De witte strepen van deodorant in zwarte kleding vond ik nooit het ergst, maar die gele vlekken in je witte kleren? Dat was pas echt een ramp, omdat je het op een gegeven moment er ook door heen zag.

03:10 - 01:54
luistertijd 03:10 - leestijd 01:54

De witte strepen van deodorant in zwarte kleding vond ik nooit het ergst, maar die gele vlekken in je witte kleren? Dat was pas echt een ramp, omdat je het op een gegeven moment er ook door heen zag. De industrie had al braaf een paar jaar een antwoord op het meest makkelijk op te lossen probleem, dat van de witte streep, maar nu lijkt er toch echt een innovatie gekomen te zijn: die de terreur van de gele vlek aanpakt. Nivea is de eerste die met deze claim voor een nieuwe deodorant naar buiten komt.

Nivea Invisible  for Black & White – geen witte strepen meer, maar ook de gele vlek zal minder makkelijk zichtbaar worden. Staat in het persbericht stellig vermeld dat gele vlekken gegarandeert verleden tijd zullen zijn, de claim op de verpakking van de spuitbus is dus een stuk genuanceerder: er wordt niet beloofd dat je geen gele vlekken minder zal krijgen, maar wel een stuk minder snel. Nu ja, dat vinden wij al heel wat omdat die gele vlek dus echt het ergste is. We zijn nu ruim een week aan het spuiten, te kort om te kunnen constateren dat de witte kleding vlekvrij blijft, zoiets wordt pas na weken duidelijk, maar die witte streep zien we in ieder geval niet. Nu dus de gele nog…

Het product kost 3,79 en komt in verschillende verpakkingen van spray tot roller. Mannen hebben hun eigen versie, met een eigen geur, voor dezelfde prijs en met dezelfde eigenschappen.

Nivea legt het volgende uit over het ontstaan van gele vlekken in je kleding:

‘De gradatie van de gele vlekken onder de oksels in kleding, heeft te maken met de talgproductie en de hoeveelheid transpiratie per persoon. Hoe meer olie de huid bevat en hoe meer iemand transpireert, des te sneller de gele vlekken zichtbaar worden.

Tijdens het wasproces komen zweet, talg en actieve anti-transpirant ingrediënten (aluminiumzouten) in aanraking met water en wasmiddel. Dit chemische proces zorgt voor een gele afzetting die diep doordringt in de textielvezel. Met iedere wasbeurt verergert de vlek. Dit gaat nóg sneller wanneer er op lage temperatuur gewassen wordt. Voornamelijk katoen is erg gevoelig voor het absorberen van de gele deeltjes. 

Tegen witte strepen: de anti-witte strepen technologie van NIVEA Invisible for Black & White Deodorant lost de aluminium-zouten op en kapselt deze in zodat het residu onzichtbaar is op de kleding. Tegen gele vlekken: de technologie tegen gele vlekken laat een compleet nieuwe formule zien gebaseerd op een anti-vlekverbinding. Deze technologie beschermt de vezels van buitenaf en voorkomt dat de gele afzetting de vezel kan bereiken. De afzetting blijft op de oppervlakte van de kleding liggen en kan hierdoor eenvoudig uitgewassen worden.’

Lees ook:

Lees ook