dit gebeurt, weet ik niet. Is hij dan toch te vet voor mijn huid? Hij is voor alle huidtypen geschikt. Vanwege het ’rullen’ gebruik ik hem liever als nachtcrème. Ik smeerde hem aanvankelijk ook rond mijn ogen, maar nadat ik een paar keer ’s ochtend wakker werd met prikkende ogen, ben ik daarmee voorzichtiger geworden.

Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik hoge verwachtingen had van deze crème, maar vooralsnog zie ik geen direct resultaat. De claims over huidversterking, en opnieuw gelifte gelaatstrekken ervaar ik niet. Ook niet na een maand smeren. Omdat de crème ietwat stug is, voelt mijn huid wel steviger aan.

Mijn rimpels zijn er nog steeds, misschien was een Filorga High Peel vooraf beter om mijn huid wat ontvankelijker te maken?

Lees ook