Niet alleen ons gezicht, maar ons hele lichaam kan zo nu en dan wel eens wat extra verzorging gebruiken.

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

Niet alleen ons gezicht, maar ons hele lichaam kan zo nu en dan wel eens wat extra verzorging gebruiken. Vooral producten waarin nu eens meer dan alleen een hydratant en een verzachter zit. We waren bijvoorbeeld heel blij toen Dove in 2010 met een anti-aging bodycare lijn kwam waarin bijvoorbeeld ook fruitzuren zitten. Want zuren doen wonderen voor je huid!

Collistar komt met een mooie Anti-Age Lifting body Cream. De crème heeft volgens het persbericht een viervoudige werking: hij verbetert de compactheid van de huid, heeft een liftend effect, doet de huid er jonger uitzien en voedt en hydrateert. Klinkt goed.

Daartoe bevat deze crème een aantal actieve ingrediënten: Vitaskin E (tradenaam)is een mix van omega 6 en omega 3 uit frambozenzaadolie en vitamine E succinaat. Dit complex moet de huid revitaliseren en regenereren en daardoor de huidvernieuwing stimuleren. Een vitamine c complex, gestabiliseerd met glucose, stimuleert de fibroblasten en zorgt zo voor de aanmaak van collageen. De huid krijgt door dit complex een mooie glans. Superlift TM (tradenaam voor een cocktail van water en een hexapeptide-10), maar wordt volgens de persinformatie aangeduid als ‘bevat een hoge concentratie aan suberine ( een polymeer dat beschermt tegen uitdroging en verlies van voedingsstoffen) dat een liftend effect moet geven. Peelmoist TM  is een cocktail van zowel een exfolierende als een hydraterende stof.  Een grote pot van 400 ml. kost € 42,25.   

Dit product is een mooi voorbeeld van hoe veel producten worden samengesteld: uit meervoudige cocktails van werkzame stoffen die worden samengevoegd. Deze cocktails worden kant-en-klaar ingekocht bij grondstofproducenten. Klik maar eens op de hyperlinks, dan zie je hoe het werkt, en welke fabrikanten er achter zitten. Intrigerend toch?

Lees ook