Geteste producten

TEST! Jolanda shopt cosmetica in Rotterdam e.o. deel 4 bij Ici Paris XL

Nadat ze gespaard had of anders gezegd haar no-buy periode achter de rug was, kon Jolanda er weer eens uitgebreid op losgaan. Deze zomer was het jachttijd voor gezicht en lichaam en zonbescherming. Wat hadden Skins, Douglas, MOOI en Ici Paris haar te bieden? De geboden kennis, het assortiment en de hoeveelheid samples zijn een belangrijke graadmeter voor Jolanda. Lees hier deel 4: haar shopervaring bij ICI Paris XL in Rotterdam.

Iedere stad heeft een ‘ICI’ zoals de naam meestal wordt afgekort. Vaak ga ik naar een stad waar ze twee heel verschillende ICI’s hebben. Het aanbod van merken verschilt namelijk enorm per winkel, of ze hebben niet alle lijnen van een merk. Vroeger had ICI  ook een groot aanbod van nagellak, en stond er een immens grote bak waarin alle kleuren mooi waren ingedeeld. Nu verkopen ze alleen nagellak van de gerenommeerde merken, als ze het al verkopen.

Een crème die hydrateert, anti-rimpel en liftend is, zou niet bestaan…..

Wat bij ICI Paris niet goed verkocht wordt, gaat ook onmiddellijk uit het assortiment. Heel vervelend. Eerlijk gezegd is het ook mijn favoriete winkel niet meer nadat ik eens een heel dom antwoord heb gekregen op mijn zoekvraag. Het ging zo: ‘Wil je vocht- , anti-aging-, of liftend?’ Waarop ik vroeg of het niet mogelijk was om alle drie in een product te krijgen. ‘Nee, dat bestond niet’, was het antwoord. Ooit zoiets doms gehoord?

Bij ICI tref je op goed geluk een goede verkoopster, maar vaker dus niet

Bij ICI moet je weten wanneer je echt goede verkoopsters in de winkel staan, en dat heb ik natuurlijk niet in de hand. Je zult zien dat het net op dat moment is dat ik geen tijd heb om langs te gaan. Kan moeilijk mijn dienstrooster eraan aanpassen!

Ze zei dat ze allemaal een onrustige huid hadden omdat ze zoveel moesten testen

ICI is ook de winkel geweest waarvan de verkoopsters mij op het hart hebben gedrukt dat ik echt alleen maar de producten van 1 merk moest gebruiken. Zou ik dat niet doen, dan dreigde huidproblemen en zou ik nooit het maximale werkingseffect van de producten op mijn huid krijgen. ‘Kijk maar naar ons’, probeerde de verkoopster haar argument kracht bij te zetten, ‘wij hebben allemaal een onrustige huid omdat wij alles moeten testen’.

Nou kan ik me bij dat laatste nog iets voorstellen: wat als je je huidverzorging niet afstemt op je huidtype kun je problemen krijgen. Dus als die verkoopsters inderdaad maar van alles door elkaar probeerden hadden ze of geen kennis van hun huid, of durfden ze niet te zeggen dat  ze ergens niet tegen konden. In beide gevallen stemt zoiets natuurlijk niet vrolijk over hun autoriteit als cosmeticadeskundigen.

Ik kom nog wel eens bij ICI maar ik ben er altijd op mijn hoede….

Toen ik uiteindelijk ook hoorde dat de verkoopsters er op targetbasis werken en je elke week naar een ander merk moeten zien te loodsen, was ik er helemaal klaar mee.

Een ding moet ik ICI nageven: met hun komst zijn de prijzen in cosmeticaland wel vriendelijker geworden. Ook denk ik dat zij die fantastische acties met gratis tasjes hebben ingevoerd, waarvoor ik ze dankbaar ben. Hoewel ze niet scheutig zijn met samples. Bij een aankoopbedrag van 100 euro krijg je vier samples, waarvan twee geurtjes. Afhankelijk van de verkoopster die je treft is het dan wel op je smaak afgestemd, of dus helemaal niet. Ik kom nog wel eens bij ICI maar ik ben er altijd op mijn hoede. Desondanks ben ik heel tevreden met de H2O plus clearwater moisture body balm naar huis gegaan!

Lees ook:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

21 reacties

 • Hoi Jolanda,
  Ik zat alles weer eens na te lezen en vroeg mij af of je nieuwe oogcreme van Shiseido al had getest. Groetjes Danielle

 • Fleur, een Bij card is een klantenkaart van de Bijenkorf wat tevens een mastercard creditcard is.
  Als je met die kaart betaald spaar je punten die later kunt inwisselen als korting op je volgende aankoop.

 • Jolanda, aangezien je test natuurlijk over IPXL ging en je gek bent op samples wil ik graag nog een laatste reactie/ tip geven. Als je een privelegepas hebt dan kan je, als je dat nog niet hebt gedaan, je emailadres en geboortedatum opgeven. Vaak krijg je dan een mailtje voor een gratis sample of miniatuur. En sturen ze een bon verjaardag of zomaar een kortingsbon. Zo kan je maximaal voordeel uit je pas halen. Succes met alles en vooral met de LX oogcreme van Shiseido! Groetjes!

 • Ja, met pijnlijk hart! In het voorjaar is er post gehengeld (salarisstrook) waar creditcards mee zijn aangevraagd. Gevalletje identiteitsfraude met slechte service van Master Card, dus de Bij card opgezegd. Heel gedoe. Maar mis het wel! Gelukkig had ik net mijn Bij punten verzilverd voor een mooie tas!

 • @Jolanda, Bij card opgezegd? Mijn grootste spaarkaart ever :). Mede vanwege buitenlandse tripjes voor werk. Heb al aardig wat gratis luxe artikelen gespaard!

 • @ Gerti, heb mezelf maar aangemeld voor de nieuwsbrief van Shiseido. Bij magazine, die mis ik dus nu ik geen Bij-card meer heb…
  Ook in de bladen heb ik er niets over gelezen. Snel ergens een sample regelen!

 • @Jolanda en Danielle, die oogcrème had ook al mijn belangstelling. Ik mag dan wel kritisch zijn, ik blijf altijd hoop houden 😉

 • Deze creme’s bestaan zeker wel! Vraag eens bij je parfumerie of je de nieuwe creme van Estee Lauder mag proberen. De Ultimate lifting age correct: hydrateert, lift en werkt op de lijntjes (rimpels). Deze is wat kostbaarder dus je zal een maandje moeten overslaan met shoppen maar is dan ook echt zeker de moeite waard! Verder heb je de nieuwe future solutions LX van Shiseido, deze werkt ook sterk hydraterend, blokkeerd de aging, herstelt de schade en zet de huid recht. Vooral de nieuwe oogcreme is een wondermiddel! Door middel van de aanbrengtechniek kan je de huid rondom de ogen vast zetten. Succes!

 • @ Gerti, tuurlijk heb je producten met alle effecten, ROC ( zie mijn eerdere test), Menard Authent (je weet wel) en Lancome. Maar het blijft een heerlijke illusie 😉

 • @ Danielle, het kan aan de vestiging liggen en ben jij gezegend met een goede ICI. Mijn ervaring bij de ICI is dat er vaak maar 1 goede verkoopster en die heeft het stikdruk. Als ik die dan tref dan wordt ze constant belaagd door collega’s met vragen en de sleutel van de kasten. Die mag blijkbaar alleen de meest ervaren verkoopster bij zich houden. Het adviserende verhaal wordt dan ook vaak onderbroken. Dat vind ik niet prettig, want ik wil wel een goed product voor mijn huid en geld. Het zijn mijn luxe aankopen en dat wil ik zo beleven. Het leven is gewoon te kort om slechte cremes (lees matige adviezen) e.d. te gebruiken.
  De ICI Paris in Delft en Gouda vind ik super. Nadeel van Gouda is dat zij twee locaties hebben en dus een verschillend assortiment.

 • Maar Jolanda, heeft een verkoopster niet gelijk als ze zegt dat “Een crème die hydrateert, anti-rimpel en liftend is, niet [zou] bestaan”. Bestaat er een crème die één van deze drie dingen echt doet? Laat staan alledrie ;).

 • Jammer dat jullie mijn reactie anders lezen dan dat ik het bedoel. Je kan vragen naar naar de juiste persoon voor hetgene je zoekt. Je kan niet verwachten dat een nieuwe verkoopster duizenden producten uit haar hoofd kan leren binnen een maand. Gelukkig willen ze wel heel graag helpen en als ze het niet weten dan vragen ze zelf wel een ervaren collega om hulp. Misschien ligt het ook wel aan de plaats van de vestiging maar waar ik kom heb ik het echt nog nooit zo ervaren. Voor de zevende keer beste parfumerie (op rij) zegt denk ik ook wel genoeg.

 • Dat zijn ook ongeveer mijn ervaringen met ICI Paris qua service. Ik ga daar alleen naartoe als ik weet wat ik wil, want vaak is de ICI toch goedkoper dan andere parfumerieën.

 • Danielle werk vast voor Ici? Ik heb ook geen hoge pet op van de kennis die de verkoopsters daar (niet) in huis hebben….

 • @ Danielle, maar dat vind ik nou net het manco van ICI Paris, dat je het net moet treffen.

 • Nou je bent duidelijk niet in de juiste Ici Paris XL geweest. Jammer dat je meerdere slechte ervaringen hebt gehad. Gelukkig weet ik uit ervaring dat er in veel winkels van Ici Paris XL goed opgeleide deskundigen staan die vaak een achtergrond hebben als schoonheidsspecialiste. Je kan inderdaad een nieuwe verkoopster treffen of een stagiere, het is dan ook echt niet erg als je even naar een ervaren adviseur vraagt. Wat de samples betreft, hiervan zijn ze afhankelijk van de leveranciers. Je kan trouwens ook vragen naar een bepaalde sample, zo krijg je vaker iets waar je meer aan hebt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen