Lippen Make-up Nagels Ogen Teint Wenkbrauwen

NYC make-up nu in Nederland te koop

Op donderdag 3 februari toog BeautyJournaal’s redactie-stagiair naar de perspresentatie van Coty’s make-up introductie NYC in Nederland.

‘Ik ken het merk nog uit de tijd dat ik in Amerika woonde. Het was toen al een fijn budgetmerk met mooie producten. NYC staat voor New York Color. Het merk daagt vrouwen uit om zich op te maken met heel betaalbare producten en wil daarmee laten zien dat het moeiteloos kan concurreren met luxe merken. Daarnaast wil NYC vrouwen de vrijheid geven om vaker van make-up te wisselen zonder dat de bankrekening geplunderd hoeft te worden. Als dat geen hoge verwachtingen creëert. NYC heeft visagist Mathew Nigara (38) als internationaal gezicht en hij natuurlijk ook aanwezig bij de presentatie. Mathew heeft gewerkt voor ontwerpers als Diane Von Furstenburg, Marc Jacobs en Badgley Mischka en celebs als Jessica Simpson, Kate Winslet en Marissa Tomei. Tijd voor een paar vragen!’

Mathew’s band met NYC

‘Coty ervaar  ik als een familiebedrijf. Bovendien geven ze mij de ruimte om door te groeien. Bij veel merken ben je alleen het gezicht van….bij Coty ben ik echt bij productontwikkeling betrokken. Het wordt niet van bovenaf gedicteerd wat dit seizoen de nieuwe kleuren worden: ik mag meebeslissen. Ik werk zelf ook graag met de producten en kan daardoor goed beoordelen of een product goed is of niet.’

Wat zijn je favoriete producten?

‘Het oogschaduwpallet met 3 kleuren oogschaduw, primer en crème highlighter. De oogschaduw blijft zelfs op de set wel 14 uur lang zitten. Vrouwen die nog niet zo ervaren zijn met oogmake-up kunnen in de uitgebreide bijsluiter lezen welke kleur het mooist op welk deel van het ooglid staat.  Ook de verpakkingen vind ik mooi. Cosmetica staat toch voor luxe. Een make-up product moet een volledige ervaring geven en dat doet NYC. Daarnaast vind je in mijn koffer ook altijd NYC Smooch Proof Lipstain, NYC Eye Dusts en de losse oogschaduws.’

‘Ik zeg altijd: ‘ I’m only as good as the woman feels’.

Wat is je ultieme tip?

‘Wie zich goed voelt, ziet er goed uit. Ik kan een vrouw nog zo mooi opmaken, als ze niet goed in haar vel zit, mist het toch effect. Ik zeg altijd: ‘ I’m only as good as the woman feels’. Maar een klein beetje concealer en mascara kan een vrouw enorm veel zelfvertrouwen geven.’

Wat is je signatuur look?

‘De jaren 70-look, denk Studio 54 in New York, de meest befaamde discotheek ooit en een smeltkroes voor creatief talent. De nadruk ligt op de ogen: daar breng ik een lichte waas van kleur aan met veel glans. Daarnaast breng ik op het gezicht ook veel glans aan – niet overdreven maar heel precies. Ik breng ook graag lipgloss op het oog aan. En tegenwoordig ga ik voor de felle mond, het staat elke vrouw prachtig, ongeacht haar leeftijd. Vind je het erg als ik zeg dat ik eigenlijk helemaal niet van de term ‘signatuur’ hou? Het is zo pretentieus, en dat ben ik helemaal niet.’

Hebben Amerikaanse vrouwen andere make-up rituelen dan Europese?

‘Nee, vrouwen over de hele wereld het zelfde. Ze willen er mooi uitzien en make-up maakt onderdeel uit van hun leven. Ook al gebruiken ze maar weinig. Make-up is maatwerk. Ook als ik met modellen werk, kan ik van te voren wel concepten bedenken over hun make-up, maar ik moet de vrouwen live zien. De vrouw is belangrijk, niet ik. Zij moet mooi gemaakt worden, je creeert een make-up voor haar. Ik speel daarin een ondergeschikte rol.’

Tot slot onze Debby: 

‘Ik heb natuurlijk zelf ook even wat uitgeprobeerd en mijn favoriet is de NYC Smooch Proof Lipstain. Drogen echt de meeste lipstain producten mijn lippen erg uit, deze dus helemaal niet. De viltstiftverpakking zorgt voor makkelijke applicatie en werkt ook als lipliner. De oogschaduws zijn mooi gepigmenteerd en de structuur is boterzacht. Dit zorgt ervoor dat je de kleuren goed kan mengen. De NYC producten worden vanaf maart 2011 bij Kruidvat verkocht. Catrice en Essence krijgen er een geduchte concurrent bij!’

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

24 reacties

 • beste mevrouw, weet u ook wat er niet in die foundation zit, waardoor uw huid hem verdraagt, ofwel: weet u welke stoffen uw huid wel irriteren? wellicht kunnen wij u nog andere tips van merken geven.

 • L.S.
  Om maar met de deur in huis te vallen….Ik baal als een stekker!!!!!! en wel hierom..
  Heb ik eindelijk een vloeibare make up die me niet!! irriteert op de huid v.h. merk NYC.
  (nr.746 Classic Tan)
  wordt het uit de collectie gegooid en is dus niet meer te verkrijgen!!!!!! als bedrijf NYC. zult u daar ongetwijfeld niet !!!wakker van liggen maar dit wilde ik u toch even laten weten.

 • Ik gebruik ook diverse produkten van NYC, maar het colour wheel valt tegen. Heb 2 doosjes gehad en allebei zijn de blokjes losgeschoten. Zelfs bij 2e doosje na 1x gebruikt te hebben. Is dus niet meer te gebruiken, want het wordt een zootje in het doosje en alles gaat er dan ook naast als de poederkwast er overheen gaat. Jammer.

 • ik heb vandaag een beste lading aan NYC Make-up besteld in de online web-shop van kruidvat, dat kun je natuurlijk ook doen als je geen kruidvat hebt of de filialen bij jou in de buurt het niet verkopen 😉

 • De kruidvat waar ik werk verkoopt het nog wel hoor, en ik sta dagelijks bij de make-up om advies te geven.. en heb nog niets erover gehoord dat het weg gaat! Maar niet alle winkels van Kruidvat verkoopt het!

 • wat raar tanya, ik zal her en der op websites nog grote advertentiecampagnes voor het merk. het wordt gedistribueerd door coty. dit bedrijf zit in haarlem. wordt een kwestie van bellen dus. succes~!

 • Helaas hebben alle drie de Kruidvat filialen in de stad Utrecht (centrum) het nog steeds niet in huis. Ik heb navraag gedaan… ze hebben geen idee wanneer en of het binnen zal komen. De Kuidvatten in de stad zijn jammer genoeg niet al te best uitgerust en het personeel ondervindt daar last van. Te kleine winkels, mega veel producten op voorraad achter in de winkel maar te weinig schapruimte om alles steeds kwijt te kunnen. Het meubelstuk van NYC staat niet in een van de drie finialen… ik hoop echt dat het snel zal komen want ik ben erg benieuwd naar oa de lipgloss en lipstains!

 • ik heb aardig wat ingekocht van dit merk tijdens de 50 % korting op makeup van kruitval vandaag!
  ik heb NYC meegemnomen om het te proberen maar het bevalt prima !!

 • super, heb het al gekocht en geprobeerd tijdens de 50 % korting actie van kruitvat op make up, leuk merk en goede kwaliteit!

 • Tip van Babs: Tot en met zondag 24 april kan je bij een kruidvat filiaal , die NYC verkoopt , je oude make-up product inleveren en kan je naar keuze iets uitzoeken van NYC!
  Via de website van het kruidvat moet je wel een coupon uitprinten.
  Ik ga vanmiddag op pad..ben benieuwd.

 • Ik heb NYC bij het Kruidvat in de Reguliersbree straat Amsterdam gevonden, maar helaas is de collectie weer erg klein, ongeveer de helft van wat je in de US kunt krijgen. Jammer! Heb een concealerstick en de viltstift lipglos meegenomen. Alletwee fijn en erg betaalbaar.

 • Ik heb een vraagje, wanner precies komt het in maart en weet iemand of het in de Kruidvat in Katwijk ook te koop is?

 • @nina, we hebben antwoord voor je:-) in week 15 en 16 gaan ze de make-upmeubels plaatsen in de eerste 60 a 70 winkels in Belgie (in totaal zijn er ca. 170 Kruidvat winkels in Belgie).

 • Ik heb gister vanalles binnen gekregen! ( werk bij kruidvat!)
  Maar zitten echt leuke dingen tussen,
  en mooie kleuren ook!
  14Maart komt t officieel bij ons in de winkel!
  Ben erg benieuwd!

 • Ja, ik nam NYC ook vaak uit de VS drugstores mee – echt prima make up en heel erg betaalbaar, bovendien niet zo tiener-achtig als goedkopere lijnen vaak kunnen zijn. Vorige keer nog een fijne creamblush in stick vorm in een mooie apricot kleur meegenomen.

 • hoi kimberly, leuk om te horen dat zo’n fan bent. ken je de maybelline makeup ook al, MNY? vind je die ook zo goed?

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.