Grote beloften voor een stralende huid, maar klopt het ook?

04:14 - 02:32
luistertijd 04:14 - leestijd 02:32

lancome genifiqueGenifique Youth Activator Serum van Lancôme

Testen voor beautyjournaal is niet altijd makkelijk. Je kunt je zo aangetrokken voelen tot een product, dat je graag wilt dat het werkt en van alles doet om ervan te kunnen houden. Ik had dat bij Génifique Youth Activator Serum van Lancôme. Nadat ik in een Indiaase glossy een review over Génifique had gelezen, moest ik het uitproberen. Natuurlijk lees je daarna ook allerlei kritische artikelen. Ook Beautyjournaal heeft een artikel over Génifique geschreven. Ik moest het uitproberen.

Wat zegt de verpakking (eigen vertaling):

Wat zegt de Nederlandse Lancôme site:

Dat lijkt allemaal nogal wat, maar ik zou niet weten wat er bedoeld wordt met genexpressie en “reactiveer uw genen”? Of bedoelen ze soms “reactiveer uw jeugdigheid”? De site belooft resultaat na 7 dagen, de bijsluiter na 8 weken. Wat moet ik geloven? Wat er wel concreet beloofd wordt: fluweelzachte huid, egalere teint en verfijnde structuur.

‘Het is niet echt wat geworden tussen mij en Genifique. Ben ik te ongeduldig of kloppen de beloften niet?’

Gerti concludeert:

Na een paar dagen, teleurstelling. Mijn huid voelde niet zachter, niet beter gehydrateerd, niet rustiger. Maar, dacht ik, misschien  moet mijn huid eerst wat rustiger zijn. Voortdurend testen van nieuwe producten kan niet altijd goed zijn. Dus gebruikte ik twee weken alleen mijn basisverzorging: Sensai Cellular Performance van Kanebo. Vervolgens voegde ik Génifique toe. Geen betere teint, geen zachtere huid. Nou, dacht ik, misschien komt dat wel door de stress. Ik werkte dag en nacht aan een crisisproject. Daar kan natuurlijk geen enkele crème tegenop boksen. Dus na mijn vakantie, heerlijk ontspannen, probeerde ik het opnieuw met Génifique. Niks. Geen rustigere huid, geen beter teint.

Mmm, het is dus niet echt iets geworden met mij en Génifique. En toch blijft het product trekken. Wat is dat nou? Is het omdat ik me blind laat verleiden door de reclame? Natuurlijk voel ik me soms, net als vele andere vrouwen, aangetrokken tot luxe. Génifique zit in een prachtig grijs flesje. Hygiënisch, met een pipet. Heeft een moderne uitstraling. Wie wil dat nou niet in zijn badkamer. Misschien geef ik wel te snel op. Welk product werkt nou al binnen een paar dagen? Maar vaak zie ik wel verbetering na een paar dagen. Nee, ik bedoel niet dat mijn rimpels zijn verdwenen, of dat mijn huid strakker is. Dat is een illusie. Vaak is het optisch bedrog van siliconen, maar bij een aantal crèmes voelt mijn huid wel direct zachter. En nee, dat zijn niet altijd de siliconen. Ik kan het de volgende ochtend voelen. En een aantal crèmes kalmeert mijn huid.

Tja, Ik ben verwend omdat ik van alles uit kan proberen. En in dit geval waarschijnlijk ook te ongeduldig en had ik Génifique twee maanden moeten gebruiken, zoals de bijsluiter aanbeveelt. Maar zo lang heb ik het nog niet  volgehouden….

 

Lees ook