shop Viridian EPA + DHA omega 3-6-9 vegan Deze olie van Viridian is volledig plantaardig. De omega vetten 3, 6 en 9 komen uit algen en chiazaad. Ze zijn koudgeperst. Bekijken Het AD meldde deze week dat de producent van het anti-acne medicijn Roche de bijwerkingen op de bijsluiter heeft bijgewerkt en alle verstrekkers van […]

01:00 - 00:36
luistertijd 01:00 - leestijd 00:36

Het AD meldde deze week dat de producent van het anti-acne medicijn Roche de bijwerkingen op de bijsluiter heeft bijgewerkt en alle verstrekkers van medicijnen ook in Nederland heeft ingelicht over de aanscherping.

Roaccutane kan in sommige gevallen tot brandwonden leiden, waarbij ook de slijmvliezen en andere organen in het lichaam beschadigd raken. Als gevolg hiervan kan 30% die deze bijwerking oploopt er zelfs aan overlijden. De aandoening (de huidafwijking) noemt men het Stevens-Johnson syndroom.

Het klinkt ernstig en dat is het natuurlijk ook, maar dit medicijn wordt wereldwijd nu door 16 miljoen mensen gebruikt en er zijn 66 gevallen bekend waarbij deze complicaties zijn opgetreden. In ons land werd Roaccutane het afgelopen jaar ca. 20 duizend keer voorgeschreven.

Bovendien stelt men dat de huidafwijking eenvoudig te constateren is. Het is daarom voldoende om patiënten voor te lichten over de mogelijke bijwerkingen en ze erop te wijzen dat ze alert moeten zijn op ernstige huidafwijkingen.

 

Lees ook