Onze haarexpert, kapper (en Hairdresser of the Year 2010!) Piet-Jan Duivenvoorden geeft een paar goede tips om te onthouden bij het haarkleuren.

02:30 - 01:30
luistertijd 02:30 - leestijd 01:30

Onze haarexpert, kapper (en Hairdresser of the Year 2010!) Piet-Jan Duivenvoorden geeft een paar goede tips om te onthouden bij het haarkleuren. Hier komt deel 1!

Kies je kleur nooit te donker. Thuiskleuringen bevatten meer kleurpigmenten, waardoor ze harder, donkerder en massiever overkomen dan de professionele kleuringen bij de kapper.

Pas op voor het stapelen van haarkleuren. Ik maak het zo vaak mee dat mensen thuis de haarkleuring er in een keer in doen. Vergeet niet dat je uitgroei altijd lichter zal uitpakken omdat daar geen verf meer op zit. De rest van je haar bevat vaak nog extra kleur. Als je dan de verf over het gehele haar er even lang in laat zitten krijg je kleur verschillen, wat wij in vakjargon ‘stapeling’ noemen. De punten en de lengten van je haar zien er dus donkerder uit. Je zult het bovenop dus iets langer in moeten laten trekken en op de rest van je haar minder lang.

Het is momenteel een trend om licht haar juist weer donkerder te maken. Houdt ook daarbij rekening dat je bij het thuiskleuren natuurlijk blond haar of blond geverfd haar niet een 1x bruin kan maken. Als je een witte muur bruin wilt verven, dekt dat ook niet in 1x. Je hebt zeker twee behandelingen nodig. Je moet het haar eerst een basiskleur geven en daarna de definitieve kleur er overheen zetten. Wij adviseren dit soort verfwensen vooral door de kapper te laten uitvoeren.

Fabel: dat je haar door het kleuren droog en weerbarstig wordt. Mensen vergeten gewoon dat ze langzamerhand grijs worden, ze zien dat niet vanwege het haarkleuren. Grijs haar is per definitie stugger en voelt droger aan. Er is vooral sprake van een vochttekort. ‘Ouder’ haar heeft meer verzorging nodig: vocht, en goede kleurproducten. Ik durf zelfs te beweren dat gekleurd (grijs) haar veel beter in conditie blijft op de langere termijn dan ongekleurd grijs haar.

Laat highlights of lowlights (donkere plukken in je haar) door de kapper erin zetten – om te voorkomen dat je een tijgerprintlook creëert (tenzij je dat mooi vindt……). Maar het is thuis meestal niet mooi te krijgen. De kapper heeft alle tools en technieken om het echt goed te doen.

Heb jij een haarvraag aan Piet-Jan Duivenvoorden? Stel hem via ons contactformulier.

 

Lees ook