Een droge huid is iets waar heel veel vrouwen last van hebben en vooral in de wintermaanden.

04:09 - 02:29
luistertijd 04:09 - leestijd 02:29

Een droge huid is iets waar heel veel vrouwen last van hebben en vooral in de wintermaanden. Bij mij zijn de meest droge plekken mijn ellebogen, scheenbenen en hielen. Dat ik nu voor Beauty Journaal deze redelijk dure bodylotion mag testen is voor mijn huid zeker geen straf!

Aan de verpakking is niet te zien dat het om een prijzig product gaat. Het heeft een licht blauwe kleur, simpel lettertype in wit en rood/oranje met een afbeelding van een getekende doormidden gesneden bloedsinaasappel. Het oogt als een product dat je zou kunnen verwachten in de schappen van de HEMA: simpel en duidelijk. Het straalt geen allure uit, vind ik. BeautyJournaal’s Monique vertelde me dat het eind jaren’90 als een heel hip merk internationaal werd vermarkt – er kwamen zelfs Bliss spa’s die de hemel in geprezen werden. Maar ik ervaar dit merk dus niet zo, wellicht ook omdat ik het voor het eerst zie en deze geschiedenis niet ken.

Het product zit in een  tube met een inhoud van 250ml en heeft een doseringsdop. Hierdoor is het gemakkelijk om een juiste hoeveelheid uit de tube te krijgen en werkt het hygiënisch.

Wat belooft het merk?
De body butter werkt als een moisturizer en zal direct de droge huid hydrateren en het zacht en geurend achter laten. De vitaliserende citrus geur combineert bloedsinaasappel en kruidige witte peper top noten met nuances van koriander en witte musk.

Een aantal werkzame stoffen (zie foto voor de hele lijst):
Coconut oil: dit zorgt voor moisturizing en helpt als een beschermend laagje, om het vocht in de huid te houden. Het is een milde stof die goed is voor de gevoelige huid.
Ethylhexyl palmitate: dit is een verzachtend middel, een soort siliconen gemaakt van palm olie.
Hydrogenated vegetabel oil: dit is een plantaardige olie, een wasachtige stof die niet oplosbaar is in water.
Cyclopentasiloxane: een olie die een aangenaam huidgevoel creëert. Het is een siliconenvloeistof die veel wordt gebruikt in schoonheidsmiddelen, het werkt verzachtend.
Dimenthicone: dit is ook een silicone, met een verzachtende (en antischuimende) werking. Het wordt veel gebruikt in cosmetica.

‘De geur is een doorslaggevende factor voor mij om dit product echt elke dag op te willen smeren.’

De structuur
Het is een behoorlijk dikke crème, wat ook ook hoort bij een ‘butter’.  Behalve aan de binnenkant van mijn handen, trekt de butter verder goed in mijn huid. Binnen een minuutje, kan ik wel zeggen. Aanvankelijk glanst mijn huid licht, maar dit trekt snel weg. Ik vind het geschikt voor zowel het hele lichaam als voor de droge plekjes. ’s Avonds hoef ik mijn huid niet opnieuw in te smeren, zelfs niet nu in de winter. Het hydrateert mijn huid dus goed zoals het product beloofd.

De geur is echt een doorslaggevende factor voor mij om dit product echt elke dag op te willen smeren. De citrus geur vind ik echt zalig en de witte peper geeft het een pittig en spannende toon. De geur blijft goed hangen en ik kan het na een halve dag nog steeds ruiken op mijn huid. Er is overigens ook een scrub en showergel van deze geur. En ze hebben van deze body butter ook een versie zonder parabenen (dit zijn ingrediënten die het langer houdbaar maken).

Fleur concludeert:

Mijn eindoordeel: een heerlijk geurende en goed hydraterende body butter die heel goed geschikt is voor de droge huid. Wat ik alleen jammer vind, de tube ziet er niet zo mooi uit. Bultjes op mijn ellebogen zijn verdwenen en blijven weg. En ik hoef veel minder vaak mijn hielen te vijlen, want er komt minder snel eelt op. Het is in Nederland te koop bij Sephora en kost ca. 29 euro.

Lees hieronder meer reviews van Fleur.

Lees ook