shop L’Oreal Paris Infaillible 3-second setting mist De betaalbare en echt werkzame mist waarmee je foundation niet meer afgeeft! Bekijken Het is bijna zover: de feestdagen staan voor de deur. Outfits zijn uitgezocht en gekocht evenals de meeste cadeaus  voor vrienden en familie. Tijdens alle feestelijk gelegenheden is het natuurlijk fijn als je haar en […]

04:45 - 02:51
luistertijd 04:45 - leestijd 02:51

Het is bijna zover: de feestdagen staan voor de deur. Outfits zijn uitgezocht en gekocht evenals de meeste cadeaus  voor vrienden en familie. Tijdens alle feestelijk gelegenheden is het natuurlijk fijn als je haar en make-up goed zitten. De trends voor 2011 (jaja, voor volgend jaar) zijn bij uitstek een mooie inspiratiebron om je looks voor deze feestdagen te bepalen.

Als we kijken naar de laatste shows zien we dat er een zeer contrasterend beeld op de catwalk was. Enerzijds een sterke verwijzing naar de jaren 50&60(ook in de kleding). Haar wat gezond is en zachte golvende bewegingen heeft. Deze hairstyles zijn perfect voor een diner met familie en laten je altijd op zijn voordeligst uitkomen.  Daarnaast zien we ook een duidelijke trend qua kleding waar veer stoffen en prints gebruikt worden van natuurlijke komaf die zeer duurzaam zijn als tegenhanger van de huidige consumptie maatschappij. Denk aan (nep)bont breisels en andere gestructureerde materialen. Hierbij zien we juist dat het haar meer beweging mag hebben en wat “wilder” gedragen word.

Het is belangrijk te kiezen voor een haarstijl die goed samengaat met je outfit. Je kunt natuurlijk direct je kapper bellen en een afspraak maken om er zeker van te zijn dat je haar goed in model zit tijdens de feestdagen maar je kunt zelf ook best een heel eind komen. Hieronder hebben we een aantal kapsels toegelicht zodat je zelf kan zorgen dat je tijdens de feestdagen tot in de puntjes verzorgd aan tafel schuift…

LOOK 1; CHRISTMAS WAVES

Het doet een beetje denken aan de Hollywood look. Een style die altijd goed is en onbereikbaar lijkt. Toch is deze style vrij makkelijk zelf te realiseren als je weet hoe.  Benodigheden: Mousse, Haarlak, Serum, Krultang, schuifspelden, borstel.

Dit moet je doen:

 1. Was je haar en conditioneer het.
 2. Verdeel een tennisbal mousse en kam het haar door
 3. Droog het haar volledig met de fohn.
 4. Zet de krultang aan.
 5. Kam het haar door met de borstel.

Tot zover is het vrij gemakkelijk. De truc zit hem in het gebruik van de juiste producten zodat de look niet is uitgezakt voor je aan tafel schuift. Gebruik clips om je haar omhoog te zetten en begin met kleine lokken in de nek.

 1. spray de lokken in met een kleine hoeveelheid haarlak
 2. Borstel de lok door en rol hierna de krultang in. (wacht hierbij tot je haar goed warm is 45sec.)
 3. Rol de krultang uit en zet de lok vast met een klein schuifspeldje in de ronde vorm zodat het haar kan afkoelen.
 4. Herhaal dit tot je al het haar gehad hebt.

Tip: op de bovenkant hoef je het haar niet volledig tot op de hoofdhuid in te rollen. Tot op hoogte van de wenkbrauw is meer dan genoeg anders gaat het alle kanten op springen.

 1. Na het afkoelen van 10 minuten verwijder je de schuifspelden en borstel je het met een grote borstel tot het haar in model valt.
 2. Verdeel wat serum in de punten en finish met haarlak.

 

LOOK 2; ELEGANTE KNOT

Benodigheden: mousse, elastiek, schuifspelden, bloemen of ander decoratiestukje.

 1. verdeel de mousse door het haar en maak een lage staart.
 2. Maak een lus van het haar door de punt van de staart naar het elastiek te brengen.
 3. Met een vinger in de lus draai je het haar in cirkels hierdoor voel je dat het ronde de staart gaat krullen. Als je niet meer verder kunt draaien zet je het haar vast met een schuifspeld.
 4. Zet het haarstuk of de bloemen vast op de knot.

 

LOOK 3; VLECHTJES

Vlechtjes zijn een veel geziene trend op de catwalks in combinatie met textuur. Benodigheden: Elastiekje, schuifspelden, haarlak om het te finishen.

 1. Neem een pluk in de nek en vlecht deze vanaf de wortel tot in de punt.
 2. Steek de rest van je haar vast in een hoge knot.
 3. Draai de vlecht om je hoofd als een haarband.

 

 

 

 

 

LOOK 4; LADY GAGA STRIK

  De Lady Gaga vlecht is natuurlijk ook heel leuk. Maar wellicht is het beter als je je kapper opzoekt op het moment dat je deze styles leuk vindt, aangezien hij te ingewikkeld zijn om zelf te kunnen maken.

Lees ook