Gerti krijgt een facial van Sandrine

03:24 - 02:02
luistertijd 03:24 - leestijd 02:02

skins instituteAanvankelijk zou ik voor Beautyjournaal een kennismakingsbehandeling van Rodial uitproberen bij Skins Institute in  Amsterdam, maar bij het maken van de afspraak stelde eigenaresse Paulina Moes voor om de facial niet te beperken tot Rodial. Niet dat Rodial niet goed is, maar elke huid heeft andere behoeftes. De visie van Skins Institute is dat er naar de individuele behoefte van de huid gekeken wordt en dat de producten daar op aangepast worden. Het kan zelfs betekenen dat geadviseerd wordt minder of zelfs geen producten meer te gebruiken. Dit concept maakt mij nieuwsgierig.

Skins Institute is gevestigd in de winkel van Skins Cosmetics in Amsterdam. De ruimte biedt plaats aan twee kappers en er is één kleine behandelruimte.  Ik werd behandeld door schoonheidsspecialiste Sandrina en gelukkig waren er op dat moment geen andere klanten. De ruimte is gehorig, en als er ook een kapperklant was geweest had dat beslist afgeleid en was mijn  behandeling minder ontspannend geweest.

Sandrina was een en al aandacht en zorg. Eerst werd mijn huid met een speciaal ledlampje goed van dichtbij bekeken. Met dit lampje kun je zien hoe de cellen op elkaar liggen. Volgens Sandrina ziet mijn huid er goed uit, weinig rimpels en nog weinig verslapping.  Heerlijk, zo’n complimentje.

De eerste stap uit de behandeling was een reiniging met een olie van Rodial. De reiniging was al een massage op zich. Daarna volgde een tweede reiniging met een zelfgemaakt olie van arganolie met rozenbottel- en lavendelolie. Weer een heerlijke massage. De derde reiniging bestond uit een masker met papaja, een peeling op basis van enzymen in plaats van zuren.

Mijn wenkbrauwen had ik al weken niet meer bijgewerkt, maar gelukkig greep Sandrina niet direct naar het pincet maar vroeg ze of ik wilde dat ze ze bij zou werken! Dat komt zelden voor. Meestal is de schoonheidsspecialiste al aan het plukken en voor je het weet ga je met veel te smalle wenkbrauwen naar huis. Dikke plus!

Nu volgde de kern van de behandeling: een combinatie van bindweefselmassage en lymfedrainage met in mijn geval rozenolie. Een heerlijke geur en een weldadige massage. Ik raakte helemaal ontspannen, had geen zin meer om vragen te stellen en heb me overgegeven aan de handen van Sandrina. Na de massage volgde een zelfgemaakt masker op basis van verschillende kleisoorten en rozenbottelolie. Om de hele behandeling af te sluiten kreeg ik zittend een extra lymfedrainage. Zittend werkt de lymfedrainage beter omdat de zwaartekracht dan een handje helpt.

‘Ik raakte helemaal ontspannen, had geen zin meer om vragen te stellen en heb me overgegeven aan de handen van Sandrina.’

Gerti concludeert:

Anderhalf uur later stond ik rozig en geheel ontspannen buiten. Mijn huid zag er rustig en egaal uit. Ik vind het zeker de moeite waard deze behandeling te herhalen, mede vanwege de persoonlijke aandacht en zorg.

Een complete behandeling met bindweefselmassage van twee uur kost €150. Je hoeft zo’n behandeling niet vaker dan vier keer per jaar te doen, bijvoorbeeld tijdens wisseling van seizoenen. Skins Institute heeft ook klassieke gezichtbehandelingen vanaf €95.

Lees hieronder ook de andere reviews van Gerti.

Lees ook