Rosegarden 60 sec Magic Manicure van Alessandro, zo heet het product.

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

alessandro Rosegarden 60 sec Magic ManicureRosegarden 60 sec Magic Manicure van Alessandro, zo heet het product. Het is een handscrub in een weckpotje, en na de high tech airless tubes die je tegenwoordig zoveel ziet, is dit een aparte ervaring. Wellicht hoort bij rozen hoort een rustieke stijl, dus is de weckpot de uitgelezen verpakking?

De rosegarden 60 sec magic manicure is een gelimiteerde serie van Alessandro met een handcrème en een handscrub. Alessandro werd behoorlijk bekend als merk voor nagel-en handverzorging  in de jaren negentig. Je kon het toen overal kopen. Nu is het alleen nog verkrijgbaar bij Douglas en de Alessandro nagelstudio’s.

Het scrubben van mijn handen hoort bij mijn verzorgingsroutine. Mijn werk is killing voor mijn handen en daarom vertroetel ik ze dagelijks. Deze Rosegarden ruikt vaag naar rozen, en naar olie. Vooral vanwege die oliegeur vind ik hem wat muffig ruiken. Er zit zeezout in, en olie van jojoba, zonnebloem en amandel.

Op de pot zelf staat geen gebruiksaanwijzing, maar dat geeft niet. Ik neem voor beide handruggen een lik uit de pot en masseren maar! Ik doe net alsof ik mijn handen uitgebreid was. Ik pak ook mijn nagels en nagelriemen mee, om kleine velletjes te verwijderen. De scrub verdeeld prettig maar de geur staat me direct tegen. Waarom hebben ze geen citroen of limoen gebruikt? Dat is dè geur in de handverzorging: fris en het wekt meteen de indruk verzorgend te zijn.

Nadat ik ferm had gemasseerd heb ik de scrub afgespoeld onder de kraan. Het water veranderde de scrub in een milk en het vloog van mijn handen. Na het afdrogen glommen mijn handruggen en trok de huid wat. Logisch, want de scrub bevat veel zeezout en na een beetje handcrème voelde mijn huid prettiger aan. Na deze scrubbeurt trok de handcrème snel in de huid.

‘Door het regelmatig scrubben heb ik mijn werkhandjes zien opknappen. Ondanks geur van rozen vermengd met muffe olie, maak ik deze pot helemaal op!’

Jolanda concludeert:

Het is een prettige scrub. Hij brengt gemakkelijk op en spoelt snel weg. Ik heb alleen moeite met de geur. Toch moet je je daar niet door tegen laten houden. Je ruikt hem niet meer zodra je weer handcreme opdoet. De huid krijgt er echt een opkikker van. Hij glanst weer en alle droge plekjes verdwijnen.

Hoe vaker je het gebruikt hoe beter het is voor je handen. Door het verwijderen van de dode huidcellen worden verzorgende producten zoals handcrèmes en handserums beter opgenomen. Door het regelmatig scrubben heb ik mijn werkhandjes zien opknappen. Ondanks de geur van rozen vermengd met muffe olie, maak ik deze pot helemaal op!

 

Lees ook