High-definition make-up met air brushVroeger was de sleutel tot er goed uitzien op tv goede belichting.

05:43 - 03:26
luistertijd 05:43 - leestijd 03:26

High-definition make-up met air brush

Vroeger was de sleutel tot er goed uitzien op tv goede belichting. Tegenwoordig is het en goede belichting en goede make-up. Met de komst van HDTV is alles 6x groter en beter zichtbaar,’en dat geldt ook voor rimpels en poriën,’ zegt David Sanz, artistiek directeur bij Make-up For Ever. Daarom zie je nu ook steeds meer HD foundations. Het geheim van deze  formules is dat de basis bestaat uit siliconen (cyclopentilosiloxane, cyclomethicone) die in de rimpels en grove poriën gaat zitten en ook nog eens licht reflecteren waardoor de huid er gladder uitziet. Daarnaast is het fijn dat deze nieuwe formules ervoor zorgen dat iedereen het aan kan brengen, zonder rond te lopen met het ’cakey’ effect van vroeger. Deze formules zijn niet te vergelijken met de make-up die je moeder vroeger had. Een paar hele goede HD foundations zijn te vinden bij Givenchy, Collistar en de Giorgio Armani Lasting Silk UV Foundation (lichtgewicht maar heel effectief- helaas nog niet in Nederland te koop). Ook Clarins heeft mooie teintverfraaiende foundation. Bekijk ook onze foundation film met Dominique Samuel.

In Amerika spoorden we ook nog dit product op: Temptu Perfect Complexion Kit: een air brush foundation pakket. Het is misschien aan de prijzige kant ($280) maar air brush foundation wordt gezien als ‘het’ middel voor de perfecte huid – al vele jaren overigens. Het was voorheen alleen beschikbaar voor de professionals  maar nu is er ook een product voor thuis gebruik. Niet alleen door de siliconen basis van de foundation maar ook door de fijne mist en de gemotoriseerde blazer krijg je een dekking die vergelijkbaar is met een gephotoshopte huid. Je hier allerlei tutorials over dit apparaat.

Bekijk ook nog eens dit filmpje dat we met make-upartist Dominique Samuel maakten over foundation:

[media id=83 width=290 height=190]

Slimme luchtigheid in je haar

Als dat je aandacht niet grijpt! Living Proof Full Thickening Cream bevat poly beta amino ester-1 (PBAE) moleculen. Ze brengen als kleine robots rond elke haar een laagje aan dat ervoor zorgt dat er luchtigheid tussen de haren blijft. Hierdoor lijkt het voller en dikker. Het is ontwikkeld door het Langer Lab van MIT in Amerika. We hebben onlangs al een artikel gepubliceerd over de feiten achter de ‘bad hair day’, waaruit blijkt dat futloos haar vaak veroorzaakt wordt door het teveel langs elkaar schuren van de haren. Het onderzoek richtte zich op de mogelijkheid om dit met vetzuren te minimaliseren, ofwel meer ruimte tussen de haren te verkrijgen. Nu is bovengenoemd product te koop in Amerika, ook bij ons in Europa zijn er al steeds meer producten die de nodige luchtigheid in je haar brengen. Lees dit artikel van kapper Piet-Jan Duivenvoorden over pluis haar en deze review van BeautyJournaal’s Monique over de Whipped Cream van Sebastian. En we gaan je snel ook nog iets vertellen over nieuwe, spectaculaire producten van Redken!

Anti-age crème die dankzij UV geactiveerd wordt

DermaDoctor Photodynamic Therapy Moisturizer is een lotion die als eerste in zijn soort wordt geactiveerd door UV licht. Het uv-licht wordt gevangen en getransformeerd naar rood licht, een lichttype (lees=energiebron) dat anti-aging eigenschappen heeft voor de huid. Hoe dit werkt?

In de crème zit een stofje, Morinda Citrifolia Extract, uit Noni fruit, dat een polyfenolen bevat. Deze polyfenol is ingekapseld in wat men tricalcium fosfaat noemt en gebruikt wordt als een carrier om de stof daar in de huid te krijgen waar hij zijn werk kan doen. Het moet in staat zijn om uv-licht dus om te zetten in de huid naar een zichtbare golflengte van 648 nanometer, vergelijkbaar met rood LED licht. De claims zijn: omzetting van uv licht om de huid een boost te geven, verbetering van de huidelasticiteit, vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels, verbetert de teint en textuur van de huid, roodheid en droogheid verminderen, evenals de grootte van de porien.

Resulaten van zelfonderzoek: 96 % van de participanten had een gladdere huid, 71% van de participanten zei dat hun huid steviger was, 63% van de participanten zag verbetering in de gelaatskleur,50% van de participanten zei dat hun huid minder lijntjes hadden.

Bekijk hier ook het YouTube filmpje erover:

LED licht voor thuisgebruik

Zoals ook al eerder bij Beautyjournaal beschreven is zal de populariteit van LED apparaten voor thuisgebruik gaan toenemen. Ze werken namelijk. Uit een studie, gepubliceerd in 2007 in ‘Laser in Surgery and Medicine’, blijkt dat LED therapie zonschade kan herstellen en collageen en elastine productie kan stimuleren. In de studie behandelde de onderzoekers een kant van het gezicht, van 61 testobjecten, met een LED licht machine terwijl 15 andere testobjecten een placebo behandeling kregen. Na 12 weken bleek dat de behandelde huid met LED een vermindering van rimpels liet zien (26%-36%) en een verbetering van de elasticiteit (14%-19%). LED heeft niet zo’n krachtige werking als een laserbehandeling bijvoorbeeld, maar werkt ook heel anders. Je verbrandt geen flinterdunne huidlaagjes, met pijn en vervellingen tot gevolg en LED is ook voor donkere huid geschikt. De apparaatjes voor thuisgebruik hebben wel een mildere werking dan die in de salon of huidinstituut, maar wie het opneemt in haar vaste beautyroutine moet zeker resultaat kunnen boeken.

Lees ook dit artikel over trends in cosmeceutical behandelingen inclusief licht.

Lees ook