Nadat ze gespaard had of anders gezegd haar no-buy periode achter de rug was, kon Jolanda er weer eens uitgebreid op losgaan.

04:08 - 02:28
luistertijd 04:08 - leestijd 02:28

Nadat ze gespaard had of anders gezegd haar no-buy periode achter de rug was, kon Jolanda er weer eens uitgebreid op losgaan. Deze zomer was het jachttijd voor gezicht en lichaam en zonbescherming. Wat hadden Skins, Douglas, MOOI en Ici Paris haar te bieden? De geboden kennis, het assortiment en de hoeveelheid samples zijn een belangrijke graadmeter voor Jolanda. Lees hier deel 4: haar shopervaring bij ICI Paris XL in Rotterdam.

Iedere stad heeft een ‘ICI’ zoals de naam meestal wordt afgekort. Vaak ga ik naar een stad waar ze twee heel verschillende ICI’s hebben. Het aanbod van merken verschilt namelijk enorm per winkel, of ze hebben niet alle lijnen van een merk. Vroeger had ICI  ook een groot aanbod van nagellak, en stond er een immens grote bak waarin alle kleuren mooi waren ingedeeld. Nu verkopen ze alleen nagellak van de gerenommeerde merken, als ze het al verkopen.

Een crème die hydrateert, anti-rimpel en liftend is, zou niet bestaan…..

Wat bij ICI Paris niet goed verkocht wordt, gaat ook onmiddellijk uit het assortiment. Heel vervelend. Eerlijk gezegd is het ook mijn favoriete winkel niet meer nadat ik eens een heel dom antwoord heb gekregen op mijn zoekvraag. Het ging zo: ‘Wil je vocht- , anti-aging-, of liftend?’ Waarop ik vroeg of het niet mogelijk was om alle drie in een product te krijgen. ‘Nee, dat bestond niet’, was het antwoord. Ooit zoiets doms gehoord?

Bij ICI tref je op goed geluk een goede verkoopster, maar vaker dus niet

Bij ICI moet je weten wanneer je echt goede verkoopsters in de winkel staan, en dat heb ik natuurlijk niet in de hand. Je zult zien dat het net op dat moment is dat ik geen tijd heb om langs te gaan. Kan moeilijk mijn dienstrooster eraan aanpassen!

Ze zei dat ze allemaal een onrustige huid hadden omdat ze zoveel moesten testen

ICI is ook de winkel geweest waarvan de verkoopsters mij op het hart hebben gedrukt dat ik echt alleen maar de producten van 1 merk moest gebruiken. Zou ik dat niet doen, dan dreigde huidproblemen en zou ik nooit het maximale werkingseffect van de producten op mijn huid krijgen. ‘Kijk maar naar ons’, probeerde de verkoopster haar argument kracht bij te zetten, ‘wij hebben allemaal een onrustige huid omdat wij alles moeten testen’.

Nou kan ik me bij dat laatste nog iets voorstellen: wat als je je huidverzorging niet afstemt op je huidtype kun je problemen krijgen. Dus als die verkoopsters inderdaad maar van alles door elkaar probeerden hadden ze of geen kennis van hun huid, of durfden ze niet te zeggen dat  ze ergens niet tegen konden. In beide gevallen stemt zoiets natuurlijk niet vrolijk over hun autoriteit als cosmeticadeskundigen.

Ik kom nog wel eens bij ICI maar ik ben er altijd op mijn hoede….

Toen ik uiteindelijk ook hoorde dat de verkoopsters er op targetbasis werken en je elke week naar een ander merk moeten zien te loodsen, was ik er helemaal klaar mee.

Een ding moet ik ICI nageven: met hun komst zijn de prijzen in cosmeticaland wel vriendelijker geworden. Ook denk ik dat zij die fantastische acties met gratis tasjes hebben ingevoerd, waarvoor ik ze dankbaar ben. Hoewel ze niet scheutig zijn met samples. Bij een aankoopbedrag van 100 euro krijg je vier samples, waarvan twee geurtjes. Afhankelijk van de verkoopster die je treft is het dan wel op je smaak afgestemd, of dus helemaal niet. Ik kom nog wel eens bij ICI maar ik ben er altijd op mijn hoede. Desondanks ben ik heel tevreden met de H2O plus clearwater moisture body balm naar huis gegaan!

Lees ook:

Lees ook