Een prachtige innovatieve therapie voor huidverbetering

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Skeyndor Mesoscience

Toen ik voor het eerst las dat er weer een nieuwe methode gebaseerd op mesotherapie op de markt kwam, was ik direct vol aandacht. Skeyndor, het Spaanse merk voor schoonheidsspecialisten dat in Nederland gedistribueerd wordt door Care Cosmetics, had een revolutionair nieuw apparaat hiervoor laten ontwikkelen. Aan de basis staat stroom, en het doel is de huid zo te openen dat werkzame stoffen daadwerkelijk tot in de celwand terechtkomen. Een behandeling in vier fasen.

Skeyndor noemt de behandeling Mesoscience omdat het gebaseerd is op het principe om werkzame stoffen dieper in de huid te kunnen brengen, zoals dat ook met de echte mesotherapie gebeurt. Echter, daarbij wordt gebruik gemaakt van naaldjes en dat is de laatste jaren redelijk omstreden geworden. Je moet echt heel vakkundig zijn om te weten hoe diep je in de huid kan gaan om geen blijvende beschadigingen aan te brengen. Wie te diep gaat kan en niet hygiënisch genoeg werkt, kan ontstekingen en littekenweefsel veroorzaken waardoor de huid blijvend beschadigd raakt. Dat is wel het laatste wat je wilt. Maar, dat principe van stoffen dieper in de huid brengen, is wel heel prikkelend. Het werkt namelijk.

Bij Mesoscience draait alles om het openen van de huid en zelfs de celwand om stoffen toe te laten, en daarna de huid weer te sluiten.

De huid is in principe ondoordringbaar en dat is maar goed ook. Zou de huid doorlaatbaar zijn, zou je al snel ziek kunnen worden. Je moet er dus echt iets voor doen om cosmetische stoffen naar binnen te kunnen brengen. Dit is gewenst omdat ze dan beter werkzaam kunnen zijn in de huid. In de huid gebeuren de belangrijke celvernieuwende processen, niet aan de buitenkant. Je wilt dus tot de kern komen. Maar hoe kom je in die huid?

Deze methode is gebaseerd op een Nobelprijs winnende wetenschap waarbij ontdekt werd hoe waterkanaaltjes in de huid lopen, de zg. aquaporines.

Bij Mesoscience draait alles om het openen van de huid en zelfs de celwand om stoffen toe te laten, en daarna de huid weer te sluiten. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende fasen. In de voorbereiding wordt de huid schoongemaakt en gepeeld, dan wordt in de eerste stroomfase een activatieproces op gang gebracht: de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. In de tweede fase, die men hydrophorese noemt wordt pulserende stroom gebruikt om waterige oplossingen in het huidweefsel te krijgen: de moleculen worden door de huidbarrière heen getransporteerd. In de derde, zeer innovatieve fase wordt een elektrische stroom gebruikt met korte pulsen die in staat zijn om de doorlaatbaarheid van de celmembranen te vergroten, zodat de werkzame stoffen echt tot in de celwand kunnen komen.

De zeer sterk vochtbindende stof hyaluronzuur is hierbij het belangrijkste bestanddeel om dieper in de huid te krijgen.

Deze methode is gebaseerd op een Nobelprijs winnende wetenschap waarbij ontdekt werd hoe waterkanaaltjes in de huid lopen, de zg. aquaporines. De weggetjes worden ook gevolgd met de stroom voor transport van de werkzame stoffen. De zeer sterk vochtbindende stof hyaluronzuur is hierbij het belangrijkste bestanddeel om dieper in de huid te krijgen.

Carla, die in de film de behandeling ondergaat, was zeer onder de indruk van de sterk huidverbeterende eigenschappen die ze op haar huid waarnam.

In fase vier wordt de huid sterk gekoeld om de ingebrachte stoffen nog beter te laten opnemen in de huid. Maar ook trekken de cellen samen waardoor de stoffen er nog beter in blijven liggen. Tot slot heeft het ook een kalmerend effect.

De vrouw in de film had inmiddels drie behandelingen ondergaan en was zeer onder de indruk van de sterk huidverbeterende eigenschappen die ze op haar huid waarnam. Ze hoefde niet drie keer maar nog twee keer per dag haar huid in te smeren.

De teint verfrist, de poriën verfijnen, de huid wordt glad en zacht en zelfs iets gelift. Je ziet er weer stralend uit.

Ik heb dit zelf ook mogen ervaren, bij schoonheidssalon Noblesse Oblige in Amsterdam. Zelfs tot twee dagen na de behandeling, hoefde ik nog nauwelijks crème te smeren. Mijn huid was door en door verzadigd, en dat al na 1 behandeling. Kun je je voorstellen wat er gebeurt als je een kuur volgt. Je huid knapt er ongelofelijk van op. De teint verfrist, de poriën verfijnen, de huid wordt glad en zacht en zelfs iets gelift. Je ziet er weer stralend uit.

De Mesoscience behandeling kan uitgevoerd worden in verschillende programma’s: op rimpels en fijne lijntjes + versteviging met de Mesofiller, op pigmentatieproblemen met de Mesobright Vitamine C, op cellulite op het lichaam met Mesoslim en op lichaamsversteviging met Mesofirmness.

Kijk voor geselecteerde Mesoscience instituten  in Nederland op de Mesoscience website. Een behandeling kost nu 85 euro.

 

Lees ook