Latifa stuurde ons de volgende vraag aan huidexpert Mardge Pascaud:‘Ik weet niet meer weet wat ik moet doen.

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

Latifa stuurde ons de volgende vraag aan huidexpert Mardge Pascaud:

‘Ik weet niet meer weet wat ik moet doen. Ik heb last van acne- puistjes op mijn gezicht, voornamelijk rond de kin en voorhoofd. Ik heb zoveel geld besteed aan verschillende zalfjes en behandelingen, en de onzekerheid is alleen maar toegenomen. Ik ga in mei volgend jaar trouwen, en ik wil zo graag dat mijn huid er goed uitziet. Eens in de 2 maanden krijg ik een acne- behandeling bij de huidkliniek in Bergen op Zoom. Mijn huid produceert veel talg en ik krijg vaak van die witte puistjes op mijn gezicht. Mijn huid wordt vooral gereinigd in die huidkliniek met stoom en de onzuiverheden worden weggehaald. Helaas krijg ik er geen adviezen over hoe ik mijn huid zelf moet behandelen. In het begin was ik wel tevreden over de behandelingen, maar ik zie uiteindelijk helemaal geen effect. Sterker nog, het lijkt wel of het erger wordt. Ik ben 22 jaar oud.’

 

Huidexpert Mardge Pascaud antwoordt:

Beste Latifa,

Het is natuurlijk heel vervelend als je alles probeert te doen maar het lijkt niet te helpen. Toch moet je naar de schoonheidsspecialiste blijven gaan. Je kunt altijd besluiten eens een andere salon op te zoeken als deze jou niet optimaal kan helpen.

1x per 2 maanden een behandeling is te weinig om een bestaand probleem als dit op te lossen. Waarschijnlijk moet je huid veel vaker uitgereinigd worden. Dan worden de mee-eters en verstoppingen weggehaald die anders ontstekingen kunnen vormen. Als je huid onzuiver en vet is zijn reinigers met Beta Hydroxy zuren (BHA) heel goed. Deze zorgen ervoor dat de porie tot diep wordt gereinigd en dat overmatige verhoorning ( dode cellen) wordt tegengegaan.

Voor thuisgebruik hebben wij bijvoorbeeld de salicylic exfoliator. In de salon kan er een intensievere behandeling met BHA of fruitzuren (AHA) plaatsvinden. Als je een heel vette huid hebt, is het misschien niet nodig een crème te gebruiken. Wil je dat toch, dan kun je onze eliminate gebruiken. In ieder geval kun je aanstippen met de eliminate-stick als je een puistje hebt.

Er is nog voldoende tijd om er voor te zorgen dat je huid voor je bruiloft er beter uitziet. 

Succes, en hartelijke groet, Mardge Pascaud

Heb jij een vraag aan Mardge? Stel hem via ons contactformulier, ovv van Mardge.

 

Lees ook