Beste Mardge, Ik heb een onzuivere, vette huid. Ik heb erg grove poriën, vooral op mijn wangen en voorhoofd. Ik schaam me hier behoorlijk voor en heb allerlei drogisterijproducten (primers, BHA gels, etc.) geprobeerd waarvan beweerd werd de oplossing voor mijn probleem te zijn. Helaas, het matteert hoogstens en binnen anderhalf uur wordt mijn huid weer vet en zijn […]

02:15 - 01:21
luistertijd 02:15 - leestijd 01:21

Beste Mardge,

Ik heb een onzuivere, vette huid. Ik heb erg grove poriën, vooral op mijn wangen en voorhoofd. Ik schaam me hier behoorlijk voor en heb allerlei drogisterijproducten (primers, BHA gels, etc.) geprobeerd waarvan beweerd werd de oplossing voor mijn probleem te zijn. Helaas, het matteert hoogstens en binnen anderhalf uur wordt mijn huid weer vet en zijn de poriën even zichtbaar als daarvoor.

Nu vraag ik me af of er permanent iets gedaan kan worden aan grove poriën en welke methode geschikt zou zijn. Bij online zoeken zag ik o.a. een roller met naaldjes waar goede resultaten mee behaald zouden worden en een Greenpeel (kruidenpeeling) waarbij ik 5 dagen niet naar buiten kan omdat je huid heel rood wordt.

Wat raadt jij aan? En hoeveel behandelingen zouden nodig zijn voor er een zichtbaar resultaat is? Wellicht handig om erbij te vermelden dat ik 32 ben en geen last heb van rimpels, wel van pigmentvlekken en rode vlekken op de wangen.

Met vriendelijke groet, Jessica

(de foto is niet het gezicht van Jessica)

Beste Jessica,

Je kan natuurlijk voor onzuivere of vette huid werken met BHA’s. Dat kan in de vorm van salicylic exfoliator voor thuisgebruik (wasgel) en in de salon kan een salicylpeeling worden uitgevoerd. Dit zal absoluut de structuur van de huid verfijnen. Kruidenpeelings zoals Greenpeel komen allemaal op hetzelfde neer : de huid stevig peelen waardoor je een verfijning van de poriën krijgt.

De rollers met naaldjes worden ook steeds vaker ingezet voor bijvoorbeeld acne littekens. Voor een echt resultaat is deze behandeling aan te raden in een instituut onder aseptische omstandigheden.

Omdat je ook last hebt van pigmentvlekken en rode vlekken lijkt een salicylpeeling mij een goed passende oplossing. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de ernst van het probleem maar na een eenmalige behandeling zie je normaal al een flink resultaat. 

Een paar dagen roodheid of een milde vervelling kan er wel bij horen.

Hartelijke groet, Mardge

Heb jij een vraag aan onze huidexpert Mardge Pascaud? Stel hem via het contactformulier.

Lees ook