Dr. Perricone is niet alleen een beroemd Amerikaans dermatoloog (van de sterren), maar ook een ontwikkelaar van wat wij begrijpen uitstekende cosmetica.

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

Dr. Perricone is niet alleen een beroemd Amerikaans dermatoloog (van de sterren), maar ook een ontwikkelaar van wat wij begrijpen uitstekende cosmetica. Ook zijn boek The Wrinkle Cure is een begrip. Zijn nieuwste hit is een lijn ontwikkeld voor 25-plussers. Boordevol anti-oxidanten, die hij voeding voor de huid noemt.

Super, heet het. Het heeft een uberfrisse uitstraling, die tegelijkertijd rebels is, maar ook heel aards vanwege de link naar de gezonde voeding.  Perricone heeft veel met voeding omdat hij er heilig van overtuigd is dat gezonde voeding talloze ontstekingsreacties in het lichaam voorkomt en daarmee op de langere termijn ook welvaartsziekten, en vanuit cosmetisch oogpunt ook veroudering van de huid kan worden afgeremd. Het is zijn stelling dat elke kleine ontstekingsreactie, van een pukkel tot irritatie door cosmeticastoffen et cetera, de huidfunctionaliteiten ontregelt, waardoor de huid onnodig versnelt veroudert.

Zijn nieuwe jonge lijn heet Super en gaat vanaf oktober in Amerika bij Sephora verkocht worden.  De verpakkingen zijn ultrafris en dragen kekke namen als Supermodel Legs, Bright Eyed.  In een artikel in The New York Times vraagt de journalist zich af of de 62-jarige arts ineens op de fun-toer is. Maar niets is minder waar. De arts wil graag bij de tijd blijven.

In juli van dit jaar opende hij ook de eerste Super store in Californië, waar het merk in een flagshipstore volledig uitgestald staat. De slogan van de winkel is: ‘Feed hungry Skin’, je kunt er ook snelle, mini facials krijgen.

De Amerikaanse krant heeft ook wat meningen gepeild van beautybloggers en huidexperts. Men is overall enthousiast, maar hier en daar blijft toch de pijnlijke vraag in het luchtledige hangen, zoals van Dr. Ellen Marmur, chef van de divisie Dermatologische en Cosmetische plastisch chirurgie van het Mount Sinai Medical Center: ‘Some types of inflammation contribute to signs of aging, and sees merit in eating well and using soothing products. But she cautioned it’s not clear what amount of, say, melon extract in an eye cream is effective. The billion-dollar question that the entire cosmetic industry is built on is the fact no one knows how much of these ingredients are necessary to make a difference on your skin.’

Lees ook