een fijn serum met antioxidanten

03:34 - 02:08
luistertijd 03:34 - leestijd 02:08

Kennen jullie dit merk nog? Marbert, het luxe merk van Duitse oorsprong. Twintig jaar geleden was dit een topmerk voor schoonheidsspecialisten. Wat een tijd, ik ging toen ook nog bijna maandelijks naar de schoonheidsspecialiste J ). Wat er de afgelopen decennia met Marbert gebeurd is in ons land, weet ik niet. Maar het is weer terug, en hoe!

Marbert heeft zich sinds april 2010 in een nieuw jasje gestoken, dus reden te meer om deze succesformule te herontdekken. Het merk werd in 1936 opgericht door een schoonheidsspecialiste en een arts, en daarmee is het waarschijnlijk één van de oudste “Doctor Brands”. Een marketing assortiment wat momenteel erg populair is.

Ook Marbert komt nu met een super hightech verhaal voor het Super Booster serum: PhytoCellTec’, de  anti-aging technologie uit stamcellen van de appel, onder het motto “An apple a day keeps the doctor away!” Dit bekende gezegde geldt niet alleen voor de gezondheid van ons lichaam, maar ook voor de gezondheid en schoonheid van onze huid, zo luid het nieuwste credo in de industrie.

Stamcelmoleculen uit een Zwitserse appelsoort. De werkstof is als PhytoCellTec Malus Domestica op de inci-lijst terug te vinden. BeautyJournaal heeft het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan deze nieuwe technologie in cosmetica. In het kort komt het erop neer dat deze werkzame stof de huid beschermt tegen beschadigingen door milieueffecten, de huid voedt en stimuleert, en de celveroudering afremt.

Volgens Marbert wordt de elasticiteit van de huid weer hersteld en tekenen van huidveroudering zichtbaar vermindert. De zijn de geclaimde resultaten: bij 20 deelnemers, die het 2 maal daags, 28 dagen gebruikten:

Binnen 14 dagen werd de rimpeldiepte 6% minder, binnen 28 dagen werd de rimpeldiepte 15% minder. Verder bevat het product ook nog deze werkzame stoffen:

Glycofilm, die een dun laagje over de huid legt, ter bescherming van de huid. GM-Glucan-granulaten,  een biotechnologisch vervaardigd molecuul uit biergist. Het beschermt de functies van de huidbarrière, zoals het tegengaan van irritaties van buitenaf, het vochtgehalte op peil houden. Gryogenyl: een verkoelende stof dat ook een gladtrekkend effect heeft op de huid. Sheabutter en Amandelolie: voor hydratatie en voeding.

‘Ik vind het een uitstekende “primer”en rimpelopvuller. Meten kan ik het niet, maar met het blote oog ziet mijn huid er wel wat gladder uit, en dat voel ik ook.’

Babs concludeert:

Ik vind het een geweldig product! Mijn huid ziet er serieus frisser en stralender uit. Het zit in een mooi flesje met pompje en is licht- en luchtdicht verpakt. Het serum ruikt aangenaam, smeert lekker uit. Na het aanbrengen voelt mijn gezicht een beetje plakkerig maar dat verdwijnt binnen een mum van tijd. Als het ingetrokken is, breng ik meestal mijn dagcrème op, want het serum geeft een ietwat trekkerig, maar wel een strak gevoel. En daar houd ik van. Zelfs mijn vergrote poriën zijn fijner geworden. Ik vind het een uitstekende “primer”en rimpelopvuller. Meten kan ik het niet, maar met het blote oog ziet mijn huid er wel wat gladder uit, en dat voel ik ook. Ik gebruik het nu al bijna 2 maanden (s’ochtends en s’avonds!) en het flesje is nog niet leeg. Het is zuinig in gebruik. De adviesprijs is  29 euro voor 50 ml. Ik ben geen appeleter, maar voor Marbert Super Booster ben ik wel gevallen!

 

Lees ook