Het regent nieuwe serumproducten momenteel. We hebben geen idee waarom eigenlijk.

03:04 - 01:50
luistertijd 03:04 - leestijd 01:50

Het regent nieuwe serumproducten momenteel. We hebben geen idee waarom eigenlijk. Het is inmiddels wel bekend dat een serum echt niet beter hoeft te werken dan een creme – vroeger werd dat er altijd ingepompt bij journalisten: de concentraties werkzame stoffen zouden hoger zijn, et cetera. Maar we hebben wel een vermoeden. A. de markt is natuurlijk telkens op zoek naar nieuwe push-producten. B. serums voelen lekker aan op de huid, direct na de reiniging werken ze verfrissend en onmiddellijk hydraterend, bovendien zijn ze meestal niet vet, C. de winter komt eraan, en dan kan een dubbel laagje verzorging extra comfort bieden. We gaan je de komende dagen een overzicht geven van alle nieuwe serums.

Sothys Relipidant essential : essential lipid elixir, €52.00 30 ml airless flacon

Claim: oplossing voor iedere huid (behalve de vette), die af en toe droog is. Verlicht direct het onprettige gevoel. De licht geparfumeerde olie beschermt de huid tegen huidveroudering.  Volgens Sothys eigen onderzoek zou 94% van de deelnemers tevredenheid tonen na 8 dagen gebruik (onmiddellijk gekalmeerde huid) en 84% tevredenheid na 15 dagen gebruik (rimpels zijn aan het vervagen). De test werd uitgevoerd op 19 gebruikers, dit zijn geen technisch gemeten waarden. 

Ingrediënten: 3.6.9 vetten, jojoba olie, olie uit rijstzemelen. Beschermt de vocht-vet barriere van de huid en kalmeert. Gebruiksaanwijzing: op gezicht en hals aanbrengen of plaatselijk op betreffende zones aan.

Laboratoires Filorga paris: Meso+ absolute anti-aging serum, €59 30 ml

Dit bedrijf is tevens producent van cocktails voor injectables die mesotherapie worden genoemd. Ze hebben sinds enkele jaren ook een cosmeticalijn. Deze lijn is twee jaar geleden al eens in de Nederlandse markt gezet door een groothandel in medicijnen, maar die had geen geluk. De focus lag bij de apothekers. Inmiddels heeft ICI Paris het merk opgenomen en is het ook uitsluitend bij deze parfumerieketen verkrijgbaar.  

Filorga gaat prat op het gecombineerde gebruik van het sterk vochtbindende hyaluronzuur met een cocktail waarin standaard 55 werkzame stoffen zitten. Filorga noemt dit het NCTF complex. Het bestaat uit: 14 vitaminen om de vitale functies van de cellen te stimuleren, 24 aminozuren om synthese van de proteïnen te bevorderen die een bestanddeel zijn van de elastische vezels, 6 co-enzymen om de stofwisseling  van de huid optimaal te doen verlopen, 5 nucleÏnebases om de communicatie tussen cellen te activeren, 4 mineralen om het ionische gewicht van de extraceluliare matrix in stand te houden en 2 antioxidanten om tegen de vrije radicalen te beschermen. Er wordt gebruik gemaakt van een transportmiddel zoals een liposoom (maar bij Filorga heet het een chronosfeer) om de stofjes wat dieper in de huid te kunnen krijgen.

Claim  van het serum: verkwikkend verzorgingsproduct met de hoogste concentratie chronosferen met NTCF en hyaluronzuur. Gebruiksaanwijzing: ’s morgens en ’s avonds onder de dagcrème  en nachtcrème aanbrengen, te gebruiken als dagelijkse verzorging of als kuur.

Lees ook deel 2 en deel 3.

Lees ook