shop Iconic Elements Mineral Sunscreen spf 30 Face Ongeparfumeerd, géén nanotechnologie, wel 97% beschermd tegen UV Bekijken Het regent nieuwe serumproducten momenteel. We hebben geen idee waarom eigenlijk. Het is inmiddels wel bekend dat een serum echt niet beter hoeft te werken dan een creme – vroeger werd dat er altijd ingepompt bij journalisten: de […]

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Het regent nieuwe serumproducten momenteel. We hebben geen idee waarom eigenlijk. Het is inmiddels wel bekend dat een serum echt niet beter hoeft te werken dan een creme – vroeger werd dat er altijd ingepompt bij journalisten: de concentraties werkzame stoffen zouden hoger zijn, et cetera. Maar we hebben wel een vermoeden. A. de markt is natuurlijk telkens op zoek naar nieuwe push-producten. B. serums voelen lekker aan op de huid, direct na de reiniging werken ze verfrissend en onmiddellijk hydraterend, bovendien zijn ze meestal niet vet, C. de winter komt eraan, en dan kan een dubbel laagje verzorging extra comfort bieden. We gaan je de komende dagen een overzicht geven van alle nieuwe serums. Hier komt deel 2.

Yves Rocher, Cure Solutions elixer 7.9, €29 15ml

Claim: het is een serum op basis van 7 plantenextracten, waarvan geclaimd wordt dat ze de werking van alle anti-verouderingsproducten die je daarna opbrengt, verdubbelen. Volgens Yves Rocher tonen in-vitro tests aan dat de fibroblasten en het collageen optimaal worden geherstructureerd.

De werkzaamheid van elixer 7.9 is beoordeeld en bevestigd door het CERCO (studie en onderzoekscentrum voor cosmetica erkend door het Franse ministerie van volksgezondheid). Daarnaast bestond het testen uit biometrische tests en uit een gecontroleerde gebruikerstest onder 200 vrouwen. Onder begeleiding van dermatologen werd het serum een maand lang door deze vrouwen gebruikt, naast hun reguliere verzorging. Yves Rocher concludeert uit de onderzoeken dat hoe langer het product gebruikt wordt, hoe meer het verjongingseffect toeneemt ( na maand gebruik optimaal resultaat). De testers zelf oordelen dat hun huid een 2x jeugdiger uitstraling kreeg dan met hun reguliere verzorgingsproducten alleen.  

Ingrediënten : oligosiden uit appel: bevorderen de celcohesie, celvernieuwing en herstel weefsel structuur, polyosiden uit Acacia: stimuleert  productie collageen en hyaluronzuur, inositol: stimuleert zuurstof toevoer in de cellen, galactosiden uit taragom: versterkt de verbinding tussen leder en opperhuid, polyosiden uit aloë vera: stimuleert de celvernieuwing, Mangifeine uit aghoïa: bevordert de bescherming tegen vrije radicalen, betaïne uit suikerbiet: bevordert de bescherming tegen invloeden  van buitenaf. De formule is parabeen-vrij.

Gebruiksaanwijzing:  ’s morgens en ’s avonds aan brengen voor de regulieren dagverzorging. Ook mogelijk 2 a 3 keer per jaar een maand lang te gebruiken als kuur. Geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypen. 

Chanel Sublimage Essential Revitalizing Concentrate, € 348,-

Bijzonderheden: Chanel Sublimage Essential Revitalizing Concentrate wordt een een detoxificerend concentraat genoemd, waaronder je zoveel kan verstaan als het het ontgiften van de huid, het verwijderen van ‘giftige’ stoffen.

Chanel heeft de uberluxe Sublimage lijn alweer in 2006 uitgebracht. Het summum van wat een cosmetisch product voor de huid kan doen. Staan in de andere producten uit deze lijn de extracten uit een vanilla plant centraal voor een uitzonderlijk gehydrateerde huid met een mooie teint, voor dit serum is een bloem uit de Himalaya in de schijnwerpers gezet: de Golden Champa. In de Amachi geneeskunst uit die contreien wordt het extract gebruikt om het lichaam te reinigen, lees wel: de darmen, nieren en lever.

Door een specifieke procedure ontwikkeld door Chanel (Procédé  Polyfractionnement), wordt het extract ontrokken aan de bloem. Volgens Chanel gaat dit als volgt: de verse bloemen worden ter plaatse onmiddellijk na het oogsten gedistilleerd om niets van de nectar te verliezen. Dit eerste extract wordt naar Frankrijk gestuurd om te worden verfijnd en gezuiverd.  De actieve moleculen van de bloem worden eruit gehaald. Deze moleculen worden geconcentreerd en gezuiverd om ze te ontdoen van alle ongewenste stoffenzonder dat ze hun kracht verliezen. Er zijn 960 kg verse bloemen nodig voor het verkrijgen van 1 kg Golden Champa PFA.

Het moet de huid dus kunnen ontdoen van stoffen die vrijkomen uit de stofwisseling en die bijdragen aan vroegtijdige veroudering van de huid. Volgens Chanel gaat het om gewone afvalstoffen van de cellen, zoals geperoxideerde membraanvetstoffen (malondialdehyde e.d.), derivaten van door vrije radicalen beschadigd DNA* (thymine dimeren, 8-oxoguanine etc.), geoxideerde eiwitten enz. De huid bevat enzymen die deze klus normaal gesproken opknappen, maar Chanel gokt erop dat ze hun werk minder goed doen (ouderdom en zo….) en wil dus een handje helpen. Wanneer deze stoffen versnelt verwijderd worden, zal de huid er frisser uitzien en beter aanvoelen. Het serum heeft een lichte structuur en geeft een fris en comfortabel gevoel. Het trekt het diep in de huid. Je gebruikt het zowel ’s ochtends als ’s avonds.

Lees ook deel 1 van onze serumserie.

Lees ook