shop NARS multi-action hydrating toner voor je gezicht Deze toner heeft licht exfoliërende eigenschappen, waardoor je huid er gladder uit gaat zien en voelen. Grove poriën wordt verfijnd. Mooie lichtreflecterende pigmentjes geven een zachte glow. Bekijken Wie nu bij de Bijenkorf komt kan de enorme posters voor de nieuwe Biotherm lijn Skin.Ergetic niet ontgaan. Biotherm […]

05:04 - 03:02
luistertijd 05:04 - leestijd 03:02

Wie nu bij de Bijenkorf komt kan de enorme posters voor de nieuwe Biotherm lijn Skin.Ergetic niet ontgaan. Biotherm is bezig met een vernieuwingsronde en trekt de aandacht met bijzondere kreten als ‘verse cosmetica’. Inspelend op een trend van de behoefte naar het natuurlijke: op je huid en om te eten. De afgelopen paar jaar kwam ook al steeds vaker de term nutricosmetica voorbij als benaming voor een nieuw segment binnen de cosmetica. Het ademt gezondheid, versheid, voeding….

De lijn Skin.Ergetic bestaat uit drie producten: een anti-vermoeidheidsserum, een anti-vermoeidheids dagcreme en een herstellende nachtcreme. De producten komen in waanzinnig leuke verpakkingen:mooie ovale glazen potjes in knallende groentekleuren van grasgroen, oranje en bietenrood.

Het Skin.Ergetic serum wordt met een veel te lange naam ‘signs of fatigue repairing concentrate’ genoemd en bevat verse broccoli ingredienten, soja en botanische cellen van appel (waarom het botanisch heet weet ik niet, het klinkt dubbel op, maar we lezen op de inci-lijst dat het om de momenteel beroemde celletjes uit de Zwitserse appelsoort gaat waarmee L’Oreal merkenbreed al veel doet). Dit serum is maar drie maanden houdbaar vanwege de kwetsbaarheid van het sulforaan (broccoli). Het wordt apart in poedervorm erbij geleverd en je moet het er zelf in doen. De instructie is niet voor elke leek meteen duidelijk – ik begreep het dus ook niet helemaal, maar gelukkig onze stagiair wel. Er wordt een los dopje bijgeleverd met een poedercapsule daarin. Die moet je op de fles zetten en dan doordrukken: het poeder wordt dan vrijgegeven. Goed schudden en vervolgens het pipet er weer opschroeven. Vergeet niet de datum op het flesje te zetten vanwege de korte houdbaarheid.

Wat het belooft? Volgens de persinformatie kan sulforafaan de huid helpen zichzelf weerbaarder te maken tegen invloeden van buitenaf, de appelcellen stimuleren de stofwisseling, het soja geeft een energieboost en toegevoegde natuurlijke fruitzuren uit citroen en suiker uit suikerriet helpen het stralender maken van de huid, en een gladder effect. We lezen ook dat 99% van de stoffen natuurlijk zijn, dat er geen parabenen in zitten en geen minerale olien. De geur is 100% natuurlijk. Dit laatste vinden wij opvallend omdat het absoluut sterk cosmetisch ruikt – hoewel dit na toevoeging van het poeder wel wat minder is. Er worden geen laboratoriummetingen van de werkzaamheid op de huid gegeven, wel conclusies van een zelftest onder 50 vrouwen na 4 weken. Hieruit blijkt dat 70 de huid er meer uitgerust en ontspannen uit vindt zien en dat 76% aangeeft een stralender huid te ervaren. € 48,69

Het Skin.Ergetic ‘non stop anti-fatigue moisturizer’ met fruit en groente extracten, bevat volgens de verpakking 97,5% natuurlijke stoffen, eveneens een 100% natuurlijk parfum (ruikt iets fruitiger maar nog altijd erg cosmetisch) en belooft ook parabeen en minerale olie-vrij te zijn. In deze dagcreme staat vrije radicalen-bescherming voorop. Er zitten eveneens appelextracten in, soja, maar ook lycopeen uit tomaat, polyfenol uit druiven en granaatappel en enohersperidine uit sinaasappel. Het is een hydraterend product dat snel intrekt en geen vettige glans nalaat.  46,21

De nachtverzorging in het mooie bietenrode glazen potje wordt de ‘high recovery moisturizer’ genoemd en staat in het teken van herstel en, zoals het persbericht het omschrijft ‘het afvoeren van toxines’. Nu hebben wij nog nooit begrepen wat hiermee bedoeld wordt – het is een typische marketingclaim die je bottom down niet anders kan vertalen dan dat het eveneens een focus is op het stralend houden van je teint en mogelijk schadelijke stofjes proberen uit te schakelen zoals die vrije radicalen. Er zitten thee extracten in en stofjes uit ruscus. Ze hebben tot doel de microcirculatie in de huid op peil te houden. Ook hier zit weer appel en soja in. Maar ook zwart graan (geen idee wat dat moet kunnen doen) en cranberry – bekend als anti-oxidant. Het parfum van dit product is licht citroenachtig. € 46,21.

Wij vinden het een enig concept, op twintigers en jonge dertigers gericht en op vrouwen die een grote affiniteit met het natuurlijke hebben zonder direct een in een geitenwollen sokken omgeving terecht te willen komen. Hoe het met de houdbaarheid van alle anti-oxidanten zit, durven we niet zeggen. Over de conservering kunnen we nog melden dat hiertoe in alle producten ethanol en glycerine wordt gebruikt en in het serum ook salicylzuur. Wij kennen deze vormen van conservering niet, maar we weten wel dat er in de industrie allerlei ontwikkelingen gaande zijn om nieuwe vormen van conservering te vinden omdat parabenen in een kwaad daglicht zijn komen te staan.

Lees ook:

Lees ook