shop HEMA Pure nagellak, vegan De nagellak trend is zo huidvriendelijk mogelijk, zo min mogelijk schadelijke chemicaliën. Het is een kleurrijke vegan lijn waarvan 85% ook plantaardig is. Su deed de test! Bekijken Dat klinkt goed he: Less is more. Zeker voor al die drukke moeders die van hot naar her rennen en soms wanhopige pogingen […]

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

Dat klinkt goed he: Less is more. Zeker voor al die drukke moeders die van hot naar her rennen en soms wanhopige pogingen doen om er nog wat van te maken- of het helemaal losgelaten hebben, als we het tv programma van Trinney en Susannah mogen geloven (zij grossieren in zich verwaarlozende vrouwen) -Maar goed, ook wij zijn dol op less is more-cosmetica!Of het nu om tijdsbesparing gaat of om kortere inci-lijstjes:-) 

 

Eve Lom

Het merk dat al 30 jaar geleden door de gelijknamige schoonheidsspecialiste in Londen werd ontwikkeld. Eve Lom, het wordt nu gebranded als een cult merk, en dat zou ik ook maar doen ja, want om een tijdsperiode van 30 jaar te overbruggen waarin je ook niet echt innovatief bent bezig geweest de laatste jaren, vraagt om een aparte insteek. Alle ogen zijn dan ook op de cleanser gericht. Let wel: de wereldberoemde cleanser op basis van minerale olie en kruiden. Een balsem die je in moet smeren – nadat je de sterke geur van minerale olie hebt overwonnen (of zijn dat kruiden??), en vervolgens met een hete lap (bijgeleverd mousseline doekje) op de huid moet laten inwerken. Daarna afpoetsen met de doek en schoon is je gezicht, en zacht en fris.

Het moet gezegd, het werkt, en die hete lap is ook best fijn. Je moet hem namelijk wel 3x op en af doen. Het dwingt je om tijdens je less is more regime toch even een kleine pas op de plaats te maken. Even rust, even ontspanning. Bovendien, zo zegt Lom, hoef je geen peeling meer te doen (dat doet de doek), geen lotion meer te gebruiken (het balsem is voldoende, met water). Zeg nou zelf: dat is toch wel less is more! Maar…..na dertig jaar zijn er echt heel veel fijne cleansers op de markt gekomen, die ook nog eens lekkerder ruiken, ook gewoon afgewassen kunnen worden (30 jaar geleden was de washand in NL al een begrip maar in veel andere landen niet – en soms nog steeds niet). Ik weet niet hoor: ‘Nieuw in Nedeland’ betekent niet altijd dat er een toegevoegde waarde is. En dat verwacht je toch eigenlijk wel, gezien het cosmeticalandschap net zo overvol is als ons land zelf men inwoners.

Maar we geven Eve Lom het voordeel van de twijfel omdat het er ook heel fris uitziet, een kleine overzichtelijke lijn is en vriendelijk in het middensegment geprijsd is. En die cleanser (die nou weer net niet zo vriendelijk gesprijd is: 100 ml 62 euro) Die staat nog steeds op de wastafel, hoe lastig het ook is om de deksel af te moeten draaien, lappen te moeten deppen – als je haast hebt, de geur te moeten trotseren….

Zou het soms ook de naam zijn? Eve Lom, klinkt wel cool, zelfs na dertig jaar nog!! Ze schijnt overigens ook nog steeds in een privesetting behandelingen te geven. Volgens de overlevering is ze nu rond de 70 jaar, en wat is ze nog een elegante verschijning. Eve Lom dus. Te koop bij Skins Cosmetics, en in 2010 beloond met de Astir Beauty Award.

 

RMS organic make-up

Niet zozeer tijdsbesparend alswel een besparing op ‘overbodige’ stoffen in make-up, zal de organic liefhebber zeggen. RMS beauty is opgezet door de Amerikaanse make-upartist Rose-Marie Swift. Er zitten geen synthetische stoffen in, alles is van plantaardige, aardse (denk mineralen), of zelfs biologisch geteelde oorsprong. RMS is het exponent van natuurlijke make-up die ook glamourous kan zijn.  Of de kleuren ook net zo intens en langhoudend zijn, met de juiste pigmenten (en concentraties), kunnen we je helaas nog niet vertellen. We hebben tijdens een presentatie wat gesmeerd en dat voelde goed aan en zag er stralend uit, maar ja dat is wat anders dan wanneer je een avondlang ermee door wilt trekken natuurlijk. De hit binnen de collectie van creme make-up is de illuminizer. Het belooft glans en straling zonder vettigheid. Voor een fijne jeugdige glow (38,-).

Alle verpakkingen zijn eenvoudig maar ook schattig; die kleine ronde doosjes met kleurtjes. Er is een lipbalm (25,-) met natuurlijke olien, 3x concealer die geen cakey effect belooft (36,-), 6 kleurtjes cream oogschaduw in bruin/goudtinten met een transparante glans voor een soft metallic look (28,-) en er zijn 6x lip&cheek producten in natuurlijke roze/roodtinten, opgebouwd uit minerale pigmenten (36,-). De grondstoffen die verwerkt zijn, hebben geen zware verhitting ondergaan, waardoor ze hun natuurlijke eigenschappen beter behouden, zoals kleuren en verzorgen, aldus Swift.

Ze werkt al vele jaren voor internationale modetijdschriften. Haar portfolio kun je bekijken op www.streeters.com. Op de foto zie je van links naar rechts: oogschaduw, lip/cheek, illuminizer, concealer.

Besproken producten zijn te koop bij Skins cosmetics.

Lees ook:

 

Lees ook