De blaadjes vallen langzaam van de bomen en het wordt steeds moeilijker om uit bed te komen: winter is in aantocht.

05:13 - 03:07
luistertijd 05:13 - leestijd 03:07

De blaadjes vallen langzaam van de bomen en het wordt steeds moeilijker om uit bed te komen: winter is in aantocht. Niet getreurd want deze winter kunnen wij vrouwen genoeg kleur brengen door onze lippen een zwoel rood kleurtje te geven. Zoals tijdens de verschillende Fashion weeks al te zien was is: ‘Rood’ deze winter de kleur voor de lippen, van sexy jaren 50 tot zwoel donker en gewaagt. Daarom wil Beautyjournaal een aantal prachtige lipsticks met jullie delen. Onze Debby maakte een selectie!

Van links naar rechts op de overzichtsfoto: Clarins Red Prodige , Face Stockholm ULLAS RÖDA, Dior ARA Red, Bobby Brown Black Maple, Geurlain Gwen 69, MAC So Chaud matte, Chanel Fatale, Chanel Excessive en Clarins Fushion Red.

Bobby Brown

Bobby Brown komt met een lipstick die perfect is voor de winter maanden. De kleur genaamd: Black Maple, is zo donker dat deze bijna zwart is. Deze prachtige zwartrode tint is perfect voor echte ‘Daredevils’ en ‘Modemeisjes’ omdat het lijkt alsof je zo van de catwalk bent afgelopen. De kleur heeft een lichte glans maar deze overheerst niet, daarnaast is de geur aangenaam neutraal. Dames die deze koude wintermaanden willen doorkomen met een beetje extra pit voelen zich zeker thuis bij Bobby Brown Black Maple lipstick.

Clarins

Clarins komt deze winter met twee, erg op elkaar lijkende, rode lipsticks. De kleuren dragen de namen: Red Prodige (meest rechts) en Red Fushion  (meest links). Red Prodige is een lipstick met een oranje ondertoon wat het een warme lipstick maakt, echter is Red Fushion een vergelijkbare kleur maar met een blauwe ondertoon. De kleuren van de lipsticks zijn het beste te omschrijven als ‘karmijnrood’. De geur van de lipsticks is heel erg fruitig en kan op ten duur overheersend zijn. De verpakking is een prachtig gouden staaf die perfect in iedere handtas past.

Face Stockholm

Dit Zweedse make-up is terug van weggeweest in Nederland. We hebben er al bij stilgestaan in onze make-up over de wintertrends 2010 met Lydia le Loux. In de collectie zit een prachtige rode lipstick. Hij draagt de naam Ullas Röda, een echte matte jaren 50 rood. De kleur heeft een oranje ondertoon en is het best te beschrijven als ‘vuurrood’. De geur is licht zoet en doet denken aan snoepgoed, wat ik als prettig ervaar. Als je deze winter een beetje ‘Mad Man’ charme met je mee wil dragen is deze lipstick zeker een goede keus.

Dior

Dior komt met een lipstick die ik absoluut in het rijtje ‘Mad Man’ wil plaatsen. Deze winter vieren de jaren ’50 hoogtijdagen in de mode en de lipstickkleuren uit die tijd kunnen natuurlijk niet achterblijven. De prachtige lipstick draagt de exotische naam: ARA RED. Deze echte ‘tomaatrode’ kleur laat je lippen stralen maar maken mijn tanden gelig. Deze kleur zal daarom niet voor iedereen geschikt zijn.

MAC

Het favoriete merk van visagisten is natuurlijk MAC, deze komt van de winter met een rode kleur lipstick met een echt ‘Va Va Voom’ gehalte. De lipstick draagt de naam: So Chaud matte. De lipstick is extreem dekkend en extreem fel en het beste te omschrijven als ’Licht roodoranje ’ of te wel ‘brandweerwagenrood’. Geen kleur voor mietjes maar voor dames die graag opvallen. De geur van de lipstick is de vertrouwde MAC geur die totaal niet storend of overheersend is, wat wel zo fijn is.

Chanel

De naam die in je op komt bij de woorden: Rode Lipstick, is natuurlijk Chanel. Deze winter komt Chanel met twee prachtige matte kleuren namelijk: Fatale (meest links) en Excessive (rechts). De kleuren zijn niet extreem dekkend, dus geschikt voor elke vrouw. Zo als de naam al zegt is: ‘Fatale’ een echte kleur voor dames die durven. Doordat de lipstick diep rood is met een paars/bruine ondertoon is de lipstick niet voor alledaags gebruik geschikt maar eerder voor speciale gelegenheden, de kleur zouden wij dan ook het best omschrijven als ’purperrood’. Excessive daarentegen is een echte ‘robijnrode’ lipstick met een blauwe ondertoon, die perfect in de dagelijkse make-up routine past. Deze lipsticks zitten in de ‘klik’ houders, je weet wel….toch? 🙂

Guerlain

Guerlain komt met een diep ‘framboosrode’ kleur met de speelse naam ‘Gwen 69’. Deze kleur is een van mijn favorieten, extreem flatterend door de roze ondertoon. De houder van de lipstick is ook heel speciaal, het bevat namelijk een spiegeltje. De lipstick bevat een schuifknopje die je lipstick in zijn houder houdt en tijdens gebruik klapt het spiegeltje automatisch open. Super handig voor ‘on the road’ om lipstick bij te werken en om de rest van je make-up te checken.

Het handje van Deb……met de kleurtjes.

Van onder naar boven:  Face Stockholm, Chanel Excessive, Chanel Fatale, Geurlain Gwen 69, MAC So Chaud, Dior ARA Red, Clarins Fushion, Clarins Prodige en Bobby Brown Black Maple

Lees ook