Het regent nieuwe serumproducten momenteel. We hebben geen idee waarom eigenlijk.

02:57 - 01:46
luistertijd 02:57 - leestijd 01:46

Het regent nieuwe serumproducten momenteel. We hebben geen idee waarom eigenlijk. Het is inmiddels wel bekend dat een serum echt niet beter hoeft te werken dan een creme – vroeger werd dat er altijd ingepompt bij journalisten: de concentraties werkzame stoffen zouden hoger zijn, et cetera. Maar we hebben wel een vermoeden. A. de markt is natuurlijk telkens op zoek naar nieuwe push-producten. B. serums voelen lekker aan op de huid, direct na de reiniging werken ze verfrissend en onmiddellijk hydraterend, bovendien zijn ze meestal niet vet, C. de winter komt eraan, en dan kan een dubbel laagje verzorging extra comfort bieden. We gaan je de komende dagen een overzicht geven van alle nieuwe serums. Hier komt deel 3.

Sans Soucis, Timechallenge energizing lift concentrate, €36.95

Claim: liftend serum. Sans Soucis claimt dat de huidelasticiteit na 4 weken gebruik met 51% toeneemt, en de rimpeldiepte met 42% afneemt. Het serum zou speciaal geschikt zijn voor de grauwere huid. Er zit Ginkgo Biloba in, wat de circulatie in de huid zou moeten kunnen prikkelen. Verder zitten er gladmakende tarwe eiwitten in en  glycoproteinen die samen met de algenextracten een sterk vochtbindende werking hebben. Sans Soucis belooft een echte oppepper voor de huid, die eveneens een goede make-upbasis is.

Eucerin DermoDENSIFYER  concentrate, €32,99

Claim: de combinatie van ingrediënten penetreert diep  in de huid en verstevigt het bindweefsel. De huiddichtheid en elasticiteit van de huid verbeteren hierdoor aanzienlijk en diepe rimpels verminderen. Het concentraat is hypoallergeen geparfumeerd en hiermee geschikt voor de normale tot gevoelige huid.

Eucerin focust met de complete lijn op het verstevigen van wat in vakjargon de dermale papillea genoemd worden. Deze papillen die je kunt waarnemen als ribbels in de huid hebben als functie de haarfollikels te voeden. Ze brengen ook voeding en zuurstof naar de onderste lagen van de epidermale cellen. Naarmate je ouder wordt hebben deze papillen de neiging om af te vlakken. Eucerin zegt dat er stoffen zijn die de stevigheid van deze papillen kan versterken, waardoor de huid ook weer voller zal aanvoelen. Wat er nou precies voor zorgt dat de toestand van de papillen verbetert, wordt ons niet duidelijk, maar we vermoeden dat het vochttransport een belangrijke rol speelt. Eucerin heeft bij een andere lijn, de AquaPorin, sterk gefocust, op de stimulatie van waterkanaaltjes om de huidkwaliteit te verbeteren. Deze techniek zal onmiskenbaar ook een rol spelen voor de Densifyer lijn.

Ingrediënten:  Arctiin (extract van anijsvrucht), apiaceae-peptides (extract kliskruid). Arctinn wordt anti oxidatieve eigenschappen toegedicht, maar heeft ook vochtverbeterende eigenschappen en de peptiden uit kliskruid hebben een verstevigend effect op de huid.

Het serum is een aanvulling op de al bestaande Dermo Densifying gezichtscreme.

Lees ook deel 1 en deel 2 van deze serie.

Lees ook