Gerti twijfelt en legt uit waarom

03:32 - 02:07
luistertijd 03:32 - leestijd 02:07

remington i lightIPL (Intense Pulsed Light) werd tot nu toe alleen in professionele salons gebruikt voor permanent ontharen en andere huidverbeteringsbehandelingen zoals bloedvatafwijkingen, pigmentproblemen en rimpels. Sinds kort brengen steeds meer fabrikanten ontharingsapparaten op basis van IPL voor de consument op de markt. Één daarvan is Remington i-Light. Beautyjournaal schreef er al eerder over.

De i-Light lijkt me ideaal. Ik hou niet van behaarde onderbenen, maar ben vaak te lui om te scheren. Vol hoop en goede moed pakte ik het apparaat uit en las de handleiding. Maar liefst 3 pagina’s veiligheidsinstructies! Zo onschuldig is het apparaat dus niet. Je kunt er wel je bikinilijn mee behandelen maar degenen die full Brazalian of Hollywood gaan, zullen moeten blijven harsen of scheren want de genitaliën zijn verboden terrein. Ben je ooit behandeld voor spataderen, ook dan wordt geadviseerd de i-Light niet te gebruiken.

Ondanks de waarschuwingen sloot ik de kabels aan en begon. Onderbenen, oksels en bikinilijn stonden op het programma. In het begin was het even zoeken hoe het werkt. Op de kop van het apparaat zit een klein schermpje waaruit de lichtflits komt. Je verplaatst het apparaat telkens een stukje en flitst dan opnieuw. Omdat er een contactsensor op zit, flitste het apparaat niet altijd. Bij de enkel, de bikinilijn  en op andere plekken waar het lichaam geen glad vlak is, moest ik het apparaat enkele malen verschuiven om een lichtflits te krijgen.

Uiteindelijk had ik de slag te pakken en toen viel het apparaat uit. Eerst dacht ik dat de lamp al op was, alhoewel dat niet kon. Met één lamp kun je een heel lichaam doen en ik was nog maar met mijn eerste ben bezig.

Uiteindelijk bleek het apparaat een bescherming tegen oververhitting te hebben. Uitzetten, afkoelen, wachten, opnieuw aanzetten en je kunt verder. Natuurlijk wil ik niet verbranden, maar dit is wel erg hinderlijk. Met onderbenen, oksels en bikinilijn was ik drie kwartier tot een uur zoet. Ik heb de behandeling conform advies nog twee keer herhaald met tussenpoos van 2-3 weken.

Het ouderwetse scheermes blijft lonken….

Gerti concludeert:

Hoef ik me komende 3 maanden niet te scheren zoals Remington belooft? Helaas, dat is niet het geval. Ik heb weliswaar veel minder haren op mijn benen, maar ze zijn niet allemaal weg. Het lijkt dat waar het apparaat geflitst heeft, de haren inderdaad wegblijven. Maar het oppervlak dat je met één flits raakt, is zo klein dat het moeilijk is om alle plekjes te raken. Je slaat makkelijk stukjes over en daar blijven de haren gewoon groeien. Omdat je je van te voren moet scheren, kun je niet precies zien welke plekjes je geraakt hebt en welke niet. Toch heb ik op vakantie mijn benen geen enkele keer hoeven scheren. Oksels is een andere verhaal. De haargroei is hier hooguit 20% minder.

Ik zie wel resultaat, maar niet voldoende. Wellicht dat met nog meer geduld, nog kleinere stukjes behandelen en vaker flitsen, het resultaat beter is. Maar dan komt mijn tweede bezwaar om de hoek kijken. Het apparaat valt na een paar minuten uit. Dat betekent dat een behandeling echt veel tijd vraagt.

Remington i-Light kan een investering waard zijn als je voldoende tijd hebt, en jezelf ook gunt.

Lees ook