Worden fijne lijntjes minder zichtbaar?

05:54 - 03:32
luistertijd 05:54 - leestijd 03:32

comfort zoneIn mijn niet aflatende zoektocht naar het allerbeste antirimpel product, lijkt Comfort Zone mijn wensen te vervullen met het Action Sublime serum: “Een intensief antirimpel serum dat de compactheid van de huid en huidstructuur verbetert. De huid verkrijgt meer elasticiteit zodat de huid zichtbaar verbetert. Op een buitengewone wijze worden aanwezige rimpels en fijne lijnen geminimaliseerd”. Ik ben benieuwd of het Action Sublime serum deze veelbelovende anti-ageing claim waarmaakt.

In het bijgesloten dossier lees ik dat het serum geschikt is voor huidcondities vanaf 25 jaar om het verouderingsproces te vertragen. Voor de rijpere huid werkt dit serum verstevigend en verbetert het de huidstructuur. Tevens versterkt het serum het afweermechanisme van de huid en verzorgt het de huid met anti-oxidanten. Meegeleverde testresultaten lijken de claims te ondersteunen.

Volgens Comfort Zone dankt het Action Sublime serum haar werkzaamheid aan de snelle opname van 4 actieve ingrediënten: melkproteïne, hyaluronzuur, betaglucan en sojaproteïne.

Door het gebruik van melkproteïne herstelt de PH waarde van de huid (naar een waarde van rond de 5.5)* en houdt het deze in balans. Naast balans en bescherming, herstelt melkproteïne ook het vochttekort in de huid.

Hyaluronzuur, wat tevens van nature in de eigen huid terug te vinden is, is een van de fundamentele componenten die als tussenstof dient om de cellen bij elkaar te houden (een soort cement). Hyaluronzuur verbetert de verbindingen van de cellen of houdt ze in stand. Daarnaast is hyaluronzuur een sterke vochtbinder en houdt het zo de hydratatie op peil. Om een diepere en intensieve werking te bewerkstelligen en een natuurlijk opvullend effect te creëren, heeft Comfort Zone een wetenschappelijke hyaluronzuurvariant ontwikkeld die een combinatie is tussen een zuurmolecuul van hyaluron en lichaamseigen hyaluron, de zogeheten ‘hyaluron spheres’. Deze spheres (ballonnetjes) zijn hydrofiel: Zodra ze in contact komen met lichaamseigen vocht, zuigen ze alle vocht op, zodat het molecuul vergroot en op deze wijze meteen de huid opvult.

Het ingrediënt betaglucan verbetert het afweermechanisme van de huid en gaat oxidatie tegen zodat vrije radicalen geen kans krijgen om de huid verder te beschadigen.

Sojaproteïne verbetert de elasticiteit van de huid en beschermt de cellen tegen de schadelijke invloed van UV-stralen en heeft daardoor een belangrijke functie in het anti-ageing proces.

Gebruiksaanwijzing: Breng het serum elke dag en/of nacht aan op je gezicht en hals. Masseer het in tot het volledig is opgenomen.

Dorine conludeert:

De chique uitstraling van de mooie matzilveren verpakking is consistent met het merk (Comfort Zone), het doel (intensieve anti-verouderingsbehandeling), de doelgroep (vrouwen vanaf 25 jaar die luxe kwaliteitscosmetica prefereren) en het prijssegment (€124.00, 30 ml). Dosering (1-2 pompjes per keer) is hygiënisch: Schadelijke invloeden van lucht, licht, bacteriën en vervuiling worden dankzij de pompflacon tot een minimum beperkt. Een 30 ml verpakking gaat bij 2x daags gebruik ongeveer 2 maanden mee.

Ik heb het serum gedurende 5 weken dagelijks onder mijn dag- en nachtverzorging aangebracht. Het resultaat is verbluffend: een duidelijk zichtbaar herstel van mijn huid. Ik zie nauwelijks nog droogtelijntjes rondom mijn ogen en mond. Mijn voorhoofdrimpels, (frons)rimpels tussen mijn wenkbrauwen en neus – lip plooien lijken daadwerkelijk minder diep. Mijn gelaatstrekken ogen ‘zachter’ en ‘ronder’.

Het glanzende serum is melkwitdoorschijnend met een subtiele lichtroze zweem. De consistentie (‘dikte’) van het serum is zodanig dat het (na een drukje op de pompflacon) als een ‘drupje’ op je vingers blijft liggen, het vloeit niet uit. De geurintensiteit is licht, het geurkarakter is verfijnd. Helaas kan ik de (overigens aangename) geur niet goed plaatsen of treffend beschrijven.

Tijdens het aanbrengen is het huidgevoel prettig. Het serum smeert goed en gemakkelijk uit. Het wordt snel en volledig door mijn huid opgenomen, zonder een plakkerige fase of plakkerig eindresultaat. Echter, nadat het serum volledig is geabsorbeerd, voelt mijn huid onverwacht trekkerig en droog aan. Dit aangespannen effect verdwijnt als ik na het serum een crème aanbreng.

Ik heb het serum gedurende 5 weken dagelijks onder mijn dag- en nachtverzorging aangebracht. Het resultaat is verbluffend: een duidelijk zichtbaar herstel van mijn huid. Ik zie nauwelijks nog droogtelijntjes rondom mijn ogen en mond. Mijn voorhoofdrimpels, (frons)rimpels tussen mijn wenkbrauwen en neus – lip plooien lijken daadwerkelijk minder diep. Mijn gelaatstrekken ogen ‘zachter’ en ‘ronder’. Mijn wangen lijken enigszins gelift, evenals mijn wenkbrauwen en bovenste oogleden (waardoor mijn ogen ‘opener’ en groter lijken). Mijn huid voelt soepel aan. Het serum geeft daarnaast mijn gezicht een hele mooie, glanzende uitstraling en gezonde teint. Tot mijn verrassing heeft het serum ook een onmiddellijk zichtbaar effect: Al na de eerste applicatie treedt binnen enkele minuten het door Comfort Zone genoemde ‘filler effect’ op. Dit opvullende effect neemt extra toe als ik na het serum een verzorgende crème gebruik. Zo duidelijk en snel waarneembaar heb ik de werking van een anti-ageing product nog niet eerder ervaren.

Kortom: Ik vind dat het Action Sublime serum van Comfort Zone haar anti-ageing belofte (voor zover ik het met het oog en na 5 weken gebruik kan beoordelen) daadwerkelijk waar maakt. Ik vind het een buitengewoon fijn en effectief product dat de bij mij zichtbare tekenen van huidveroudering “subliem” tegengaat. Omdat ik het serum gedurende een relatief korte periode getest heb, kan ik helaas (nog) niets zeggen over de geclaimde preventie van huidveroudering / voorkoming van nieuwe lijntjes.

*Volgens Comfort Zone is voor de gezichtshuid een PH waarde van 5.5 de ideale PH waarde voor een anti-verouderingsbehandeling.

 

Lees ook