Breng dit alleen in de haarlengten aan

04:30 - 02:42
luistertijd 04:30 - leestijd 02:42

 

Dove Hair Intense Repair 1 minuut

Dove Hair Intense Repair 1 minuut

Om je haar goed te verzorgen is het zinvol om na het wassen een conditioner te gebruiken en regelmatig een haarmasker te nemen. Vooral de punten die, zeker in mijn geval behoorlijk oud zijn omdat mijn haar heel erg lang is (tot over de bil), kunnen wel wat hulp gebruiken. De meeste conditioners maken mijn haar wel zacht, maar ook zo zwaar dat het slap wordt. Maskers moeten over het algemeen een tijdje inwerken. Aangezien ik een hekel heb aan een druipend nat hoofd dat ik vijf minuten lang moet tolereren als intrek-tijd, doe ik dat dus bijna nooit. Zo’n 1 minuut-product is daarom wel heel erg aantrekkelijk voor mij.

Dove heeft een nieuwe range verzorgingsproducten met het gepatenteerde Micro Moisture Serum voor beschadigd haar; de Repair Therapy lijn. Het bestaat uit een shampoo, een conditioner, een 1 minuut verzorgingsmasker+conditioner en een herstellend masker. Ze bevatten de Fibre Active technologie voor intensief herstel van interne beschadiging en herstellen je haar van binnenuit. BeautyJournaal schreef er recent al over.

Het heeft de werking van een masker en het gemak van een conditioner.

Dit zegt Dove over het testproduct: Het nieuwe 1 Minuut Verzorgingsmasker van Dove heeft een intense werking en zorgt ervoor dat je na één keer wassen is voorzien van de verloren gegane proteïnen, waardoor je zeven dagen lang mooi en gezond haar hebt. Het heeft de werking van een masker en het gemak van een conditioner. Onze unieke formule met dubbele werking bevat: een verzorgingsmasker verrijkt met de Fibre Active technologie die tot diep in het haar dringt en verbindingen herstelt van beschadigde eiwitten, zonder het haar te verzwaren. Een conditioner met Micro Moisture Serum voor intensieve voeding en het gladstrijken van de opstaande (waarschijnlijk bedoelen ze openstaande) haarschubben die je haar te beschermen tegen toekomstige beschadigingen. Voedt direct en beschermt tegen gespleten haarpunten.

Het gebruik

De tube is wit met donkerblauwe opdruk en ligt goed in de, natte, hand. De crème is niet te dik zodat het soepel uit de tube komt en verdeelt makkelijk over het haar. Het ruikt lekker: fris, een beetje als de geur van schone was die buiten is gedroogd. Een feel good geurtje. Ik tel braaf zestig seconden af alvorens het grondig uit te spoelen. Al direct merk ik dat mijn haar gladder is, van nature heb ik tamelijk ruw haar, en gevoed aanvoelt. Als het droog is dan blijkt het zacht en glad te zijn. De punten zijn minder pluizig zónder dat ik mijn gebruikelijke olie al heb aangebracht. Het is niet statisch en –erg belangrijk- niet zwaar. En het ruikt heerlijk.

‘De dagen na het gebruik blijft mijn haar zacht maar ik vind het wel wat sneller vet dan normaal en mijn hoofdhuid jeukt een beetje.’

Rona concludeert:

De dagen na het gebruik blijft mijn haar zacht maar ik vind het wel wat sneller vet dan normaal en mijn hoofdhuid jeukt een beetje. Nu kan het vet worden ook andere oorzaken hebben: warmte, cyclus, drukte, maar ook na herhaaldelijk gebruik blijft het zo. Het lijkt er dus op dat het aan de conditioner ligt. Omdat ook mijn hoofdhuid een beetje jeukerig blijft, probeer ik het de volgende keren alleen op de lengtes want met het voedende, gladmakende en anti-pluis effect ben ik juist heel blij.

Inderdaad blijkt dan dat de jeuk door dit product kwam, ook is het haar bovenop nu minder snel vet. Het is een beetje een tweespalt nu; geweldig vind ik het effect op de lengte na slechts 1 minuut inwerken, minder is het licht vettige bovenop en jeuk op je hoofd is ook niet alles. Ik ga in ieder geval de tube opmaken op de lengtes van mijn haar maar ik denk niet dat ik het nog een keer ga kopen. Hou wel in gedachten dat ik misschien gevoelig reageer op een bepaalde stof, dan jij als lezeres. Ik zou alleen niet weten welke stof dat dan zou moeten zijn. Voor de prijs hoef je een try-out van deze multitasker met absoluut effect niet te laten

Lees ook