shop Maybelline Super Stay Matte Ink – kleur 180 Deze matte lipgloss blijft zeker tien uur op je lippen zitten, zonder raar in te drogen en uit te lopen in liplijntjes. Ideaal als je vaak mondkapjes draagt! Water- en vetproof.   Bekijken Dinsdag 2 november 2010 zijn voor het eerst de Holland Beauty Awards uitgereikt […]

02:36 - 01:33
luistertijd 02:36 - leestijd 01:33

Dinsdag 2 november 2010 zijn voor het eerst de Holland Beauty Awards uitgereikt aan vijf winnende  cosmeticaproducten.  De winnaars waren geselecteerd door lezeressen van de vrouwenbladen van uitgever Sanoma en hun hoofd- en beautyredacteuren. De Holland Beauty Awards zijn in het leven geroepen om de lezersgroep van 1,5 miljoen beauty-addicts nog beter te kunnen bedienen, aldus het persbericht.

De winaars zijn:
. In de categorie Gezichtsverzorging: Clinique – Even Better Dark Spot Corrector
. In de categorie Make-up: Chanel – Rouge Coco lipstick
. In de categorie Haarverzorging: John Frieda – Root Awakening Strength Infusion Shampoo
. In de categorie Geuren: Armani – Acqua di Gioia
. Lichaamsverzorging:  Nivea – Shower & Shave Double Effect Douche- en Scheercrème
De winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Winnaar Holland Beauty Award 2010’ gebruiken. En verschijnen natuurlijk in de decemberissues van de deelnemende glossy’s.

Daarnaast heeft de jury een prijs van 1000 euro toegekend aan Victoria Koblenko. Als blijk van waardering voor haar inzet voor een beauty gerelateerd goed doel Stichting Hair Heroes, waar zij ambassadrice voor is.
           
Hair Heroes stelt de Nederlandse kappersbranche in staat zich te verenigen en de handen ineen te slaan tegen kindermisbruik in Zuidoost-Azië. Hair Heroes organiseert op verschillende manieren geldinzamelacties, waardoor ze meisjes kunnen bevrijden en hen onder andere een opleidingstraject binnen het kappersvak kunnen bieden.

De Holland Beauty Awards worden vanaf nu jaarlijks uitgereikt. Het is een gezamenlijk initiatief van de glossy merken van Sanoma Uitgevers: Beau Monde, Cosmopolitan, Grazia, Marie Claire, Nouveau, the BeautyMag. en online platform styletoday.com.

Verwar deze prijs niet met de Astir Award – die inmiddels Beauty Astir heet –  en die al 25 jaar lang door de beautyjournalisten van de Vereniging van Cosmetica Journalisten (waarin niet alleen beautyredacteuren van Sanoma, maar ook van alle andere uitgeverijen van glossy’s zitten, en heel veel freelancers) wordt uitgereikt: een brede vakprijs voor de cosmetica dus. Voorzitter van de VCJ, Anneloes Tas, laat ons nog weten: ‘De Beauty Astir is een onafhankelijke vakprijs. Aan de Holland Beauty Awards van Sanoma doen alleen adverteerders mee. Daarbij zijn er voor de Beauty Astirs ook meer categorieën ingedeeld: van Best skincare tot Best sun en Best beauty discovery, zodat alle segmenten aan bod komen. Wij zien de Holland Beauty Awards vooral als een leuke nieuwkomer en aanvulling, waardoor de beautybusiness alleen maar meer onder de aandacht komt.’

Bekijk hier ook nog het videoverslag over deze happening:

 

Lees ook