shop Perricone MD No Make Up liquid Bronzer Ideaal voor een make-up loos dagje: voor een warme glow op je huid. Ook ideaal om te mengen met je dagcrème. Bekijken Dit artikel is een extra toelichting op de videoreportage die BeautyJournaal maakte met actrice Inge Ipenburg over Sculptra injectables. Die reportage kun je hier bekijken- […]

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Dit artikel is een extra toelichting op de videoreportage die BeautyJournaal maakte met actrice Inge Ipenburg over Sculptra injectables. Die reportage kun je hier bekijken- maar ook onderaan dit artikel.

Ouder worden hoort bij het leven. Vaak is dit proces het meest zichtbaar in het gezicht. Door het natuurlijke verouderingsproces verliest uw huid in de loop der tijd haar vol, stevig en jeugdig uiterlijk. Het collageen en vetweefsel, dat uw gezicht volume geeft verdwijnt waardoor de huid dunner wordt en lijnen en rimpels zichtbaar worden. Soms zien we er hierdoor ouder uit dan we ons voelen.

Wat is Sculptra?

Sculptra is een 100% biologisch afbreekbaar polymelkzuur, een synthetisch en hypoallergeen materiaal. Sculptra stimuleert de vorming van het eigen collageen in de huid. De polymelkzuur wordt over een periode van maanden langzaam afgebroken, terwijl er gedurende diezelfde periode nieuw collageenweefsel wordt aangemaakt. Zelfs wanneer Sculptra volledig uit het lichaam is verdwenen, blijft het effect van het nieuw gevormde collageenweefsel. Het zorgt op een veilige en natuurlijke manier voor een jeugdige uitstraling met zichtbaar minder rimpels en lijnen.

Waarom is Sculptra uniek?

Sculptra® werkt anders dan de traditionele fillers. Met traditionele fillers worden alleen de gevolgen van het verouderingsproces behandeld door het opvullen van derimpel. Sculptra® pakt het verouderingsproces bij deoorzaak aan. De unieke collageenstimulerende behandeling helpt het eigen collageen, dat in de loop der tijd is verdwenen, aan te vullen en zo geleidelijk de rimpels en lijnen in het gezicht langdurig te verminderen.

Waarvoor is Sculptra te gebruiken?

• Contourverbetering van het gezicht

• Meer volume in de wangen en bij de slapen

• Verminderen van marionetlijnen (mondhoekplooien)

• Verminderen van de nasolabiale plooi (plooien tussen neus en mond)

• Herstel contouren van kaak- en kinlijn

De behandeling met Sculptra

Een behandeling met Sculptra® veroorzaakt doorgaans weinig ongemak. Sculptra® wordt met een dunne naald geïnjecteerd in de middelste laag van de huid waar het vetweefsel en collageen verloren zijn gegaan. Sculptra® wordt weliswaar in de huid geïnjecteerd, maar dit betreft slechts kleine hoeveelheden. De arts kan, indien gewenst, eventueel een lokaal verdovingsmiddel toedienen. Sculptra® is 100% biologisch afbreekbaar en hypoallergeen. Er is dan ook geen allergietest nodig voor de behandeling. Elke behandeling duurt circa 20 tot 30 minuten. Gewoonlijk zijn er 2 a 3 behandelingennodig. Dit is afhankelijk van het aantal te behandelen gebieden.

Het resultaat van Sculptra

Direct na de behandeling is het volumeherstellende effect van Sculptra zichtbaar als gevolg van het injecteren van water waarin Sculptra is opgelost. Na enkele dagen neemt dat effect weer af omdat het water door het lichaam wordt opgenomen terwijl de polymelkzuurdeeltjes in de huid achterblijven. Daarna gaat het nieuwe collageen zich vormen. Het duurt gemiddeld drie tot zes maanden voordat het uiteindelijke resultaat van Sculptra zichtbaar is. Het effect van Sculptra behandelingen is duurzaam. De Sculptra wordt langzaam door het lichaam afgebroken, terwijl het collageen zich in de huid opbouwt. Sculptra® is geen permanente behandeling. Klinische studies hebben aangetoond dat de resultaten van Sculptra® langer dan 2 jaar kunnen aanhouden. Dit is aanmerkelijk langer dan vele andere injecteerbare behandelingen.

Wat kost Sculptra?

De kosten variëren per kliniek/arts van 400 euro-750 euro per flacon. Het is lastig als klinieken over milliliters praten omdat je ook niet weet met hoeveel water en lidocaine (verdovingsvloeistof) ze de flacon hebben gemengd. Dus als een kliniek met 5ml water voor injectie de flacon aanmengt en de andere kliniek met 6ml dan zou de prijs in principe hetzelfde moeten zijn omdat ze beide 1 flacon gebruiken met dezelfde hoeveelheid werkende stof(polymelkzuur). Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig. Het gaat dan om de behandeling van het hele gezicht en niet om een individuele rimpel zoals alleen de behandeling van de neus-lippenplooi. Het aantal benodigde flacons hangt hier uiteraard van af evenals het gewenste resultaat en de leeftijd en conditie van de huid.

Sculptra wordt verkocht door sanofi-aventis, een groot farmaceutisch bedrijf. 

Bekijk hier nog eens de reportage die BeautyJournaal maakte met actrice Inge Iepenburg die een Sculptra behandeling ondergaat.

[media id=105 width=620 height=350]

Lees ook