De feestdagen komen er weer aan en dan is toch niets is mooier dan een paar prachtige wimpers bij een mooi opgemaakt oog.

03:27 - 02:04
luistertijd 03:27 - leestijd 02:04

De feestdagen komen er weer aan en dan is toch niets is mooier dan een paar prachtige wimpers bij een mooi opgemaakt oog. Onze stagiair Debby was bij de presentatie van de Eylure wimpers en mocht alles uitproberen.

60 jaar geleden werd Eylure opgericht door de Britse broers Aylott. Het merk behaalde wereldfaam door het gebruik van de wimpers in de film Cleopatra uit 1963. ‘Lucky me’ mocht zelf de wimpers proberen en kreeg de Eylure Naturalites Evening Wear 101 wimpers opgeplakt. Dit zijn echte ‘ultra glam’ wimpers die prachtig staan. De Naturalites Strip Lashes zijn in 10 verschillende varianten verkrijgbaar variërend van naturel tot extreem. Daarnaast zijn er ook Naturalites Individual Lashes, dit zijn losse wimpers die je semipermanent aan kan brengen met speciale lijm. De losse wimpers blijven gemiddeld 4 weken zitten. Die lijm mag je dan wel niet op de huid plakken, anders heb je een groot probleem. De lijm moet op de wimperaanzetjes geplaatst worden.

Ik kreeg van de visagist veel tips voor het aanbrengen van wimpers. Dat is maar goed ook, want hoewel ik nepwimpers geweldig vind, is het ook een hele klus om ze zelf aan te brengen. Ik kreeg goede tips:

Dit najaar komt Eylure met een aantal nieuwe producten waaronder een collectie gebaseerd op de Britse popgroep Girls Aloud. Elk groepslid heeft haar eigen type wimper. Supervolle wimpers met kekke vormen met een lengteverschil om een echt kattenoog te maken. Girls Aloud is in Nederland minder bekend en populair dan in Groot-Brittannië. Ik snap daarom ook niet dat deze collectie in Nederland onder de zelfde naam uitkomt. Het heeft er wellicht mee te maken dat het een internationaal merk is, en men niet speciaal voor de Nederlandse markt aanpassingen wil doen.

Daarnaast komt Eylure met een lijn genaamd Party Perfect. Een feestcollectie met strasssteentjes speciaal voor de decembermaand. Ze zijn erg mooi: elegant en niet te trashy. Als aanvulling komt Eylure ook met een speciale mascara, die ervoor zorgt dat de natuurlijke en de nepwimpers beter aan elkaar hechten.

Eylure wimpers worden gemaakt van Aziatisch hoofdhaar, zo is me verteld. Aziatisch haar is dik, sterk en stijl en daarom het meest geschikt voor de productie van wimpers. Ze worden daar ook met de hand gemaakt en gezien de prijzen, tussen de 7 en 8 euro vraag ik me wel af onder welke omstandigheden ze gemaakt worden.

Alle Strip Lashes zijn opnieuw te gebruiken en voelen zeer natuurlijk aan. Alleen de losse wimpers zijn voor eenmalig gebruik.

Bekijk ook deze film met make-upartist Lydia le Loux over mascara’s, wimperkrultangen en feestelijke nepwimpers:

[media id=39 width=290 height=190]

Lees ook